Grad Nova Gradiška
OVOGODIŠNJA GRADSKA PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samadžić   
05. prosinca 2019.

Počasni građanin Nove Gradiške postaje  Miro Gavran

 

Obilježavanje Dana grada i  svečana sjednica Gradskog vijeća, tradicionalno su  prilika da se  pojedincima, tvrtkama  i udrugama zaslužnim za unapređenje ukupnog života u raznim oblastima i promicanje ugleda Grada Nove Gradiške  dodijele godišnja gradska priznanja. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su  prihvatili prijedlog Odbora za javna priznanja i nagrade, koji je  razmotrio  prijedloge koje je dobio i  svoj prijedlog uputio  gradskim vijećnicima na usvajanje.

 
ADVENT U NOVOJ GRADIŠKI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. prosinca 2019.

Kuća Djeda Božićnjaka

 

Na otvaranju ovogodišnjeg Adventa u našem gradu najmlađi Novogradiščani  bili  su najviše zainteresirani za druženje  i fotografiranje  s Djedom Božićnjakom koji ove godine u Čarobnoj šumi, u koju se pretvorio gradski park,  ima i svoju kuću.

Prvoga dana Adventa Kuća Djeda Božićnajka bila je dobro posjećena, a sigurno će biti i narednih dana.  Uz druženje s Djedom Božićnjakom, Turistička zajednica  je u kućici, koja je izrađena i Industrijskom parku,   napravila ugodan ambijent za  okupljanje djece i njihovo  kreativno druženje.

 
ADVENT U NAŠEM GRADU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. prosinca 2019.

Otvoreno klizalište u Čarobnoj šumi

Sudeći po velikom interesu,  najmlađi Novogradiščani  jedva su dočekali da se sinoć otvori klizalište. Stajalo se u redovima i  čekalo na klizaljke, a potom i na  prigodno otvaranje  klizališta na novoj lokaciji  u gradskom parku koji je  u predblagdanskom ozračju na radost  najmlađih, ali i starijih pretvoren u  Čarobnu šumu, i početak klizanja.

Okupljenu djecu i roditelje  pozdravila je  Dinka Matijević, direktorica  Turističke zajednice, a otvorila Eva Katičić,  nova  predsjednica Dječjeg gradskog vijeća.  Prigodan program  priredili su najmlađi članovi  Društva „Naša djeca“, predvođeni predsjednicom  Vericom Lukačević.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. prosinca 2019.

Paljenjem  prve adventske svijeće počele pripreme za svetkovinu Božića

 

Ove nedjelje, 1. prosinca, službeno započinje došašće, vrijeme posebne. Uoči prve nedjelje došašća, sinoć je  u gradskom parku,  molitvu uz paljenje prve svijeće na adventskom vijencu postavljenom, kao i prošle godine,  na kružnom toku, vodio je velečasni Marko Dušak.  Pjevao je  župni zbor. Na adventskom vijencu  će se svake subote u adventu, nakon večernje svete mise, zapaliti svijeća uz prigodnu molitvu.

 
OTVOREN ADVERNT U NAŠEM GRADU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. prosinca 2019.

Krenula blagdanska čarolija u Čarobnoj šumi

 

Sinoć je prigodno otvoren ovogodišnji Advent u našem gradu. Ako je suditi po prvim dojmovima  bit će to do sada najsadržajnija  blagdanska čarolija   u Čarobnoj šumi, u koju je u blagdanskom mjesecu pretvoren gradski park u  koji je preseljeno klizalište, a uz brojen  nove sadržaje  tu je, na radost najmlađih, i Kuća Djeda Božićnjaka.  Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška  bili su ove godine  izdašniji,  što se već  sinoć vidjelo po  novim sadržajima, a što su, potvrđujući to  posjetom, oduševljeno prihvatili Novogradiščani.  Posebno raduje velik broj djece,  od najmlađih koje su doveli roditelje i koji su okupirali Djeda Božićnjkaka i njegovu kuću, do onih starijih koji su napunili  klizalište.  Nije nedostajalo ni starijih  koji su  se  gurali  ispred kučica u kojima su se nudili  bezalkoholni,  ali i napici  s kojima se  grijalo tijelo i duša. Puno je aktera  koji su  zaslužni za ovogodišnji  predblagdanski ugođaj  i sadržaje ovogodišnjeg Adventa u našem gradu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 394

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba