Intervjui
Interview: dr. Dražen Oršulić PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. travnja 2013.

NABAVLJENI NOVI UREĐAJI ZA DIJAGNOSTIČKE PRETRAGE I SPECIJALISTIČKE PREGLEDE

Unatoč poteškoćama s kojima se susreću bolnice u Hrvatskoj u svom radu, novogradiška Opća bolnica ostvarila je pozitivno poslovanje u prošloj godini za 1.8 milijuna kuna. Bila je to prilika da razgovaramo s dr. Draženom Oršulićem, ravnateljem Opće bolnice Nova Gradiška.  

Kakvo je stanje u bolnici nakon osam mjeseci kako ste na funkciji ravnatelja?

Stanje u Općoj bolnici Nova Gradiška je stabilno. Redovito izvršavamo obaveze koje imamo prema korisnicima naših usluga u polikliničkoj djelatnosti, dijagnostici kao i u stacionarnom dijelu. Također ispunjavamo sve obaveze koje imamo prema Ministarstvu zdravlja i prema HZZO. Prema Kolektivnom ugovoru ispunjavamo sve obaveze za naše djelatnike. Moram istaknuti pozitivan financijski rezultata za prošlu 2012. koju smo završili u plusu za 1.8 milijuna kuna, što je jako važno naglasiti u ovoj teškoj financijskoj situaciji, nakon protekle vrlo burne i neizvjesne 2012. Nadamo se uspješnom poslovanju u ovoj godini.

 
Razgovor s Vinkom Grgićem PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
26. ožujka 2013.

VINKO GRGIĆ - ARHITEKT SVJETSKOG RANGA

Glavni projektant velikog City Colosseum shopping centra u Slavonskom Brodu, koji bi se trebao otvoriti 11. travnja je Novogradiščanin Vinko Grgić, diplomirani inženjer arhitekture, vlasnik tvrtke Entazis. Riječ je o objektu veličine 50.000 četvornih metara. Sadrži 23.000 četvornih metara prostora za najam gdje će se moći smjestiti osamdesetak lokala najpoznatijih svjetskih imena.

 
Zdravstvena ustanova Ljekarne Zubović PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. ožujka 2013.

mag. pharm. Mirjana Zubović BRIGA ZA ČOVJEKA I PACIJENTA

Renomirana Zdravstvena ustanova Ljekarne Zubović, koja sljedeće godine bilježi dvadeset godina uspješnog rada i poslovanja i zapošljava 18 djelatnika, radi po načelu dobre ljekarničke prakse i skrbi za pacijente. O radu i nastojanjima da u ovim kriznim vremenima zadovolje sve potrebe za lijekovima, pripravcima i pomagalima razgovarali smo s mag. pharm. Mirjanom Zubović, vlasnicom i voditeljicom zdravstvene ustanove koja raspolaže sa tri ljekarničke jedinice, u Gundulićevoj i Relkovićevoj ulici i u Rešetarima.

 
Interview: Davor Vlaović PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
04. kolovoza 2012.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA SPREMNA ZA ULAZAK U EUROPSKU UNIJU

Ima li izgleda da država podmiri dug za štete nastale od mraza na voćnjacima? Može li tu i Županija pomoći voćarima?

Zahtjev za sanaciju šteta s procijenjenim štetama na višegodišnjim nasadima, koje se kreću od 80% do 100% ovisno o kulturi i lokaciji nasada s utvrđenim ukupnim iznosom od 62.639.360,83 kn upućen je Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Ministarstva financija te Ministarstvu poljoprivrede.

Do sada nemamo povratnih informacija o eventualnom postotku s pripadajućim iznosom za oštećenike, a jedan od razloga je što je tek nedavno Hrvatski sabor (NN br. 81., od 19. 07 2012.) donio Odluku o imenovanju Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Dakle, stvoreni su preduvjeti za proceduralni postupak određivanja obeštećenja stradalim voćarima, a čija visina će ovisiti o punjenju državnog proračuna, ali i strateške odrednice ministarstva da pomogne voćarima.

 
Razgovor s dr. Draženom Oršulićem PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
23. travnja 2012.

VRAĆANJE DOSTOJANSTVA STRANCI I ČLANOVIMA

Izbor dr. Dražena Oršulića na čelo novogradiškog HDZ-a za mnoge je bio iznenađenje. Za izaslanike izborne Skupštine dileme, međutim, nije bilo. Dr. Oršulić uvjerljivo je sa 87 glasova dobio povjerenje da u slijedeće četiri godine vodi HDZ u gradu Nova Gradiška. Protukandidat Anđelko Pojatina dobio je 35 glasova. U HDZ-u vole isticati da su ovo bili demokratski izbori. Ako se prisjetimo prijašnjih izbornih Skupština čini se s pravom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>

Stranica 4 od 6

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba