Kultura
Bajka o ribaru i ribici PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
06. ožujka 2014.

PREDSTAVA ZAGREBAČKOG KAZALIŠTA "SMJEŠKO"

Kazališna dvorana Učilišta Relković već drugi dan zaredom prepuna je djece i njihovih osmjeha.

Do posljednjeg mjesta, 6. ožujka 2014. napunili su je učenici novogradiške Osnovne škole Ljudevita Gaja, a gledali su "Bajku o ribaru i ribici" prema istoimenom djelu Aleksandra Sergejeviča Puškina u izvedbi zagrebačkog kazališta "Smješko".

 
Čarobnjak iz Oza PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
05. ožujka 2014.

SA ŠKOLOM I VRTIĆEM U KAZALIŠTE

Na novogradiškim kazališnim daskama u srijedu 5.ožujka 2014. gostovala je Kazališna družina "Ivana Brlić Mažuranić" iz Slavonskog Broda, a SA ŠKOLOM i VRTIĆEM U KAZALIŠTE došli su učenici nižih razreda Osnovne škole "Mato Lovrak" Nova Gradiška te starije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Nova mlada genaracija kazališne publike, zajedno sa svojim učiteljicama i tetama odgojiteljicama, gledala je predstavu o djevojčici Dorothy, Zlim i Dobrim vješticama i najmoćnijem stanovniku zemlje OZ - čarobnjaku iz smaragdnog grada, nastaloj prema poznatoj istimenoj knjizi L. F. Bauma ČAROBNJAK IZ OZA.

 
Povijest na zabavan način PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
20. veljače 2014.

KAZALIŠNO PUTOVANJE "OD STOLJEĆA SEDMOG"

U novogradiškom Domu kulture u srijedu 19. veljače 2014. gostovao je koprivnički Ludens Teatar s predstavom 'Od stoljeća sedmog', nastaloj po predlošku dramaturga Ivana Vidaka i u režiji Dore Ruždjak Podolski. Tri glumca Jan Kerekeš, Dean Krivačić i Slaven Španović na duhovit i zabavan način poveli su publiku na zabavno putovanje od dolaska Hrvata do današnjih dana, od sedmog do dvadeset i prvog stoljeća, a u tome im je pomogao i pripovjedač kojemu je glas posudio poznati hrvatski spiker i voditelj Oliver Mlakar.

 
Poezija za Valentinovo PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
18. veljače 2014.

VEČER POEZIJE

13. veljače u ugostiteljskom objektu u Novoj Gradiški, održan je nesvakodnevni događaj, koji nije svojstven niti za veće gradove od Nove Gradiške. Posjetitelji večeri poezije koja je održana povodom obilježavanja Valentinova, imali su priliku gotovo sat i po vremena slušati poeziju poznatih naših i svjetskih pjesnika: Tina Ujevića, A. G. Matoša, E. Kiševića, A. Dedića, S. Jesenjina, Ch. Baudelairea, K. Simonova, G. G. Lorce, J. Preverta, E. A. Poea, V. Nezvala, M. Antića, V. P. Disa  i niza drugih, u prezentaciji Zrinka Kapetanića (načelnik Policijske postaje Okučani) uz pratnju gitara koje su svirali D. Šifner i Z. Podgornjak.

 
Za kazališne sladokusce PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
28. siječnja 2014.

PREDPREMIJERA KAZALIŠNE PREDSTAVE "SLADOLED"
TEATRA GAVRAN

Učilište Relković u ponedjeljak 27. siječnja 2013. ugostilo je predpremijeru nove komedije književnika i dramatičara Mire Gavrana "SLADOLED", koja na duhovit način tematizira sudbinsku odrednicu koju životu žena daju odnosi s muškarcima.

Predstava je nastala u produkciji Teatra Gavran a najavljena je kao neobična komedija u kojoj su junakinje majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima, koji su ih sudbinski odredili, opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 13

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba