Koncert HPD Graničar PDF Ispis E-mail
Autor I.H. - poumar   
11. prosinca 2012.

GRANIČARI SVOME GRADU

Gradu i župi u čast Hrvatsko pjevačko društvo Graničar održalo je tradicionalni svečani koncert  8. prosinca u Domu kulture.
Pod ravnanjem Julijane Žirovčić i uz glazbenu pratnju Manuele Vuković nizale su duhovne, domoljubne, narodne  i popularne skladbe: "Gospodine smiluj se" iz mise skladane u čast sv. Katarine (Rudolf Matz) potom "Jesus Christ you are my life" (Marco Frisina), potom "Ave Mariu" (Hlondovski). Domoljubnim skladbama "Od stoljeća 7." i Croatio iz duše te ljubim" zahvalili su na tome što Domovinu imamo.

U čast svome gradu izveli su i vrlo zahtjevnu skladbu "Zvona moga grada", a potom zavičajne "Slavonijom polegla je magla" i "Posavino moje polje ravno" (ar. Emil Cossetto), te popularne "Ružo moja crvena" i "Jesen stiže dunjo moja" kojom su debitirali pjevači HPD-a Graničar. Skladbom "Somewhere" podsjetili smo se i na njihovu zajedničku izvedbu sa zborom Liederkrantz iz Herzogenauracha prilikom gostovanja u Novoj Gradiški 5. listopada ove godine.

Mlada i nadarena članica i korepetitorica Graničara Manuela Vuković, učenica 3. razreda srednje Glazbene škole i primjenjene Gimnazije u Novskoj oplemenila je ovu glazbenu večer izvedbom Shopinovog valcera  te sklabama "Kad mi dođeš ti" (O.Dragojević) i "If I Ain't got you"  (Alicia Keys).

Advenstkom pjesmom "Raduj se o Betleme" i božićnom "Iznad naših se poljana" Graničari su završili koncert, a na dugotrajan pljesak kojim ih je publika nagradila za njihov nastup ponovili "Jesen stiže dunjo moja.

U ime grada nazočne je na svečanom koncertu pozdravio Marijan Radić zahvaljujući HPD-u Graničar na dosadašnjem radu, djelovanju i promociji grada Nova Gradiška, a zahvalu su domaćini uputili i onima koji su im i ovoga puta dali potporu – gradu NG, županiji Brodsko-posavskoj, Nathalie Kovačević, Učilištu Relković, TO Paun, restoranu "Slavonski biser", Vrtlariji Mimoza, tvrtki Elda, TO Trento Ivandol, Pekarni Jergović, svim svojim podupirujućim članovima, kao i medijskom pokrovitelju Gradskim novinama Nova Gradiška.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba