POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
27. kolovoza 2019.

NADZORI U PROMETU


Prošli tjedan, od 19. do 25. kolovoza, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile su se 32 prometne nesreće, od kojih 9 s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba ozlijeđeno (nije bilo težeg ozljeđivanja osoba), te 23 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Policajci zaustavili vozača koji je vozio brzinom od 224 km/h, a drugi je upravljao vozilom brzinom od 115 km/h kroz naselje

U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 308 prometnih prekršaja, od kojih je utvrđeno najviše (118) prekršaja nepropisnih brzina. Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice (23. kolovoza, u 18.10 sati), kada je autocestom A3, motociklom (NG registracijskih oznaka), brzinom od 224 km/h, upravljao 31-godišnjak. Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 22. kolovoza, kada su policajci nadzirući promet u Slavonskom Brodu, na Zapadnoj veznoj cesti, u 5.15 sati, zaustavili osobni automobil (talijanskih registracijskih oznaka), kojim je upravljao 73-godišnjak krećući se brzinom od 115 km/h.

U 57 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.

 

Upravljao vozilom s 1.98 promila alkohola u organizmu, te odmah isključen iz prometa

Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 19 vozača. Rekorder je alkoholizirani 48-godišnjak, koji je odmah isključen iz prometa i zadržan na otriježnjenju u policiji, jer je u Slavonskom Brodu, u Osječkoj ulici, dana 23. kolovoza, u 15.54 sati, upravljao vozilom (PŽ registracijskih oznaka), s 1.98 promila alkohola u organizmu.

Nadalje, sankcionirano je 10 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 4 vozača koji su upravljali vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Vozači pridržavajte se prometnih propisa i tako doprinesite većoj sigurnosti u prometu!

Policijski službenici nastavljaju s kontinuiranim nadzorima prometa, te skreću pozornost sudionicima u prometu da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebice one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnju pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje zaštitnih sigurnosnih pojaseva. Spomenuti prekršaji su najčešći uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Policijski službenici svojim kontinuiranim nadzorima doprinose većoj sigurnosti u prometu - vozači, doprinesite i vi svojim pozitivnim ponašanjem u prometu!

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba