Kultura
Film prema komediji Mire Gavrana PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
16. prosinca 2013.

SVJETSKA PREMIJERA FILMA "KAKO UKRASTI ŽENU"

U Vilniusu, glavnom gradu Litve, za 20. prosinca je zakazana svečana svjetska premijera filma "Kako ukrasti suprugu", koji je snimljen prema kazališnoj komediji Mire Gavrana "Papučari".

Producent je LITL BAZ PICTURES iz Vilniusa. Redatelj filma je mladi, ali iznimno uspješni Donatas Ulvydas, koji se prije nekoliko godina proslavio režijom povijesnog spektakla "Tadas Blinda".

 
Predstava Kamenolomac PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
22. studenog 2013.

SA ŠKOLOM U KAZALIŠTE

Učenici viših razreda osnovnih škola "Mato Lovrak" Nova Gradiška, "Matija Gubec" Cernik i OŠ Dragalić u četvrtak 21. studenoga 2013. sa školom su posjetili kazalište i gledali predstavu zagrebačkog kazališta Merlin "Kamenolomac". Kako kaže redateljica predstave Ana Merlin, to je priča o čovjeku iz naroda koji je imao puno želja: biti glasnik naroda, pa kralj kojemu se svi klanjaju, zatim je poželio biti sunce, pa vjetar, planina... i sve to postao.

 
Predstava Teatra Rugantino PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
19. studenog 2013.

KAZALIŠNA PREDSTAVA "TERAPIJA"

U organizaciji Učilišta Relković na novogradiškim kazališnim daskama u ponedjeljak 18. studenoga 2013. izvedena je drama mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića TERAPIJA, redateljice Maje Šimić, a izveli su je glumci zagrebačkog Teatra Rugantino: Gordana Gadžić, Siniša Popović i Luka Dragić.

"Jordan Cvetanović poslao je osam pacijenata da se na kauču, u tišini i diskreciji liječničke sobe – ispovjede...da kažu nekoliko svojih priča. Na kauč će sjesti razmažene ili razdražene žene, usamljeni muškarci i homoseksualci, dječaci i starci..."

 
Harmonija flaute i klavira PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
04. studenog 2013.

KONCERT VRHUNSKIH GLAZBENICA

U srijedu 30. listopada 2013. u Novoj Gradiški su gostovale dvije poznate i cijenjene umjetnice sa svjetskom karijerom i reputacijom Ivana Zahirović (flauta) i Mia Elezović (klavir).

Na programu pripremljenom za novogradiške ljubitelje ozbiljne glazbe su bila djela svjetskih i hrvatskih skladatelja C. Debussya P. Taffanela, J. Rutter-a, Brune Bjelinskog i Božidara Kunca.

 
Ljepota zajedništva umirovljenika PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
28. listopada 2013.

KONCERT PRIJATELJSTVA

Toplo subotnje predvečerje, miris kestenja iz najljepše novogradiške ulice,  ulicom prema Kolodvoru susrećemo nasmijane,  lijepo uređene i dotjerane naše sugrađane.  Ulaze u Dvoranu Relković, koncert samo što nije počeo...

U organizaciji Matice hrvatskih umirovljenika Nova Gradiška, u subotu, 25. listopada u novogradiškom Domu kulture održan je KONCERT PRIJATELJSTVA na kojem su ljepotu umirovljeničkih prijateljstava i zajedništva na najbolji mogući način predstavili članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani, Pjevačko društvo ZLATNE GODINE iz Pule i njihovi domaćini članovi novogradiške udruge umirovljenika.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 13

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba