NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2019.

Nastupom Folklornog ansambla „Markovac“ završilo  NGLJETO 19.

 

Cjelovečernjim nastupom zagrebačkog Folklornog ansambla „Markovac“ završilo je sinoć 24. Novogradiško glazbeno ljeto. Odluka organizatora da, uz prvu večer, više pozornosti posveti petoj folklornoj večeri, bila je pun pogodak. Okupilo se sinoć ispred pozornice u središtu grada do sada  najveći broj posjetitelja pa se može reći da su ove dvije večeri stale uz bok večerima  koje su tradicionalno najposjećenije.

Folklorni ansambl „Markovac“  potvrdio je očekivanja, a njegovi plesači i tamburaši  pokazali na ih se, ne  bez razloga, svrstava među najbolje amaterske folklorne skupine u Hrvatskoj. Potvrdila je to  publika  i pljeskom nagrađivala  njihove nastupe. „Prošetali“ su sinoć Markovci  zajedno s publikom krajevima Hrvatske. Plesači, pjevači i tamburaši   pokazali su ljubiteljima folklora novogradiškog kraja  raznolikost  folklornog bogatstva koje Hrvatska ima.

Bilo je, međutim, i nezadovoljnih. Dva sata trajala je „rupa“ u programu, zapravo nije ga ni bilo do nastupa „Markovca“ u 21 sat.  Neki su strpljivo čekali, a neki i nisu jer je osim  posjetitelja starijih po godinama bilo i onih s djecom. Postignut je cilj  i treba očekivati da  je folklorna večer postala  „ravnopravna“  ostalim večerima. Ove se godine, što se tiče

glazbenog programa, Novogradiško glazbeno ljeto  pretvorilo u manifestaciju  na kojoj je u pet dana  bilo  glazbe koja je mogla zadovoljiti  svačiji ukus. Potvrdili su to i posjetitelji  kojih je u tih pet dana  bilo kao nikada do sada.

img10 (2)
img11 (2)
img2 (2)
img3 (2)
img4 (2)
img5 (2)
img6 (2)
img7 (2)
img8 (2)
img9 (2)
01/10 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba