PROJEKT PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. prosinca 2019.

"Energetska obnova zgrade nogometnog stadiona u Novoj Gradiški"


Završena je energetska obnova zgrade nogometnog stadiona u Novoj Gradiški, naime projekt „Energetska obnova zgrade nogometnog stadiona u Novoj Gradiški" proveo se u cilju smanjenja potrošnje toplinske energije u predmetnoj zgradi od najmanje 69,32%.

 

Ukupna vrijednost projekta „Energetska obnova zgrade nogometnog stadiona u Novoj Gradiški" je 669.490,63 kuna.

Bespovratna EU sredstva iznose 403.404,37 kuna.

Korisnik projekta je Grad Nova Gradiška, a izvođač radova bio je Soboslikarsko-ličilački obrt „SPEKTAR“ Rešetari.

Predmetna zgrada nogometnog stadiona društvene, sportske i ugostiteljske namjene nalazi se u Ulici Ive Petranovića 6, Nova Gradiška. Zgrada trenutno nema nikakav energetski koncept te sa stajališta toplinske zaštite i uštede energije predstavlja izuzetno nepovoljan objekt. Najviše energije gubi se kroz vanjsku ovojnicu zgrade, te stolariju i krov. Trenutni energetski razred zgrade je F.

U svrhu rješavanja navedenih problema na predmetnoj zgradi projekta provest će se sljedeće mjere energetske obnove: povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i zamjena vanjske stolarije.

Energetska obnova rezultirat će smanjenjem potrošnje toplinske energije za grijanje za 69,32% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje prije provedbe navedenih mjera, a očekivani energetski razred nakon energetske obnove bit će C.

Lokalnoj samoupravi time je omogućeno sredstva ušteđena kroz smanjenu potrošnju energije uložiti u osmišljanje i realizaciju kvalitetnijeg programa u sklopu predmetne zgrade, te u provedbu daljnjih mjera energetske obnove u cilju još značajnije uštede energije.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba