HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.bpž   
21. srpnja 2019.

Proizvodnja hrane nema alternativu

 

U petak su  u Hrvatskom saboru  saborskim odborima predstavljeni kandidati za nove ministre u Hrvatskoj Vladi. Na Odboru za poljoprivredu predstavljena je Marija Vučković. Saborski zastupnik Davor Vlaović tom prilikom je rekao :

„Uvozimo hranu, nemamo protugradnu obranu, prodaje se zemlja strancima ili još tragičnije stranci prodaju hrvatsku zemlju.

Ministra koji podržava takve politike HSS ne može i neće podržati.

Od ministrice ili ministra poljoprivrede očekujemo:

-          čuvanje hrvatskih interesa, produženje moratorija na prodaju zemlje strancima, brzo stavljanje u funkciju svih potencijalno obradivih površina u Hrvatskoj.

-          davanje suglasnosti  općinama i gradovima na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, a to znači uklanjanje svih barijera kao što su trenutno blokirane čestice , takve zemlje u Hrvatskoj  ima 300.000 ha zbog vodnog dobra ili šumskog zemljišta koje se vodi na tim površinama , na stavljanje u sustav proizvodnje veto su stavile  Hrvatske šume i Hrvatske vode. Zato 250 općina u Hrvatskoj nije dobilo suglasnosti na programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. To je temeljno nepoštivanje  Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje je predložilo samo Ministarstvo.

-          hranu uvozimo sve više. U svibnju 2019. uvezli smo  1487 tona mlijeka više u odnosu na svibanj 2018.

-          Stranci, u Starom Petrovom Selu su to Slovenci, kupuju tvrtke i preuzimaju poljoprivredno zemljište

Poljoprivredne politike koje će predložena ministrica nastaviti provoditi, to sama kaže ,su politike koje ubijaju hrvatsku poljoprivredu, a hrvatska sela će pretvoriti u kuće duhova.“

Vlaović je na saborskom Odboru za poljoprivredu istaknuo kako je  nedopustiv sustav nagrađivanja korumpiranih ministara premještanjem iz Vlade u Hrvatski sabor jer bi Hrvatski sabor bi trebao biti mjesto za  one kojima je hrvatski, a ne osobni interes na prvom mjestu.

Odbor za polj_2
Vlaovic_Odbor 2
Vlaovic_Odbor1
1/3 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba