POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
30. srpnja 2019.

Strojnice, bombe, eksploziv i drugo oružje još uvijek su prijetnja u obiteljskim kućama

 

Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, u dva navrata su nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, pozvali policiju, koji su na siguran način preuzeli ubojita sredstva.
U prvom slučaju stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su strojnicu M56, cal. 7.63 mm, a u drugom slučaju je građanin prilikom čišćenja gospodarskih zgrada unutar obiteljskog dvorišta pronašao automatsku pušku, dvije ručne bombe M75 i dvije ručne bombe M52P3.

Policija podsjeća građane da mogu nekažnjeno proći ukoliko imaju u neovlaštenom posjedu oružje, kojega se žele riješiti, ako u okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“ donesu odluku o dragovoljnoj predaji te pozovu policiju. Predajom ubojitih sredstava će se riješiti zla iz svoga doma, te ga učiniti sigurnijim za svoju obitelj. Vrlo je važno podsjetiti, da građani ne odbacuju ubojita sredstva u smeće, po kanalima, šumama, te drugim privatnim i javnim površinama, te također da ne donose sami ubojita sredstva u policiju, zbog opasnosti pri transportu, već nakon odluke odmah pozovu policiju na broj telefona 192, a koji će doći na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja oružja, minsko eksplozivnih sredstava ili streljiva.

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba