Potresni apel hrabre djevojke PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
17. travnja 2013.

"Radila sam do prije šest mjeseci kad sam se razboljela - imam tešku i rijetku bolest, multiplu sklerozu, nazvana Guillain–Barré sindrom" – riječi su iz apela 23-godišnje Ane Ljubas iz Livane kraj Osijeka koja se upravo obratila javnosti za pomoć.

Ana Ljubas živi s majkom i mlađom sestrom i do sada je bila hraniteljica obitelji jer ih je otac napustio, a majka joj je nezaposlena. Zbog nenadane i strašne bolesti obitelj Ljubas je preko noći ostala gotovo bez ikakvih sredstava za život te imaju poteškoća s osiguravanjem najnužnijeg – hrane i odjeće te plaćanja stanarine.

 

"Kako moja mama ne radi i kako ni ja više ne mogu raditi ostali smo skoro bez svega. Kako je moje liječenje bilo skupo morali smo prodati skoro sve. Budući da i dalje moram piti lijekove i nastaviti s terapijom, koju više ne možemo platiti, mama razmišlja da prodamo i ono malo što nam je ostalo", piše Ana Ljubas koja ipak u cijeloj toj nevolji ne misli na sebe nego ponajprije na druge: "Najviše mi je žao moje male sestre, jer zbog mene i moje bolesti ne možemo više živjeti normalno. Svaka kuna koja je odlazila na hranu sada odlazi na lijekove i terapiju. Ponekad bih sjedila u sobi i pitala se ima li sve smisla, pomišljala sam i na najgore stvari."

A zašto je Ana Ljubas uputila apel javnosti za pomoć? "Meni je ovo jedini izlaz da pokušam pomoći svojoj obitelji i zamoliti da tko god pročita ovaj mail da nam barem malo pomogne da stanemo na noge. Najviše mi je u cijeloj priči žao moje sestre, jer mama koliko god se trudila da nađe posao i ono što zaradi sa čišćenjem potroši na moje liječenje."

Ana Ljubas uputila je svoj e-mail dobrim ljudima koji njoj i njenoj obitelji mogu pomoći s hranom, odjećom ili na drugi način. Tko god može, neka se toj hrabroj djevojci javi na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na mobitel 095/896-0768.

Izvor: www.laudato.hr


Napomena:
Iako Ana prvenstveno traži pomoć u hrani i odjeći, objavljujemo i broj računa obitelji Ljubas ako netko ima mogućnost/želju pomoći i financijski:
2500009-3204241018

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba