Reportaže
Gimnazija Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
11. siječnja 2011.

Nada Peleh SerenčešMEĐUNARODNA EKO ŠKOLA

Unatoč krizi i recesiji Županija brodsko-posavska ulaže sredstva i napore kako bi osigurala što kvalitetnije obrazovanje mladih naraštaja u novogradiškoj Gimnaziji koja je centralna obrazovna i kulturna ustanova u Novoj Gradiški, jednom od najmlađih gradova u Hrvatskoj. Brodsko-posavska županija koja je osnivač škole osigurava materijalna sredstva i prema raspoloživim mogućnostima nabavlja opremu i školski namještaj.

 
Evica Kraljić PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
09. siječnja 2011.

NOVOGODIŠNJI HAIKU

jutros zvone
praporci novog ljeta
šušti snijeg

svijetu treba
ogledalo istine
u godini Novoj

 
Slavko Govorčin PDF Ispis E-mail
Autor prof. Ante Gradischa   
29. prosinca 2010.

VAZDA BUDI, SLAVKO GOVORČIN!

Umjesto da piše o novoj knjizi proze, zbirci pripovijedaka „Kosir“ (u širem dalmatinskom dijalektu tako se zove posebna vrsta srpa, kakva se za poljske radove rabi u većini krajeva Dalmacije), svoga kolege po peru i prijatelja Slavka Govorčina, potpisnik ove recenzije gotovo se „u hodu“ odlučio da sredinu koja Slavka malo ili nikako poznaje upozna s njegovim čitavim dosadašnjim opusom.

 
In memoriam: Šimo Đamić PDF Ispis E-mail
Autor Mario Filipi   
09. prosinca 2010.

OTIŠAO JE K SVOJIM ANĐELIMA

Legendarni zapovjednik specijalne policije Slavonski Brod Šimo Đamić pridružio se je svojim poginulim mladim prijateljima. Srce mu nije izdržalo nepravde koje se čine junacima, osobito poginulim.
Prošlo je tek nešto više od šezdeset godina otkad se je u Gornjoj Bebrini, od oca Miška i majke Mande rodio sinčić Šimo, u šokačkom žargonu Šima.

 
Živim život bez nasilja PDF Ispis E-mail
Autor PU Brodsko-posavska   
02. prosinca 2010.

ZAVRŠNA MANIFESTACIJA KAMPANJE "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA"

U dvorani „Brod“ u Slavonskom Brodu s početkom u 17 sati održana je završna manifestacija kampanje pod nazivom „Živim život bez nasilja“. Ova kampanja je provedena na nivou MUP-a uz suradnju i financijsku potporu UN-a u Republici Hrvatskoj od 8. do 24. studenoga. Provedena je i na području Policijske uprave brodsko-posavske, kojoj su se uz policijske službenike za preventivu, rado pridružili i aktivno sudjelovali predstavnici lokalne zajednice (županije, grada), državnih i javnih službi, ustanova, nevladinih udruga, građani i pojedinci.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 5 od 7

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba