BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
21. srpnja 2019.

Koordinacija župana Danijela Marušića s načelnicima i gradonačelnicima

 

U Velikoj vijećnici županijske uprave održana je  17.srpnja 2019. koordinacija župana s predstavnicima jedinica lokalne samouprave, načelnicima i gradonačelnicima Brodsko-posavske županije.  Otvarajući sjednicu Koordinacije, župan Marušić  je svim okupljenim načelnicima, zamjenicima načelnika i gradonačelnika zahvalio na iznimnoj kolegijalnoj dosadašnjoj suradnji,  izrazivši nadu kako će se uzajamni partnerski donosi produbiti i nastaviti i ubuduće.

Predviđeni dnevni red odnosio se na probleme dezinsekcije i suzbijanja komaraca na području Brodsko-posavske županije, provedbu Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske i provedbu Zakona o zaštiti životinja na području županije.

Župan je u siječnju ove godine donio Odluku o provedbi mjera suzbijanja štetnika na području Brodsko-posavske županije u 2019. godini,  temeljem Programa mjera i provedbenog plana obvezne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije za područje BPŽ u 2019. godini sačinjenog u Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije (http://www.bpz.hr/_Data/Files/190128141434288.pdf).  Kako je na prostoru Brodsko-posavske županije čak oko 7000ha pod vodenim površinama, a klimatske prilike pogodovale su razvoju komaraca, to je ovaj problem ove godine izazvao veliku pozornost ne samo kod stanovnika naših općina i gradova. Općine i gradovi provodili su propisane mjere,  a djelatnici Zavoda i nadalje kontinuirano provode monitoring i, sukladno potrebi, predlažu provedbu daljnjih mjera.

Županija je u svom Proračunu za 2019. godinu osigurala dio sredstava za  potrebe provođenja dezinsekcije na području općina i gradova, a ostatak sredstava osigurale su općine i gradovi. Zbog ovogodišnje  najezde komaraca predviđena sredstva su već premašena, te se kao zaključak nametnuo stav Koordinacije za traženjem sredstava iz Državnog proračuna.

O problemima  s kojima se susreću načelnici u provedbi programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske i načinima i mogućnostima kako zapreke riješiti, svi okupljeni razmijenili su mišljenja s Igorom Miodragom iz Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede.

O provedbi Zakona o zaštiti životinja, obvezi izgradnje skloništa za životinje, te napretku već započetih projekata ali i najavi novih, privatnih inicijativa, detaljnije se upoznala Branka Šošić iz Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede.

19071713283742
190717132833164
190717132834541
190717132835791
1/4 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba