POŽEGA PDF Ispis E-mail
Autor požeška biskupija   
30. srpnja 2019.

Biskupijski kamp za mlade u Dubokoj pokraj Velike

 

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u blizini Velike, na lokaciji „Duboka“ u Parku prirode Papuk od nedjelje 21. do subote 27. srpnja održan je Biskupijski kamp za mlade. Oslanjajući se na iskustvo kampova u organizaciji SKAC-a i MAGIS-a iz Zagreba, nakana biskupijskog kampa za mlade je ponuditi mladima iskustvo drugačijeg i sadržajno ispunjenog druženja u prirodi pomažući im tragati za Božjom blizinom i osluškivati poticaje njegova Duha za njihov život, osobito u promišljanju pri odabiru životnog poziva.

Dnevni red kampa bio je prožet molitvom, radom i zabavom, a vrhunac svakoga dana bilo je zajedničko euharistijsko slavlje. Tijekom nepunih sedam dana uz 20-ak mladih cijelo vrijeme bili su animatori, među kojima su posebno mjesto zauzeli mladi vjeroučitelji te trojica svećenika – Krunoslav Siroglavić, biskupijski povjerenik za pastoral mladih ujedno i voditelj kampa te Marijan Pavelić i Roko Ivanović, članovi istog Povjerenstva. Tema ovogodišnjeg biskupijskog kampa za mlade na koju se oslanjao sav duhovni program kampa bila je „Učitelju, gdje stanuješ? (Iv 1,38)“, a nadovezala se na ovogodišnji biskupijski križni put mladih.
Boraveći u prirodi, podalje od rutine svakodnevice, mladi su imali priliku iskusiti zajedništvo u radu i molitvi, te tragati za Bogom zajednički i osobno i pronalaziti ga u suživotu s prirodom i drugim ljudima, a napose u sakramentu euharistije i pomirenja. Kroz duhovne razgovore sa svećenicima mladi su dijelili svoje mladenačke probleme i pitanja nastojeći naći odgovore u skladu s Božjim zakonima.
Pozitivni utisci mladih sudionika kampa poticaj su i ohrabrenje za organizaciju kampa za mlade u ovakvom obliku u godinama koje slijede.

kamp 10
kamp 11
kamp 12
kamp 13
kamp 14
kamp 15
kamp 16
kamp 2
kamp 3
kamp 4
kamp 5
kamp 6
kamp 7
kamp 8
kamp 9
01/15 
start stop bwd fwd

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba