POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
19. srpnja 2019.

PRORADILA VEZA POLICIJE I OPĆINSKIH SUDOVA: U žurnom postupku vozače s teškim prekršajima šalju u zatvor u Požegu

 

Čini se da u posljednje vrijeme dobro funkcionira veza Policije i Općinskog suda. Policija vozače sa teškim prekršajima u prometu privodi općinskom sucu koji im u žurnom postupku, uz novčanu kaznu određuje i kaznu zatvora pa ih policija predaje u zatvor u Požegi.
Jučer smo pisali o vozaču (31) kojeg je policija ulovila pijanog u vožnji s 2.26 promila alkohola u organizmu, bez važeće vozačke dozvole. Uz to policija je pronašla i oduzela 2.1 gram marihuane.
Jada se otrijeznio priveden je u Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je kažnjen novčano, te kaznom zatvora u trajanju od 20 dana.
Istoga dana policijski službenici su 31-godišnjaka predali u zatvor u Požegi.


Da i vozači traktora znaju biti opasnost u prometu. Osim što i oni pijani sjedaju za upravljač, često voze i neispravne traktore. Potvrđuje to iu slučaj od jučer. Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, prilikom pojačanih nadzora prometa, dana 17. srpnja, u 11.30 sati, u Oriovcu su zaustavili traktor bez registracijskih oznaka. Pritom su utvrdili, da je za upravljačem traktora (prije stjecanja prava na upravljanje), 54-godišnjak. Alko testom je u organizmu traktoriste očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2.42 promila, koji je odmah potom zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja.
Policijski službenici protiv traktoriste (54) podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba