Reportaže
Foto reportaža PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. travnja 2016.

NOVA GRADIŠKA U PROLJETNOM IZDANJU

Proljetno sunce i toplo vrijeme izmamilo je Novogradiščane u subotnju šetnju gradom. Oživjela je glavna gradska Ulica slavonskih graničara u kojoj je svatko mogao naći svoje mjesto pod suncem.

Proljetno cvijeće unijelo je prepoznatljivu svježinu i miris u grad koji sutra bira, u drugom krugu, novog gradonačelnika.

 
Sjećanje na Ivu Petranovića PDF Ispis E-mail
Autor Antun Toni Brađašević   
05. siječnja 2016.

IVO PETRANOVIĆ (1934-2012)

Ivo Petranović, je bio jedan od najdugovječnijih sportskih novinara u Hrvatskoj, ali i povjesničar sporta, autor knjiga, dugogodišnji aktivni sportski djelatnik, trener, sudac, sportski pedagog, aktivni sportski djelatnik, te obiteljski čovjek, srdačan i druželjubiv sve dok je mogao izlaziti u društvo. Napustio nas je dana 9.1.2013. u 79. godini života.

U sportskom novinarstvu je od 1950. godine. Sklon pomnom bilježenju važnih datuma znao je spomenuti kako je 15. svibnja 1950. godine primio iskaznicu Narodnog sporta iz Zagreba, današnjih Sportskih novosti, za koje je pisao preko 60 godina. Kako je sam rekao, sportski novinar je postao slučajno, a povod se zbio 1949. godine kada su tadašnje radne brigade u Novoj Gradiški organizacijom sleta označile završetak gradnje dionice nekadašnjeg autoputa "Bratstvo-jedinstvo". Tada je posve slučajno dao intervju legendarnom rado reporteru Hrvoju Macanoviću za Radio Zagreb, opisujući spomenuti događaj. Tada mu je Macanović rekao kako je stvoren za radio reportera, a godine nakon toga potvrdile su tu vizionarsku tvrdnju. Svoju prvu vijest poslao je u redakciju dopisnicom i ona je bila objavljena, što ga je osokolilo za daljnji rad. Od tada se sve intenziviralo pa je bio nezaobilazni spiker na svim značajnijim novogradiškim sportskim priredbama. Od tada se neizlječivo zarazio novinarstvom prateći sve moguće sportske događaje, od borilačkih i loptačkih sportova, preko kartinga, biciklizma i moto utrka, do atletike, sletova, memorijala, akademija.

 
18. godina Kuće susreta Tabor PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. kolovoza 2015.

BLAGDAN PREOBRAŽENJA GOSPODINOVA

Svečanom svetom misom, koju je predslavio fra Ilija Vrdoljak Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije Svetih Ćirila i Metoda, 6. kolovoza proslavljen je blagdan Preobraženja Gospodinova, koji je ujedno i blagdan Kuće susreta Tabor. Kroz duhovnu obnovu od 6. do 9. kolovoza "Ovo je Sin moj, Ljubljeni!" obilježena je 18. godišnjica postojanja Kuće susreta Tabor u Samoboru.

 
Idiot na volonterskom roštilju PDF Ispis E-mail
Autor Zoran Malkoč   
24. lipnja 2015.

Kad mi je moja žena, povremena volonterka, rekla da volonteri uskoro pripremaju roštilj u dvorištu Baptističke crkve, odmah sam se zabrinuo pomislivši da i ja moram ići. Nemojte me krivo shvatiti, neki od tih ljudi su mi dobri prijatelji, no moja predodžba roštilja je hedonistička i slavonski raspojasana, gdje roštilj nije roštilj bez 4-5 gajbi piva što se hlade u potoku, a sve skupa često završava pijanom tučnjavom ili bar žestokom svađom, što mi se nikako nije uklapalo u kontekst Baptističke crkve. No kad je žena dodala da bi svaki volonter trebao dovesti nekoga tko nije u mogućnosti na isti način uzvratiti gostoprimstvo, odahnuo sam – ima nekoliko dana u godini kad sam ja i sposoban izvesti čudo i nahraniti nogometnu ekipu mlađih kadeta, pod uvjetom da ne dođu trener i predsjednik kluba. Znači, na mene se ne računa. To mi je i žena posredno potvrdila, rekavši da će ona povesti jednu svoju prijateljicu kojoj u posljednje vrijeme ne ide najbolje.

 
Osnovna škola Ljudevita Gaja Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
28. lipnja 2013.

ODGAJAJU EKOLOŠKI OSVIJEŠTENE GENERACIJE

Brodsko-posavska županija sustavno unapređuje uvjete školovanja u osnovnim i srednjim školama investicijskim ulaganjima u uređenje prostora i opremanje škola. Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške 2005. godine temeljito je obnovljena čime su stvoreni bolji i kvalitetniji uvjeti školovanja. Prema riječima ravnateljice Helene Kudre ove godine školu je pohađao 691 učenik u 36 odjela.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 1 od 7

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba