5. LET S GAVRANOM PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. studenog 2019.

Novogradiščani će  još jednom biti počašćeni  druženjem s Mirom Gavranom

Književno-kazališni  festival Peti let s Gavranom održat će se  od 27. do  29. studenog u organizaciji Gradske knjižnice i Pučkog Otvorenog učilišta M.A. Relković. Novogradiščani će tako još jednom biti počašćeni  druženjem s omiljenim piscem i ovom hvalevrijednom manifestacijom  koja je  najznačajniji  kulturni događaj u ovoj godini. Bit će to još jedno druženje  s piscem  koji ne zaboravlja svoje korijene.

Prvoga dana, u srijedu 27. studenog, Peti let s Gavranom počet će  izložbom radova na temu Gavranove  biblijske trilogije, a omiljeni pisac će se istoga dana  družiti s članovima Fan cluba Miro Gavran.

Manifestacija će svečano biti otvorena u Dmu kulture u 20 sati, a potom će uslijediti predstava Sve o  muškarcima  u izvedbi Teatra Gavran

Drugi dan, četvrtak 28. prosinca, će obradovati djecu  lutkarskom predstavom Mudra sova i lukava lisica u izvedbi Dječje scene Teatra Gavran. Istoga dana  održat će se  međunarodni okrugli stol pod nazivom  Miro gavran  u prozi i kazalištu  2015. - 2019.

U 18 sati bit će predstavljeno  2. izdanje knjige  Priče o samoći autora  Mire Gavrana, a u 20 sati  još je jedna predstava  Sve o muškarcima.

Trećeg završnog dana  Turistička zajednica Nova Gradiška će u suradnji s Gradskom knjižnicom i Pučkim otvorenim  učilištem M.A. Relković  organizirati jesensku šetnju  Mirinim zavičajem. Okupljanje je ispred  Doma kulture u 10,30 sati, a potom slijedi  turistički obilazak  grada Nova Gradiška, posjet  rodnom selu i rodnoj kući Mire Gavrana u Trnavi.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba