Intervjui
Interview: Marinko Stojić PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. veljače 2014.

RAZGOVOR S MARINKOM STOJIĆEM, VODITELJEM UPRAVE ŠUMA - PODRUŽNICA NOVA GRADIŠKA

Za 10 mjeseci ostvarili dobit od 38 milijuna kuna

Šume i šumarstvo su bitna karika u razvoju gospodarstva ruralnih sredina u Hrvatskoj. Multifunkcionalnost šuma, odnosno dobrobiti koje šuma donosi u ekonomskom, socijalnom i zaštitnom smislu za društvenu zajednicu su ogromne. O radu i poslovanju Uprave šuma, podružnica Nova Gradiška razgovarali smo s voditeljem Marinkom Stojićem, dipl. ing. šumarstva.

Kakvo stanje ste zatekli u novogradiškoj podružnici i kakvi su rezultati poslovanja za 1,5 godinu od vašeg imenovanja za upravitelja?

Na Vaše pitanje odgovoriti ću vam usporedbom rezultata prije mog dolaska s aktualnim podacima. U prošloj godini za prvih deset mjeseci Uprava šuma podružnica Nova Gradiška realizirala je dobit od 23 milijuna kuna, a na kraju godine realizirano je 34 milijuna kuna, što je daleko više od prethodnih godina. To potvrđujemo i ove godine jer za prvih deset mjeseci imamo dobit od 38 milijuna kuna. U odnosu na 2011. u kojoj je ostvareno za prvih deset mjeseci 13 milijuna kuna dobiti, a u 2010. godini 17 milijuna kuna, uz isti obim posla, ove godine smo postigli daleko bolji rezultat ostvarivši dobit od 38 milijuna kuna, što je 65% više u odnosu na prošlu godinu, te čak 180% više nego u 2010. i 2011. godini.

 
Interview: Željko Bigović PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. prosinca 2013.

RAZGOVOR SA ŽELJKOM BIGOVIĆEM, NOVOGRADIŠKIM GRADONAČELNIKOM

Nova gradska vlast uštedjela 3 milijuna kuna

Pet mjeseci prošlo je od uspostavljanja nove gradske vlasti u Novoj Gradiški na čelu s gradonačelnikom Željkom Bigovićem. O zatečenom stanju u gradu, gradskim tvrtkama i mjerama koje se poduzimaju da se stanje normalizira razgovarali smo sa gradonačelnikom Željkom Bigovićem.

Kakvu situaciju ste zatekli u Gradu i gradskim tvrtkama?

Od 10. lipnja radim u gradskoj upravi kao gradonačelnik.Ono što smo zatekli i što smo preuzeli, ne mogu kazati da me je iznenadilo, ali mnoge situacije su doista bile zapanjujuće. Vjerujem da je samo uži broj suradnika bivšeg gradonačelnika Josipa Vukovića imao pravu sliku stanja u kojem se nalazi Grad, gradska uprava i tvrtke u kojima je Grad vlasnik i osnivač.

 
Interview: Darinko Kosor PDF Ispis E-mail
Autor Marin Kovačević   
03. prosinca 2013.

RAZGOVOR S DARINKOM KOSOROM, PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA I PREDSJEDNIKOM HSLS

Darinko Kosor, predsjednik Skupštine Grada Zagreba i predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke posjetio je Slavonski Brod budući da je zagrebačka Skupština bila pokrovitelj prvog Festivala slanine i čvaraka, održanog u sklopu 18. Katarinskog sajma. Bio je to povod za razgovor, a na samom početku, o pokroviteljstvu i budućoj suradnji dvaju gradova, Kosor je rekao:

"Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu gradonačelnika Duspare i Turističke zajednice, ovaj festival treba označiti konačni povratak izvornim proizvodima i delicijama kakvih nema nadaleko. Dosadašnja suradnja Zagreba i Slavonskog Broda uglavnom je bila temeljena na studentima koji su dolazili u naš grad iz vašega, pa smo im nedavno osigurali i prostor za rad udruge. Suradnju treba proširiti, ponajprije na gospodarskom planu. Krenuli smo s pokroviteljstvom u nadi da ćemo suradnju nastaviti, jače povezati turističke zajednice te sljedeće godine dovesti možda i tisuću Zagrepčana na Katarinski sajam. Usto, vjerujem da ćemo biti i financijski pokrovitelji Festivala."

 
Interview: Davor Vlaović PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. listopada 2013.

INVESTICIJOM OD 120 MILIJUNA KUNA
DO 160 NOVIH RADNIH MJESTA

O ciljevima razvoja Brodsko–posavske županije i naporima koje Županija ulaže u jačanju gospodarstva i poboljšanja stanja u poljoprivredi, razgovarali smo s dožupanom Davorom Vlaovićem.

Koji su ciljevi i što BPŽ poduzima u jačanju gospodarstva?

Ciljevi razvoja Brodsko-posavske županije proizlaze iz Županijske razvojne strategije i to su jačanje gospodarstva na način koji vodi značajnom i kontinuiranom povećanju zaposlenosti i kvalitete radnih mjesta, zaštita okoliša kao temelj održivog razvoja i gospodarskih aktivnosti, kontinuiran razvoj obrazovnog sustava u skladu s potrebama gospodarstva i poboljšanje kvalitete života, razvoj društvene infrastrukture i unapređenje položaja socijalno osjetljivih skupina.

Ciljani sektori za daljnji razvoj gospodarstva i privlačenje kako domaćih tako i stranih investicija u Brodsko-posavskoj županiji su metaloprerađivačka industrija, drvna industrija, proizvodnja namještaja, prehrambeno-prerađivačka industrija i kemijska industrija. Uz navedene industrijske sektore, tu je svakako i poljoprivredna proizvodnja uz koju želimo potaknuti i razvoj prerađivačkih kapaciteta naslonjen na primarnu poljoprivrednu proizvodnju.

 
Interview: Zlatko Aga PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. travnja 2013.

OPĆINA OTVORENA ZA SURADNJU

Općinsko čelništvo zajedno sa načelnikom Zlatkom Agom tijekom četverogodišnjeg mandata realiziralo je brojne projekte unatoč recesijskom vremenu i gospodarskoj krizi koja je zahvatila čitavu Hrvatsku, te se posebno teško odrazila na jedinice lokalne samouprave. O postignućima i planovima razgovarali smo s načelnikom Zlatkom Agom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>

Stranica 3 od 6

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba