NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. listopada 2019.

Inicijativa „40 dana za život“  predstavila knjigu Neplanirano

 

U organizaciji Nakladničke kuće Verbum i Inicijative „40 dana za život“ sinoć je u gradskoj vijećnici predstavljena knjiga pod nazivom “Neplanirano”. Potresna je to  životna ispovijest Abby Johnson, bivše ravnateljice Klinike za planirano roditeljstvo u Texasu poznate po pobačajima, do gorljive zagovornice prava nerođenih. Novogradiška  Inicijativa „40 dana za život“ održala je ujedno i tribinu na temu „Za dijete više“.  O vrlo aktualnoj temi  i  popularnoj knjizi  nadahnuto su govorili velečasni Marko Dušak, kapelan Župe Bezgrešnog Začeća BDM Nova Gradiška i Lidija Dugan, regionalna koordinatorica Inicijative „40 dana za život“ za Slavoniju.

U ime Inicijative „40 dana za život“  Nova Gradiška okupljene je pozdravio Vladimir Đurasek i upoznao ih sa Inicijativom i djelovanjem petogodišnjim djelovanjem  u Novoj Gradiški, te  jesenkom kampanjom koja je u tijeku ispred novogradiške  bolnice u vremenu od 6,30 do 18,30 sati i trajati će do 3. studenog. Zaštitnici ove kampanje u Hrvatskoj su  Presvijetlo Srce Isusovo i    Bezgrešno Srce Marijino, a ovogodišnja tema je „Za dijete više“. Kako je kazao cilj kampanje je zaštita života od začeća i zalaganje  za dostojanstven život majki i očeva u potrebi.

„Knjiga koju predstavljamo govori o osobi koja  se nalazila u središtu jedne klinike  koja je promicala, recimo planirani roditeljstvo, odgovorno roditeljstvo, a u kojoj  je obavljan veli broj pobačaja. Kada je i sama prisustvovala jednom  takvom činu  doživjela je svoje obraćanje  i od borca za pobačaj  postala je veliki borac protiv pobačaja. Knjiga donosi i snažnu poruku našem društvu  koje je zapalo u jednu moralnu dekadenciju, možemo kazati, jer se doista više ne poštuje čovjekov život onako kako bi trebao, a  kako  priroda i vjera nalažu, od prirodnog začeća do prirodne smrti“, kazao je  velečasni Marko Dušak.

Naglasivši kako je knjiga veliko svjedočanstvo Božje ljubavi i milosrđa, a i velika potrebe za istinom Lidija Dugan  je iznijela nekoliko dirljivih svjedočanstva autorice, koja je zahvaljujući moliteljima Inicijative „40 dana za život“, spoznala da je grijeh ono što su u njezinoj klinici činili. Kako je naglasila, Abby Johnson  je nakon što se obratila postala gorljiva zagovornica u obrani ljudskog života od začeća do smrti i dodala  da su svjedočenja iz te knjige i filma, koji je po njoj snimljen, veliki dokaz Božje ljubavi i milosrđa te ohrabrenje i poticaj moliteljima da ustraju u molitvi čiji su plodovi već itekako vidljivi.

P1300931
P1300932
P1300936
P1300938
P1300939
P1300940
P1300941
P1300942
P1300943
P1300947
P1300948
P1300950
01/12 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba