Intervjui
Interview: Davor Vlaović PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
12. travnja 2012.

ŽUPANIJA POTIČE OŽIVLJAVANJE POLJOPRIVREDE

Kako Županija rješava problem vodoopskrbe pitkom vodom na području općina Rešetari i Staro Petrovo Selo?

Vodoopskrba i vodoodvodnja goruća su pitanja svih jedinica uprave i samouprave kojima pokljanjamo posebnu pažnju. Kao što ste, vjerujem, upoznati problem s vodoopskrbom u ove dvije općine nastao je zbog velikih suša koje su pogodile Brodsko-posavsku županiju. Slijedom toga održali smo hitni radni sastanak s nadležnim službama, te čelnicima Općina Rešetari i Staro Petrovo Selo 8. veljače ove godine, gdje smo zajednički odlučili da se za sada vodoopskrba u ovim i drugim sušom pogođenim općinama rješava putem cisterni.

U organizaciji vodoopskrbe surađujemo s Hrvatskom vojskom, te lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima. Stožer zaštite i spašavanja zatražio je također i hitni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda kako bi se intezivirale aktivnosti vodoopskrbe cijelog zapadnog dijela naše županije, odnosno projekt "Regionalni vodovod Davor–Nova Gradiška", kako bi se ovaj problem i trajno otklonio.

 
Interview: Davor Rukavina PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
26. siječnja 2012.

FINANCIJSKA KONSOLIDACIJA UVJET JE USPJEŠNOG POSLOVANJA I ZADOVOLJNIH GRAĐANA

Promjene, koje je uvjetovala nova gradska vlast u konsolidaciji Komunalnog poduzeća Slavča, ponajprije su se odnosile na financijsku konsolidaciju.

Novo vodstvo tvrtke na čelu s Davorom Rukavinom moralo je ponajprije utvrditi pravo financijsko stanje, a potom poduzeti mjere da se Slavča financijski stabilizira i u interesu građana može normalno obavljati svoju funkciju i komunalnu djelatnost.

 
Interview: Evica Kraljić PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
18. siječnja 2011.

Evica KraljićRazgovor s Evicom Kraljić novogradiškom pjesnikinjom i slikaricom

DOBITNICA NEKOLIKO PRIZNANJA I NAGRADA ZA HAIKU POEZIJU

Evica Kraljić rođena je 18.veljače 1952. godine u Novoj Gradiški gdje je živjela do svoje četvrte godine. U Makedoniji je boravila do sedmog razreda osnovne škole koju je završila u Novoj Gradiški. Obrtničku školu završila je u Slavonskom Brodu, a mirovinu stekla radeći u novogradiškoj tiskari od 1975. godine.

Poeziju piše od "malih nogu", a za svoj stvaralački rad nagrađivana je mnogobrojnim nagradama i priznanjima.

 
Interview: Hrvoje Kekez PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. prosinca 2010.

RAZGOVOR S HRVOJEM KEKEZOM,
DIREKTOROM DRVNE INDUSTRIJE NOVA GRADIŠKA

IZ PEPELA DI „SEKULIĆ“ NIČE NOVA NOVOGRADIŠKA
DRVNA INDUSTRIJA


Nakon što su zakupljeni prostori DI „Sekulić“, koja je u stečaju i u kome se očekuje  njena likvidacija, nova novogradiška tvrtka Drvna industrija Nova Gradiška s proizvodnjom je počela u srpnju. Trebalo je do tada osposobiti pogone i postrojenja pilane. Bilo je pritom puno problema, jer e radi o starim i devastiranim postrojenjima, koji ni nakon remonta nisu rješenja na duži rok. Kako je DI Nova Gradiška krenula u proizvodnju i kako iz pepela propale novogradiške drvne industrije kreće u realizaciju zahtjevnog programa nove drvne industrije razgovarali smo s direktorom Hrvojem Kekezom.

 
Interview: Davor Vlaović PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. prosinca 2010.

MALO GOSPODARSTVO NOSITELJ GOSPODARSKIH AKTIVNOSTI I RAZVITKA ŽUPANIJE

U 8 različitih kreditnih linija realizirano je ukupno 469 pojedinačnih kredita u ukupnoj vrijednosti plasiranih kreditnih sredstava od 267,4 milijuna kuna čime je potaknuto otvaranje 1.411 novih radnih mjesta, kao i očuvanje postojećih radnih mjesta.

Brodsko-posavska županija jedna je od onih županija koja je na vrijeme spoznala da je sektor malog gospodarstva od prijeratnog gospodarskog segmenta malog značenja postao jedan od stupova nositelja gospodarskih aktivnosti i razvitka Županije. Stoga se je Brodsko-posavska županija odmah na početku uključila u aktivnosti i programe Ministarstva gospodarstva te je izradila vlastiti Program poticanja malog gospodarstva koji je, kao dugoročni razvojni dokument, usvojen na razini Županijske skupštine u rujnu 1997. godine. Sam Program je okvirni akt, a njegova provedba realizira se donošenjem niza provedbenih akata na godišnjoj razini.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>

Stranica 5 od 6

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba