NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina izabrana za prvu predsjednicu DVD-a Nova Gradiška

 

U povijesti novogradiškog vatrogastva dugoj gotovo stoljeće i pol po prvi put je za predsjednicu  izabrana žena. Rijedak je to slučaj, a možda i jedini, u  hrvatskom vatrogastvu gdje je žena na čelu  nekog dobrovoljnog društva, a uz to obavlja i važnu funkciju u lokalnoj  zajednici.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina za predsjednicu DVD-a Nova Gradiška  izabrana je  na izvanrednoj izbornoj godišnjoj  održanoj 5. rujna. Dosadašnji predsjednik Siniša Makovičić zbog odlaska  u JVP Novska  podnio je ostavku pa je trebalo izabrati  novu čelnu osobu   novogradiških dobrovoljnih  vatrogasaca.

Ivana Trupina članica  je DVD-a Nova Gradiška  od  2015. godine, a njeno angažiranje bilo je do sada  vezano  za  okupljanje djece  i njihovu edukaciju  o vatrogastvu u osnovnim školama. Nakon  teoretske i praktične obuke ove  je  godine postala  vatrogasna časnica.

Kaže da je vatrogastvo  dio obiteljske tradicije, da  joj je  velika čast obnašati funkciju predsjednice, zahvaljuje se na ukazanom povjerenju, pogotovo zato što je prva žena predsjednica.  Nastavit će, dodaje,  raditi sve ono što se do sada dobro radilo, a sve ono što se može promijeniti nabolje će se  promijeniti.

p001
p002
p001
p002
1/2 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba