GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasek   
01. listopada 2019.

DOĐITE NA  JAZZ KONCERT U NOVU GRADIŠKU

 

Gradska glazba Nova Gradiška 26.10.  organizira jedan zanimljivi kulturni događaj. Zahvaljujući našem istaknutom i višestruko nagrađivanom saksofonistu i skladatelju Miri Kadoiću, članu Big banda HRT-a, u goste nam dolazi  azerbajdžansko-njemački klasični, jazz i crossover glazbenik i skladatelj, pianist David Gazarov. Radi se o vrhunskom glazbeniku koji s ponosom može reći da je svirao s proslavljenim glazbenicima poput Bobbyja Durhama, Chucka Israelsa, Roberta Gambarinija, Ryoa Kawasakija, Johnnyja Griffina, Keitha Copelanda, Charlyja Antolinija, Buddyja De Franca, Williama Galisona, Martina Drew, Bill Goodwin, Jimmy Woode i mnogi drugi.Imao je solo izvedbe na brojnim velikim pozornicama - Semper Opera u Dresdenu, Kongresna dvorana u Grazu, Hercules Sal & Gasteig u Münchenu, Koncertna dvorana Chajkovski u Moskvi, Montreux Jazz Festival, Jazz-Open u Stuttgartu.

Tijekom posljednjih nekoliko godina David je radio na brojnim crossover projektima s izvrsnim klasičnim glazbenicima i orkestrima. Skladao je, aranžirao, snimao i nastupao uživo s Bambergovim simfonijskim big-bendom, Dresdenskom filharmonijom, Velikim orkestrom grada Graza, Simfonijskim orkestrom Bavarskog radija, kao i s Karlom-Heinzom Steffensom i Stefanom Vladar .Rad na crossover polju rezultirao je koncertom Davida Gazarova na vrlo cijenjenim međunarodnim festivalima klasične glazbe kao što su: Mozart Music Fest u Wuerzburgu (1997,1998,2000), Međunarodni festival komorne glazbe u Jeruzalemu (2004), Wagner Music Fest u Bayreuthu (1998, 2000) i Schleswig-Holstein Music Fest (2004, 2005).

 

Za koncert u Novoj Gradiški David Gazarov i Miro Kadoić sa svojim ansamblom pripremaju Kadoićeve i Gazarove originalne skladbe kao i moderne jazz standarde. Ovo je rijetka prilika da u našem gradu možemo ugostiti ovako eminentno ime svjetske glazbene scene. Članovi gradske glazbe nadaju se da u našem gradu ima dovoljno zainteresiranih za ovakve koncerte, te se nadaju da bi slične koncerte organizirali i ubuduće tijekom zimskih mjeseci.

Ulaznice, po cijeni od 50kn, možete kupiti u Turističkoj zajednici Nova Gradiške, kao i kod članova Gradske glazbe Nova Gradiška.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba