Najave
Bratec je trd PDF Ispis E-mail
Autor cajtung.com   
31. svibnja 2016.

DUHOVITI DIV U POHODU NA NOVU GRADIŠKU

Građani Nove Gradiške uskoro će imati jedinstvenu priliku uživati u jednoj od najboljih stand up komedija regije. Nakon nekoliko rasprodanih nastupa u Osijeku Vlatko Štampar napokon se vraća u Slavoniju!

Ovom prilikom izvesti će one man show "Bratec je trd" koji je nastao filtriranjem najboljih i najdražih fora tokom dosadašnje Vlatkove karijere u jednu zaokruženu cjelinu.

Show traje 100-120 minuta i obuhvaća široki raspon tema, od odrastanja, problema u osnovnoj školi, dolaska u Zagreb, životinja, muško-ženskih odnosa... gledanih iz ptičje perspektive!

 
Poljoprivredno-poduzetničke ideje "Nova Gradiška 2016." PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. siječnja 2016.

PUNOLJETNOST EDUKATIVNE I IZLOŽBENE MANIFESTACIJE

U Domu kulture i Društvenom domu 22. i 23. siječnja 2016. godine održat će se 18. puta za redom edukativna i izložbena manifestacija Poljoprivredno-poduzetničke ideje "Nova Gradiška 2016.". Organizator je Brodsko-posavska županija uz uobičajenu suradnju sa Savjetodavnom službom, HPA, Županijskom gospodarskom i obrtničkom komorom, CTR­-om, srednjim školama, Turističkom zajednicom, Udruženjem obrtnika i Gradom Nova Gradiška.

 
Božićni koncert PDF Ispis E-mail
Autor KUU Cernik   
18. prosinca 2015.

19. prosinca 2015. u Hrvatskom domu u Cerniku Kulturno umjetnička udruga organizira Božićni koncert s početkom u 19 sati.

U izvedbi koncerta osim domaćina očukuju Vas i naši dragi gosti KUD Branimir 888 iz Muća, KUD Matija Antun Relković iz Davora te KUD Radinje iz Siča.

Posjetite nas u predblagdanskom ozračju, poslušajte i pogledajte vrhunska koreografska ostvarenja.

Očekuju vas Plesovi Slavonije, Gradski splitski plesovi, Međimurski plesovi, Običaj prosidbe divojke mućkoga kraja, Završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta, izvedbe Ženske pjevačke skupine KUU Cernik te Pjevačke skupine KUD-a Siče.

Najavljujemo ovim putem i samostalni godišnji koncert KUU Cernik u Domu kulture u Novoj Gradiški 6. siječnja 2016. s početkom u 19 sati, pod nazivom "Ajd u kolo koj' za kolo!".

Cijena ulaznice je 20 kuna, a karte možete kupiti ili rezervirati već prilikom koncerta u Cerniku ili na samom ulazu u Dom kulture uoči koncerta.

Veselite se nadolazećim blagdanima s nama!

Vaša KUU Cernik!

 
Mjesec hrvatske knjige 2015. PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
03. studenog 2015.

PROGRAM MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2O15. U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA

Proglasivši  2015. godinu MEĐUNARODNOM GODINOM SVJETLOSTI s naglaskom na temu svjetlosti i njene primjene, Ujedinjeni narodi prepoznali su važnost tehnologija zasnovanih na svjetlu za promicanje održivog razvoja i pronalaženje rješenja za globalne izazove u energiji, obrazovanju, poljoprivredi i zdravlju.

Programski odbor MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2015. programe posvećuje ovoj temi.

 
Let s Gavranom PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
20. listopada 2015.

23. i 24. listopada u Novoj Gradiški će biti održan Međunarodni stručni skup "MIRO GAVRAN - PROZNI I KAZALIŠNI PISAC 2015”., a u sklopu književne manifestacije” LET S GAVRANOM” na kome će ugledni teatrolozi i književni teoretičari iz Hrvatske, Rusije i Slovačke obraditi književni i kazališni opus Mire Gavrana. Izlaganja s ovog skupa iduće godine će biti publicirana u zborniku koji će urediti dr.sc. Julijana Matanović i dr.sc. Ana Lederer, stručne koordinatorice ovog simpozija, te prof. Biljana Dakić, koordinatorica projekta.

Pokrovitelji savjetovanja su: Ministarstvo kulture RH, Grad Nova Gradiška i Brodsko-posavska županija.

Organizator: Gradska knjižnica Nova Gradiška sa suorganizatorima: POU M.A.Relković Nova Gradiška, Matica Hrvatska – ogranak Nova Gradiška , Gimnazija Nova Gradiška, te Turistička zajednica grada Nova Gradiška.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 23

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba