Reportaže
Vinko Hajnc PDF Ispis E-mail
Autor Prof. Ante Gradischa   
12. listopada 2010.

USKRSNUĆA KOJA NISU UZALUDNA

Pored neponovljivog Roka Dobre, autora prije svega niza prekrasnih soneta, te suptilne poetese Senke Paleka-Matinović, dugogodišnji časnik i upravitelj stroja na prekooceanskim brodovima, a kasnije i tehnički inspektor, Vinko Hajnc, jedan je od onih zadarskih pjesnika koji su u svojoj sredini pomalo zapostavljeni. Tim više zapanjuje i zadivljuje podatak da je u ožujku 2008, na natječaju koji je organizirao „National Poetry Forum“, za izbor stihova iz svoje zbirke „Čuvar oblaka“ (natječaj inače vrednuje „geslo UN, odnosno najbolju svjetsku poruku mira“, dobio drugu nagradu u konkurenciji 7268 sudionika (prvu nagradu je dobio stogodišnji Indijac!)

 
Hrvatska dijaspora PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. rujna 2010.

VIŠNJA PETRANOVIĆ POVEZALA AMERIČKE S PJESNICIMA KLD "REŠETARI"

Povod za kratko predstavljanje naše sugrađanke Višnje Petranović, koja gotovo 40 godina živi na relaciji Vancouver - Nova Gradiška bio je gostovanje skupine pjesnika članova Književno-likovnog društva "Rešetari" na desetoj jubilarnoj Večeri hrvatske izvandomovinske lirike, održanoj u Zadru u srpnju ove godine.

 
OŠ "Matija Antun Relković" Davor PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. kolovoza 2010.

ŠKOLA BEZ NEUSPJEHA

Osnovna škola „Matija Antun Relković“ u Davoru potvrđuje da Brodsko-posavska županija ulaže znatna financijska sredstva za poboljšavanje uvjeta školovanja. Škola je obnovljena i suvremeno opremljena i kako kaže profesorica kemije i biologije Jasna Butumović, s gotovo dvadesetogodišnjim ravnateljskim stažem, u njoj je pravo zadovoljstvo raditi.

 
"Na izvor života" PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. kolovoza 2010.

HODOČAŠĆE FRANJEVAČKE MLADEŽI

Grupa franjevačke mladeži predvođena pater Sinišom Paušićem, područnim duhovnim asistentom FRAME, krenula je na svoj 17. hod od Hrvatske Kostajnice, Hrvatske Dubice, Jasenovca, Novske, Okučana, Nove Gradiške do Cernika. Unatoč tome što su propješačili oko stotinjak kilometara i poprilično dobro pokisnuli, vrlo su raspoloženi, razdragani i veseli.

 
Poljoprivredno-poduzetničke ideje PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
24. lipnja 2010.

U NOVOJ GRADIŠKI ODRŽANE POLJOPRIVREDNO-PODUZETNIČKE IDEJE 2010.

29.i 30. siječnja održane su  Poljoprivredno-poduzetničke ideje 2010. koje su se još jednom potvrdile kao nužna edukativno-izložbena manifestacija namijenjena selu, poljoprivredi i poduzetništvu, ponajprije u malim i srednjim gospodarstvima, ali i velikim robnim proizvođačima. U ovim recesijskim vremenima  eminentni hrvatski stručnjaci  imali su im što reći. Raspravljalo se o IPARD programu i o tome što on nudi, novom kreditnom programu  Brodsko-posavske županije, Zakonu o državnim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, sustavu identifikacije zemljišnih parcela, proizvodnji mlijeka, pčelarstvu i stanju ruralnog turizma.

 
Više članaka...
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

Stranica 6 od 7

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba