Kultura
HKUU Trenk PDF Ispis E-mail
Autor s.b. poumar   
18. prosinca 2012.

TRADICIONALNI KONCERTI TRENKOVACA

"Sačuvajmo običaje stare" tradicionalni je koncert koji novogradiški HKUU "Trenk" organizira u danima kada naš grad obilježava svoj dan i blagdan Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije. Tako je bilo i proteklog vikenda, 14. i 15. prosinca 2012.

U Dvorani Relković Trenkovci su održali dva koncerta i potrudili se zabaviti i do suza nasmijati gledatelje prikazavši predstavu "Kirvaj", koja je napravljena prema ideji Vesne Vlaović, a za tekst i scenu, kako nam rekoše, zaslužni su svi glumci dokazavši to odličnim prikazom slavonskog kirvaja kod već svima znane obitelji Osmokrović.

 
Predstava Kerekesh teatra PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
14. prosinca 2012.

UFURAJ SE I PUKNI

Na kazališnim daskama dvorane Relković u četvrtak 13. prosinca 2012. gostovao je Kerekesh teatar iz Varaždina i novogradiškoj kazališnoj publici predstavio autorsku komediju Ljubomira Kerekeša Ufuraj se i pukni, kojom je početkom ožujka ove godine u koprodukciji sa HNK iz Varaždina otvorio Treći tjedan smijeha u Varaždinu.

 
Koncert u adventu PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
11. prosinca 2012.

RADOSNI PUT TIHOG IŠČEKIVANJA BOŽIĆA

Učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole Učilišta Relković Nova Gradiška u radosnom iščekivanju Božića, u Došašću, a uz blagdan našega Grada i Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije svojim sugrađanima darovali su u nedjelju 9. prosinca Koncert u adventu: Radosni put tihog iščekivanja Božića.

U prekrasnoj baroknoj crkvici Sv. Terezije Avilske glazbom su dočarali radost ovog predbožićnog vremena i u srca svojih roditelja, prijatelja i sugrađana, od skladbe do skladbe, unosili radost zbog Njegova dolaska.

 
Koncert HPD Graničar PDF Ispis E-mail
Autor I.H. - poumar   
11. prosinca 2012.

GRANIČARI SVOME GRADU

Gradu i župi u čast Hrvatsko pjevačko društvo Graničar održalo je tradicionalni svečani koncert  8. prosinca u Domu kulture.
Pod ravnanjem Julijane Žirovčić i uz glazbenu pratnju Manuele Vuković nizale su duhovne, domoljubne, narodne  i popularne skladbe: "Gospodine smiluj se" iz mise skladane u čast sv. Katarine (Rudolf Matz) potom "Jesus Christ you are my life" (Marco Frisina), potom "Ave Mariu" (Hlondovski). Domoljubnim skladbama "Od stoljeća 7." i Croatio iz duše te ljubim" zahvalili su na tome što Domovinu imamo.

 
Koncert ansambla "Animato" PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
28. studenog 2012.

SJAJ BALSKE I PROMENADNE GLAZBE

U organizaciji Učilišta Relković i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH u utorak 27. studenog 2012. u Novoj Gradiški je gostovao Ansambl salonske glazbe "Animato"- komorni profesionalni oktet iz Zagreba, osnovan prije nekoliko godina sa željom da nekadašnji sjaj balske i promenadne glazbe vrati u hrvatske prostore, salone, dvorane i perivoje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 13

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba