POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
20. studenog 2019.

POLICIJA I OPĆINE IZRADILE PREVENTIVNO PROMIDŽBENI LETAK


Mještanima uputili Obavijest - Molbu za pravilno i dosljedno postupanje i ponašanje u prometu

U prometnim nesrećama, na prometnicama u području rada Policijske uprave brodsko-posavske, u prvih 10 mjeseci ove godine, poginulo je 10 osoba, što je za 42,9 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je poginulo 7 osoba. Također u istom razdoblju, teško je ozlijeđeno 88 osoba (prošle godine 86 osoba), što je za 2,3 % više u odnosu na 10 mjeseci prošle godine.

S ciljem jačanja svijesti građana o pozitivnim navikama i ponašanju u prometu, kako bi smanjili broj prometnih nesreća, a samim time i stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje i načelnici Općine Sikirevci i Općine Slavonski Šamac, odlučili su se izraditi kratki preventivno – promotivni letak.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
20. studenog 2019.

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA


Svjetski dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća – „Život nema rezervne dijelove“ poput automobila

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u petak (15. studenoga), obilježili su Svjetski dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća, kojom prilikom su zajedno sa pripadnicima HAK-a Nova Gradiška na gradskom groblju zapalili svijeće, prisjetivši se žrtava prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu, kao i članova njihovih obitelji koji su preživjeli te tragedije, a sa kojima danas žive.

Ovogodišnji slogan „Život nema rezervne dijelove“ poput automobila, potiče na promišljanje, svjesnost i odgovornost prilikom sudjelovanja u prometu, a što svakodnevno čine i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, Policijske postaje Nova Gradiška, kroz svoje svakodnevne preventivno represivne aktivnosti, te edukacije iz područja prometa.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
20. studenog 2019.

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA


Mjesec borbe protiv ovisnosti – Moto: „Ustaj, ne odustaj!“

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ove godine provode niz preventivnih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Ovogodišnje obilježavanje je započelo predavanjem policijske službenice za prevenciju policijske uprave Irene Held u Osnovnoj školi „Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije. Policijska službenica je pritom učenicima skrenula pozornost na opasnosti od konzumacije opijata, usmjeravajući mlade na zdrav način života i bavljenje pozitivnim aktivnostima.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
18. studenog 2019.

ZIMSKI UVJETI NA PROMETNICAMA


Nakon toplih jesenskih dana nastupile su nagle promjene vremena praćene kišom, vjetrom i maglom. Uskoro će nastupiti zimski uvjeti na prometnicama, koji nam uz kišu i maglu donose snijeg i ledenu kišu. Upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano je pa se vozačima preporučuje dodatni oprez kod upravljanja vozilom jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća.

Kako bi se promet odvijao u povoljnijim uvjetima sve vozače i sudionike u prometu upozoravamo na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
15. studenog 2019.

POLICIJA OTKRILA LABORATORIJ ZA PROIZVODNJU CANNABISA


Operativnim radom policije na terenu uz dobru suradnju s građanima, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, došli su do saznanja o mogućem počinjenju kaznenog djela iz područja kriminaliteta droga. Dana 12. studenoga, policijski službenici su započeli sa kriminalističkim istraživanjem, uhitivši 35-godišnjaka te pritom potvrdili sumnju da je počinio kazneno djelao neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Istoga dana, u 11.30 sati, tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je pokušao pobjeći iz policijske postaje u čemu su ga spriječili policijski službenici.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 2 od 9

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba