HRVATSKA SELJAČKA STRAKA PDF Ispis E-mail
Autor hssbpž   
09. kolovoza 2019.

Radićevština je svevremenska

 

Županijska organizacija Hrvatske seljačke stranke u četvrtak, 8.kolovoza obilježila obljetnu smrti Stjepana Radića koji je na taj dan prije 91 godinu preminuo od posljedica ranjavanja u beogradskoj skupštini.

Radića se pamti kao političara koji je narodnim politikama ujedinio Hrvate, kako povjesničari pišu neuki puk, radnike, gospodu i hrvatsku inteligenciju. Temelj radićevštine je pravda za sve građane zasnovana na socijalnom gospodarstvu i nacionalnoj pripadnosti.

Izaslanstvo županijske organizacije HSS-a predvodio je zamjenik predsjednika Stranke i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović u pratnji potpredsjednika  Klare Šćuka, Ivana Šmita, Petra Lovinčića i tajnika Antuna Pavetića.

Vlaović se obratio prisutnima i tom prigodom kazao:.

-          Danas smo, ako zanemarimo tehnološki napredak, gotovo na istom mjestu na kojem smo bili početkom dvadesetog stoljeća. Hrvatska je gospodarski opustošena što rezultanta politike  stvaranja 200 bogatih hrvatskih obitelji. Ta politika je glavni uzrok korupcije i gospodarskog  kriminala koji se danas događa. Hrvatska zbog provođenja takve politike sve je manje republika , a sve više liči na kraljevinu u kojoj vlada dinastija HDZ-ovih obitelji kojima se stalno iz početka daju gospodarski resursi s kojima ne znaju upravljati osim pretakati na osobne bankovne račune.

Drugi veliki problem identičan onomu s početka prošlog stoljeća je centralizacija. Centralizacija državnih financija i usmjeravanje u projekte HDZ-ovih tajkuna dok nam iz Hrvatske istodobno odlaze najobrazovaniji: liječnici, informatičari, znanstvenici jer ih hrvatske vlasti zanemaruju.

Ponekad se čini kao se vladajući boje jakih regija  i onih koji znaju razmišljati, tu tezu potkrepljujem pričom o Sveučilištu Slavonski Brod. Sredstva u Državnom proračunu su planirana još u prosincu 2018 kada se donosio proračun. Po tom pitanju ništa nije učinjeno,  prošli su upisi i sada ćemo opet čekati novu akademsku godinu. Očito se vladajući boje jake Slavonije koju bi mogli voditi Slavonci i vratiti joj gospodarski značaj koji je imala sve do Domovinskog rata i centralizacije na hrvatski način koja je potom uslijedila.

Naš, HSS-ov cilj je  Hrvatsku decentralizirati i vratiti Hrvatima na upravljanje .

 

Složni su HSS-ovci  u  stavu da su  radićevština, socijalna pravednost i jako nacionalno gospodarstvo  jedine politike koje ponovo mogu ujediniti razjedinjene Hrvate, rečeno je prilikom obilježavanja 91.godišnjice smrti najvećeg hrvatskog političara, koji je ujedinio Hrvate u mirnodopskom periodu, Stjepana Radića.

HSS_SB_3
HSS_SB_4
HSS_SB_5
HSS_SB_7
1/4 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba