NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. srpnja 2019.

Davor Vlaović među najaktivnijim saborskim zastupnicima

 

Prema podacima Informacijsko-dokumentacijske službe Hrvatskog sabora  koja je  objavila  statistiku aktivnosti zastupnika na sjednicama  novogradiški zastupnik Davor  Vlaović (HSS) nalazi se na visokom  sedmom mjestu.    U  IX sazivu Sabora, zaključno s raspravom održanom 12. srpnja,   Vlaović se kao predstavnik Kluba, na repliku i  odgovor na repliku   javio ukupno  150  puta. Vlaović je zapažen kao  saborski zastupnik koji argumentirano raspravlja  bez prevelikog politiziranja, a i bez stegovnih mjera.

Najaktivniji zastupnik bio je Mostov Miro Bulj, koji se za riječ javio 505 puta. Među onima koji se nijednom nisu javili za riječ je Bruna Esih.

Saborski mandat  aktivno je započeo i  Vinko Grgić (SDP), novogradiški gradonačelnik  i drugi  saborski zastupnik iz Nove Gradiške,  koji se na prvih nekoliko  sjednica svog mandata, kao predstavnik Kluba, u pojedinačnoj raspravi i replikama javio četiri puta.

Hrvatski sabor održao je od početka 9. saziva (14. listopada 2016. do 12. srpnja 2019.) ukupno 12 plenarnih sjednica u ukupnom trajanju od 330 plenarnih dana, tijekom kojih je raspravljeno 1295 točaka dnevnoga reda.

Doneseno je 529 zakona, od kojih je 160 usklađeno sa zakonodavstvom Europske unije. Po hitnom postupku doneseno je 218 zakona. Osim toga, doneseno, prihvaćeno ili primljeno na znanje je: 629 odluka, 204 izvješća, 5 strategija, 6 planova, 11 mišljenja, 3 poslovnika, 3 programa, 3 proračuna i 3 izmjene proračuna, 7 zaključaka, 1 povelja i 1 deklaracija.

U sklopu aktualnoga prijepodneva Vladi je postavljeno ukupno 2231 zastupničko pitanje, od čega 423 usmeno tijekom aktualnog prijepodneva, a 1808 u pisanome obliku.

Zaključno s raspravama održanima 12. srpnja 2019., zastupnici su se za riječ javili više od 35.000 puta, najviše za repliku i odgovore na repliku, a zastupnicima jer izrečeno 485 stegovnih mjera.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba