Što posjetiti? PDF Ispis E-mail
Autor Turistička zajednica   
01. srpnja 2010.

Stara gradska jezgra, gradski park i trg uz njega

Gradski muzej
Muzej za sada ne raspolaže stalnim postavom, no veći dio godine u njemu su postavljene različite izložbe.
(tel. 035/331-580).

Gradska knjižnica
Knjižnica nudi veliki broj različitih naslova kako u dječjem tako i u odjelu za odrasle, raspolaže i čitaonicom gdje se može pročitati dnevni tisak, a vrlo često je organizator predstavljanja književnih djela i raznovrsnih radionica.
(tel. 035/330-041).

 

Crkva Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije

U njoj se uz njene arhitektonske i građevinske osobine mogu razgledati djela znamenitog hrvatskog slikara Celestina Medovića. Informacije, župni ured, tel. 035/362-204.

 

Gradski bazeni

U ljetnim mjesecima možete se ugodno osvježiti na gradskim bazenima, (olimpijski, srednji bazen i mali dječji bazen) smještenim u neposrednoj blizini centra grada, a nude i ugostiteljske usluge, te igrališta za odbojku na pijesku i mali nogomet. Radno vrijeme od 10.00-19.00 sati.

 

Franjevački samostan sa crkvom Sv. Petra apostola iz 18. st. te crkva Sv. Leonarda (Linarta) iz 1751. godine (Općina Cernik)

Na svega dva kilometra od Nove Gradiške nalazi se područje općine Cernik gdje su smješteni ovi vrijedni sakralni objekti, u kojima je moguće uz iznimnu ljubaznost franjevaca, razgledati kulturno povijesne vrijednosti i osobitosti ovih objekata. (Tel. 035/369-043). WEB STRANICA

 

Eko-etno selo Stara Kapela

Za potpune informacije nazvati: Antun Tucić 098 467 878 ili 035/361-494 (ured Turističke zajednice grada Nova Gradiška). WEB STRANICA

 

Uz navedene sadržaje možete posjetiti:
- turistički ured Nova Gradiška u kojem se možete opskrbiti promidžbenim materijalima i dobiti dodatne informacije o gradu i okolici.
- poklon galeriju smještenoj u ulici J. Haulika 2, gdje ćete zasigurno pronaći neki od suvenira koji će Vas podsjećati na naš grad.
- zanimljive i lijepo opremljene caffe barove, restorane, slastičarnice i hotele u kojima ćete uživati u izvrsnim jelima, kolačima i pićima.
- muzej 121. brigade HV-a, za dogovor o posjeti molimo nazvati 035/331-580.
- spomenik poginulim hrvatskim braniteljima - Ul. M. A. Relkovića.

Mogućnost uključivanja u aktivnosti Hrvatskog planinarskog društva Nova Gradiška. Kontakt telefon 035/362-854. WEB STRANICA

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba