Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
28. lipnja 2013.

ODGAJAJU EKOLOŠKI OSVIJEŠTENE GENERACIJE

Brodsko-posavska županija sustavno unapređuje uvjete školovanja u osnovnim i srednjim školama investicijskim ulaganjima u uređenje prostora i opremanje škola. Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške 2005. godine temeljito je obnovljena čime su stvoreni bolji i kvalitetniji uvjeti školovanja. Prema riječima ravnateljice Helene Kudre ove godine školu je pohađao 691 učenik u 36 odjela.

 

Od toga u 4 odjela po posebnom programu bilo je 22 učenika. U tri područne škole Dolina (12 učenika u trorazrednoj kombinaciji), Sičice (10 učenika u trorazrednoj kombinaciji) i Vrbje (18 učenika u dva odjela, jedan čisti jedan kombinirani).

"Unazad četiri godine drastično se smanjuje broj upisane djece u prvi razred. Škola nosi zelenu zastavu kao simbol Međunarodne eko škole od 2001. godine i to prva u županiji. Budući da se radilo i dalje na projektu, nakon brončanog i srebrnog statusa, 2011. dobili smo status mentora i zlatni znak, ponovo prvi u županiji. Kadrovski nastava je stručno zastupljena, kao i izborni predmeti, talijanski i njemački jezik.

Škola je solidno opremljena. Učionice su opremljene računalima, većina ima klima uređaje, namještaj je relativno nov. Područna škola Vrbje obnovljena je prije dvije godine za čega je Brodsko-posavska županija utrošila 100.000 kuna. Obnovljen je sanitarni čvor, uređena mala zbornica, spušten strop u učionici, obojani zidovi, klupice na prozorima, obnovljene elektroinstalacije.

Mogu reći da je suradnja sa Županijom dobra. Očekujem da će se tako nastaviti i nadamo se skoroj obnovi PŠ Sičice, koja je u vrlo trošnom stanju. Nadamo se da će se u Županiji naći razumijevanje i za plinifikaciju sustava školskog grijanja u matičnoj školi.

Osim već navedenog projekta Međunarodne eko škole, na nivou škole provodimo projekt "Stop nasilju među djecom" i CAP program koji se bavi prevencijom spolnog zlostavljanja djece. Želimo se uključiti i u europske projekte. Ne bih bila iskrena kada bih rekla da ih nema. Najviše sam nesretna zbog ograničenja materijalnih sredstava, jer moramo svi priznati da se vrlo malo stvari može realizirati bez ikakvih ulaganja, ako želimo da škola bude moderna, opremljena u skladu s današnjom tehnologijom, primjerena današnjem učeniku.

Radom nastojimo biti škola 21. stoljeća. Obrazujemo djecu za nastavak školovanja pružajući im puno mogućnosti izbora u izbornoj nastavi, brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima, što je više od obveznog nastavnog plana i programa. Učenici s teškoćama imaju svoje zasluženo mjesto među drugim učenicima. Odgajamo ekološki osviještene generacije, učenike koji se razumiju u poduzetništvo i koji reagiraju na sve oblike nasilja. Naš je slijedeći zadatak putem Comenius projekata povezati se s Europom i opet nešto novo naučiti, ali i drugima pokazati svoje projekte.

Učenička Zadruga vrlo marljivo provodi razne aktivnosti. Samo ove godine sudjelovala je kao predstavnik naše županije na državnoj smotri u Zagrebu sa svojim suvenirima od keramike, proizvodima od ljekovitog bilja i različitim ukrasnim predmetima", kaže ravnateljica Kudra.

7. lipnja obilježili su Dana škole, svečanom akademijom koju su posvetili 100. obljetnici prvog  izdanja dječjeg romana o šegrtu Hlapiću pa je cijeli program organiziran pod naslovom pod nazivom"Čudnovate zgode u školi Gaj". Prezentirali su školski list "Cvrčak" kojeg ove godine, zbog nedostatka financijskih sredstava neće moći tiskati.

(Foto: Dejan Ivanković)

Share
 
Povezani tekstovi :

» Osnovna škola Ljudevita Gaja

PROSLAVLJEN DIJAMANTNI STATUS EKO-ŠKOLEVrijedna pažnje bila je priredba koju su 12. lipnja 2015. u Domu kulture, na radost učenika i njihovih roditelja, sadašnjih i umirovljenih djelatnika škole održali učenici. Bila je to svečanost s hvale...

» Obilježen Dan kruha u OŠ Ljudevita Gaja

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJEI ove godine, Dan kruha - dan zahvalnosti za plodove zemlje, 15. listopada svečanim programom obilježili su učenici i nastavnici Osnovne škole Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški. Svečanostima Dana kruha, uz...

» Dan OŠ Ljudevita Gaja

PREDSTAVLJEN EKO KUTAK U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICIDan škole učenici i učitelji OŠ Ljudevita Gaja obilježili su 5. lipnja 2014. radno nadoknađujući tako izgubljene dane zbog proglašenja izvanrednog stanja i neposredne prijetnje uvjetovane...

Komentari  

 
#1 Dominick 2018-11-06 03:38
I see you don't monetize your site, don't waste your traffic, you can earn extra cash every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply
search in gooogle: boorfe's tips monetize your website

Feel free to surf to my web blog: BestBrenda: [obrisano]s[obr isano]MightyMat tie.blogspot.co.uk
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba