NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. prosinca 2019.

Paljenjem  prve adventske svijeće počele pripreme za svetkovinu Božića

 

Ove nedjelje, 1. prosinca, službeno započinje došašće, vrijeme posebne. Uoči prve nedjelje došašća, sinoć je  u gradskom parku,  molitvu uz paljenje prve svijeće na adventskom vijencu postavljenom, kao i prošle godine,  na kružnom toku, vodio je velečasni Marko Dušak.  Pjevao je  župni zbor. Na adventskom vijencu  će se svake subote u adventu, nakon večernje svete mise, zapaliti svijeća uz prigodnu molitvu.

-Ovo svjetlo bit će znak čežnje za  Bogom i njegovom puninom u vremenu  kada se  brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva sve veća.  Molimo da naučimo kršćanski bdjeti uz zahvalnosti  za dar života i da u sebi  osjetimo  poziv koji je Bog podario  svakom čovjeku, da živimo život ljubavi,  koju nam je Isus Krist darovao. Ovo je svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje  koji su ostavili blagoslov i trag u nama, da nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu  iz svoga života  o budemo blagoslov drugima…

 

Svaka nova svijeća koju budemo palili, svako ovo divno svjetlo koje svijetli  u našemu parku, našem gradu, u našim izlozima i  na našim kućama neka  bude upravo poziv da ne budemo u mraku, da ne budemo u zlu i neprijateljstvu.  Neka svako od sebe učini ono malo što može.   Kad  svako malo učini ono malo lijepoga, dobroga  i Bogu  ugodnoga, onda će i ova Župa i ovaj  grad, i ova Domovina  i čitav ovaj svijet biti bolji  i  biti ljepši - kazao je  velečasni Marko Dušak.

P1320176
P1320177
P1320180
P1320183
P1320187
P1320195
P1320197
P1320199
P1320202
1/9 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba