GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
15. kolovoza 2019.

Izložba  umjetničkog nakita Maxa Škledara

 

U Gradskom muzeju 14. kolovoza zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina otvorila je izložbu  UMJETNIČKI NAKIT  Maxa Škledara. Izrazila je zadovoljstvo što  izlaže u Novoj Gradiški, kazavši kako je lijepo čuti  da  nakon  izložbi u Dubrovniku. Zagrebu, Rimu, Los Angelesu i diljem svijeta i  Novogradiščani  imaju priliku upoznati se s njegovim radom u okviru manifestacije Novogradiško glazbeno ljeto.

Autora je predstavila Jelana Kovre, a o svom radu i sam je govorio, pozdravljajući nazočne na otvaranju izložbe izražavajući zadovoljstvo  što izlaže  u Novoj Gradiški.

Zahvalio se i Miroslavu Pišoniću  koji je postavio izložbu  koja se može razgledati do 30. kolovoza.

„Max inspiraciju nalazi u prirodnim oblicima i sirovinama. Gledajući rezultate njegovog rada vidljivo je kako materijale pomno promatra i obradu svodi na najmanju mjeru izbjegavajući nepotrebno uljepšavanje, a rezultat uvijek naglasi istinsku, prirodnu ljepotu onoga od čega stvara. Njegov nakit posjeduje snažnu osobnost koja nadilazi pojam ljepote, odnosom oblika i materijala prkosi nametnutom i prihvatljivom, a rezultat je moćan spoj elemenata trajne vrijednosti i odstupanja od ustaljenih pravila, sklad klasičnog i urbanog. Svoje ideje većinom izražava kroz srebro i bakar, a od kamenja rado koristi labradorit, sedef, koralje, fosilizirano drvo, kristale, jantar, tektit i slično. Max je svestran, sve što čini, čini strastveno i s puno žara, a ljubav prema nakitu dijeli i s onom prema glazbi i nautici. Trenutno živi i radi u Zagrebu, a uvijek rado pođe onamo kamo ga njegov rad odvede“, rekla je Jelena Kovre.

img0
img1
img2
img3
img4
img5
img6
img8
1/8 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba