U IZLOZIMA STARE NAME PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. listopada 2019.

'Krilati konj' i „Ulica te čuva“

 

aklon Slavonskog Broda, zanimljiva izložba  otvorena je 17. listopada u  izlozima  bivše NAME. Grafički i likovno osmislilo u je petero umjetnika iz  Nove Gradiške i Slavonskog Broda, a uz  financijsku potporu Lions klub Brođanka organizirale  brodska udruga “Kameleon“ i Mreža” i novogradiška Udruga „Prevencija“.
Gordan Bijelić, Matej Knežević, Jelena Kovre, Miroslav Pišonić i Mladen Lovrić streer art  izlažu plakate  na temu prevencije ovisnosti  simboličnoga naziva 'Krilati konj' i „Ulica te čuva“  Prazni izlozi  na isto tako praznim objektima koji  čekaju na neku novu  namjenu  smatraju umjetnici  simbolika su česte čovjekove ispraznosti.  Izloženim plakatima o njihovim porukama  cilj je  prevenirati   ovisnost  koja čovjeka zarobljava.

Na izložbi se  zahvalila  Aleksandra Grubač, predsjednica udruge „Prevencija“, a predstavili su ju mr.sc.dr.Jugoslav Gojković, predsjednik Udruge „Kameleon i Mreža“.

-I ovoga puta u programu su angažirani izuzetni ljudi koji su svojom kreativnošću uspjeli dočarati kakve se to boje nalaze u glavi „Krilatog konja“, tj. Pegaza, simbola pjesništva. To je taj konj koji u Tadijanovićevoj  pjesmi sleti na pločnik i lupi kopitom. I u gradu ima otisaka njegovoga kopita sa porukama, recimo „Ulica te čuva“, „Stani iza munje“, „Nisi spaljen“,.. To je jedna konceptualna izložba koju smo realizirali zajedno sa udrugom „Prevencija“, a za cilj ima sve nas potaknuti i pozvati u ovom vremenu u kojemu nekamo prolazimo, da razmislimo o tomu što zapravo radimo u životu. Ovo nije napad ni na koga, nego izložba ima za cilj biti prijatelj ljudima. Onima koji uzimaju sredstva ovisnosti da ih podstakne da razmisle, jer i oni su isto kao i mi, na raskršćima na kojima želimo nešto unaprijediti. Tako su i poruke ovih postera, po mom mišljenju, fenomenalno aktualizirane likovnim oblikovanjem umjetnika-rekao je na otvorenju izložbe mr.sc.dr.Jugoslav Gojković, predsjednik Udruge „Kameleon i Mreža“.

NGB-001-2019-10-16
P1300911
P1300912
P1300913
P1300915
P1300916
P1300917
P1300919
P1300921
P1300926
01/10 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba