Kultura
Nemreš pobjeć od nedjelje PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
16. studenog 2012.

UGODNO JE BITI DIO KAZALIŠNE ČAROLIJE

Na kazališnim daskama Doma kulture u srijedu 14. studenoga 2012. gostovao je koprivnički Ludens teatar s izvrsnom dramom, prvijencem Tene Štivičić "Nemreš pobjeć od nedjelje".
Priča je to danas uspješne spisateljice nastala prije više od 10 godina, ali je sa istom svježinom, zahvaljujući svježim kazališnim "snagama" Ludens teatra, došla među novu generaciju publike koju muče isti i slični problemi: ljubavni odnosi mladih ljudi na pragu samostalnog života, prihvaćanje odgovornosti u odrastanju, nedostatka perspektive budućnosti, gubitka iluzija o svijetu, životu i romantičnoj ljubavi…

 
Festival Heferer 2012. PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
16. listopada 2012.

KONCERT ZA DUŠU

Nova Gradiška je među najmlađim hrvatskim gradovima, a među ostalim, ponosi se crkvom sv. Terezije Avilske, zaštićenim spomenikom kulture, biserom arhitekture kasnog baroka i simbolom grada.

U ovoj crkvi, na blagdan zaštitnice, sv. Terezije Avilske, 15. listopada 2012., upriličen je vrhunski koncert, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i tvrtke Heferer, a suorganizatori su bili novogradiška župa Bezgrješnog začeća BDM i ogranak Matice Hrvatske.

 
Zajednički koncert pjevača prijateljskih gradova PDF Ispis E-mail
Autor ih - poumar   
09. listopada 2012.

KONCERT HPD "GRANIČAR" I PD LIEDERKRANTZ 1861.

U petak 5. listopada 2012. u dvorani Relković održan je, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, zajednički koncert Hrvatskog pjevačkog društva "Graničar" i Pjevačkog društva "Liederkrantz 1861." iz Herzogenauracha.

Bio je ovo uzvratni posjet Društva iz prijateljskog Herzogenauracha i zahvala Graničarima za sudjelovanje na prošlogodišnjoj proslavi 150. obljetnice njihova djelovanja.

 
Početak kazališne sezone PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
24. rujna 2012.

GLEDALI SMO "MJEHUR OD SAPUNICE"

U organizaciji POUMAR-a na daskama dvorane Relković u subotu 22.rujna 2012. počela je nova kazališna sezona.

Otvorili su je zagrebački Histrioni jedinstvenom predstavom Mjehur od sapunice, Ivana Viteza i izvedbi sjajne glumačke ekipe: Pero Juričić, Ankica Dobrić, Janko Popović Volarić, Ivica Pucar i Iva Visković.

 
Maturalni koncert Slavice Serenčeš PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
21. lipnja 2012.

MATURALNI KONCERT - SLAVICA SERENČEŠ, KLAVIR

U nazočnosti roditelja, rodbine, profesora Gimnazije, Osnovne glazbene škole Učilišta Relković te prof. Lorene Krmpotić (srednja Glazbena škola Novska) školskih prijatelja, članova HPD-a "Graničar", župnika i dekana vlč. Perice Matanovića i časnih sestara (Slavica je aktivan član Društva i župe, korepetitor i pjevač), izvela je svoj maturalni koncert:

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 13

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba