NG LJETO 19. PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. srpnja 2019.

Promjene  u  značajnom gospodarskom događaju za male i srednje poduzetnike

 

Novogradiško glazbeno ljeto manifestacija je sa zavidnom reputacijom, a osim dominantnih sadržaja vezanih za glazbena događanja, ima i veoma značajan gospodarski učinak za malo i srednje poduzetništvo. Uključujući ugostitelje, ostali  obrtnici, mali i srednji poduzetnici imaju priliku prezentirati i prodati svoje proizvode. Kako se moglo ćuti na  konferenciji za novinare  od  gradonačelnika Vinka Grgića i njegovih zamjenika Ivane Trupina i  Borislava Vidošića, gospodarskim sadržajima  i ove se godine posvećuje veća pozornost i uvode neke novine.

-Dodatni sadržaji veoma su značajni za Novogradiško glazbeno ljeto, a gospodarski posebno.  Dio ih je vezan za naše obrtnike i gospodarstvenike koji aktivno sudjeluju, ne samo kroz ugostiteljstvo, nego i kroz sve ono što nude iz domaće proizvodnje  Opća poljoprivredna gospodarstva i  ostali  mali poduzetnici. Zato im nastojimo osigurati što bolje uvjete - kazao je  gradonačelnik Vinko Grgić.

Govoreći o gospodarskom  aspektu Novogradiškog glazbenoga ljeta, zamjenica gradonačelnika  Ivana Trupina izrazila je zadovoljstvo  što se već sada u gradu popunjeni svi smještajni kapaciteti.

-Sajam naših gospodarstvenika, poduzetnika, OPG-a, malih zadruga, od učeničkih do gospodarskih zadruga odraslih, daje im priliku da predstave svoje proizvode, poslove i usluge s kojima se bave. Ove godine  izlagat će sva četiri dana od jutra do večernjih sati.  Vjerujemo da će  i nešto prodati i dogovoriti nove poslove - kazala jer Ivana Trupina, izražavajući zadovoljstvo što se  pomaže domaćim malim  gospodarstvenicima i naglašavajući da je Gradu i obveza da ih potiče da budu  bolji i kvalitetniji.

Borislav Vidošić je govorio o promjenama kod postavljanje štandova izlagača  u namjeri da su gradski  park presele neki sadržaji i  on kako je kazao „diše punim plućima“ za vrijeme Novogradiškog  glazbenog ljeta.  Gdje će  oni točno biti smješteni  još će se  definirati, a  namjera je da to bude na koliniku  na zapadnoj strani trga, ispred obnovljene  zgrade u kojoj će biti svečana gradska  vijećnica i u koju će preseliti Turistička zajednica, a za vrijeme Novogradiškog  glazbenog ljeta biti  VIP zona.

-Time će  središnja Ulica slavonskih graničara biti potpuno namijenjena posjetiteljima, gostima, šetačima,... Ugostitelji su dobili strogo određene prostore u kojima će moći obavljati svoju djelatnost.  Gastro ponude bit će ove godine smještena na parkiralište kod pošte tako da će cjelokupan prostor oko pozornice gdje se odvija najviše programskih sadržaja  biti slobodan samo za posjetitelje. Kao i  pošle godine hrvatski Crafteri će sa  ponudom domaćih piva  biti kod fontane. Ispred njih, prema pozornici neće biti šatora, što će omogućiti pogled na središnji trg i nastupe izvođača- kazao je Borislav Vidošić, dodajući da se svi napori ulažu u  cilju da ponuda što kvalitetnija i bolja, a posjetitelji zadovoljni.

p001
p002
p003
p004
p005
p006
p007
1/7 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba