NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2019.

Grad Nova Gradiška  se priključio  akciji  "Želiš li se mijenjati za mjesto"

 

Povodom Nacionalnog dana multiple skleroze danas je na Cvjetnom trgu  održana  konferencija  za novinare na kojoj se govorilo o postavljanju fotografija  invalida na prometne znakove  na parkirnim mjestima za invalide. Grad Nova Gradiška  priključio se akciji  "Želiš li se mijenjati za mjesto" i , kako je kazala zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina,  kampanji i  malom,  ali veoma značajnom projektu  koji bio trebao osvijestiti  vozače i druge građane, a  novogradiškim invalidima  u tom dijelu  olakšati život.

Akcija  je potekla iz Splita, a uz druge gradove, nakon Slavonskog Broda  i u Novoj Gradiški su na prometne znakove  koji označavaju   parkirna mjesta na invalide postavljene fotografije  novogradiških invalida. Cilj akcije je osvijestiti sugrađane da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom.

Nositelji projekta i inicijatori su Radio 92fm/ Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska.

O akciji  i  potrebi da se i na ovaj način osvijeste vozači  i ne parkiraju na mjesta rezervirana za invalide govorile su  zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, Irena Held iz Policijske uprave  brodsko-posavske i  Irena Vukas iz Radia 92 , koji je pokrenuo kampanju u Slavonskom Brodu.

Kako je kazala zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina  grad će  razmotriti  primjedbe  invalida    koji se žale da parkirna mjesta nisu veličinom  prilagođena invalidima.

Invalidi podržavaju ovu akciju i očekuju da će ona podići razinu svijesti kod sugrađana. Kažu da puno ljudi ne razumije i ne razmišlja  kome služi parkirno mjesto označeno za invalide.  Kažu da ne mogu  automobilom ni na jedno drugo parkirno mjesto  jer se dešava da se drugi automobil  normalno parkira na susjedno parkirno mjesto, a da  vozač ne zna da je  invalidu u kolicima onemogućio pristup.  Zanimljivo je i mišljenje  invalida da među sobom nismo korektni jer smatraju  ima  i onih koji imaju  naljepnice   na automobilima, a možda nisu invalidi kojima treba  posebno parkirno mjesto i zauzimaju mjesto pravim invalidima.

P1300365
P1300370
P1300371
P1300376
P1300380
P1300383
P1300385
P1300386
1/8 
start stop bwd fwd

 

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba