Reportaže
Posjet pape Benedikta Hrvatskoj PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
21. lipnja 2011.

PAPA, MI TE VOLIMO

Tako su mladi Hrvati dočekali našeg vrhovnog vjerskog poglavara i najjaču suvremenu moralnu osobnost koju uvažava cijeli svijet i sve religije. Naravno, i papa uvažava ostale religije, jer da nije tako njegov ugled ne bi bio tako potpun i neupitan. Tim kratkim i vrlo jednostavnim, ali osjećajima nabijenim sloganom mladi su dirnuli papu koji je nekoliko minuta u šutnji i sa smiješkom na licu promatrao razdragane ljude koji ga pozdravljaju.

 
Predsjednik Josipović u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
14. lipnja 2011.

PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ OTVORIO TVORNICE PODNIH OBLOGA I TJESTENINE

"Ovim se ostvaruje ono što sam zagovarao u predizbornoj kampanji. Na državi je, ne da radi i da vodi biznis umjesto biznismena, ne da radi umjesto radnika, nego da stvara uvjete za što jednostavniju proceduru, za što brže i što bolje poslovanje, što veću proizvodnju, naravno i za izvoz.

 
Rešetari - Dan škole PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
11. lipnja 2011.

U ZNAKU 180. OBLJETNICE ŠKOLSTVA U REŠETARIMA

Učenici i učitelji OŠ "Ante Starčević" 9.,10. i 11. lipnja obilježili su Dan škole, 180 godina školstva u Rešetarima i 20. obljetnicu sadašnjeg naziva škole. Bila je to prigoda da se još jednom podsjeti na sve one koji su  svoje znanje utakali u tradicije obrazovanja u Rešetarima. Održani su sportski susreti i otvoreno je nekoliko izložbi. Za postav Slavonske etno sobe zaslužni su učiteljica Marija Mlađen i članovi Vijeća roditelja.

 
TZ Nova Gradiška u Biogradu PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. lipnja 2011.

BIOGRAD SPOJIO ZELENO I PLAVO NA JEDINSTVENOM GASTRO STOLU

Turistička zajednica Nova Gradiška uspješno predstavila Slavoniju s domaćim proizvodima. TZ Nova Gradiška, sedam općih poljoprivrednih gospodarstva i restoran "Dukat" bili su po treći put sudionici šestog festivala izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornih suvenira i folklora održanom u Biogradu na Moru.

 
Spomenik kravati PDF Ispis E-mail
Autor Josip Bušić   
30. travnja 2011.

SPOMENIK "CROATA" KRAVATI

Kada su naši panduri na čelu sa barunom Trenkom umarširali u Pariz bili su posebna atrakcija. Ne samo zbog svojeg stasa, jahačkih sposobnosti i posebnih uniformi, već radi oko vrata svezanih ženskih marama, tkanih i izvezenih u različitim bojama.

Kod odlaska u rat i rastanka od supruge, zaručnice ili djevojke, one su svojem ljubljenom za sretan povratak vezale jednu polovicu svoje marame oko vrata dok su drugom polovicom si pokrivale kose na glavi.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 3 od 7

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba