Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. siječnja 2020.

Bez kravate, koja je simbol i brand  Hrvatske, nisu ostale ni tri gracije u fontani u  gradskom parku

 

Nakon što su 15.siječnja  kravate svezane na spomenik Antun Augustinčića “Mir” u New Yorku, i na spomenik Nikole Tesle na slapovima Niagare, te  spomeniku dr. Franji Tuđmanu u Zagrebu i  glavnim gradovima Europske unije, 16. siječnja su kravate svezane na  spomenike u Novoj Gradiški, kao jedinom gradu  koji nije glavni gard u Europi. Kravate je vezao zapovjednik Kravat pukovnije Željko Matejčić.

Uz prvog hrvatskog predsjednika kravate su vezane na bistama dr. Andrije Štampara, Ive Kerdića, Grigora Viteza i Matije Antuna Relkovića, Stjepana Radića i Josipa Jurja Strossmayera, a bez kravata. Kravate će ih krasiti slijedećih mjesec dana.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKOPOSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
16. siječnja 2020.

BLAGOSLOV U POLICIJSKOJ UPRAVI BRODSKO-POSAVSKOJ

 

U vremenu od 13. do 15. siječnja 2020. godine, policijski kapelan Kapelanije „Sv. Marko Evangelista“ Policijske uprave brodsko-posavske vlč. Mario Paradžik, blagoslovio je službene policijske prostorije te djelatnike policijske uprave, obišavši sve ustrojstvene jedinice.
Nakon kratke molitve i blagoslova, policijski kapelan je svim policijskim službenicima i ostalim djelatnicima policijske uprave zaželio mir i dobro, puno uspjeha u radu i predstojećim izazovima, te da sve prati ljubav i Božji blagoslov.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. siječnja 2020.

Obilježena 28.  obljetnica međunarodnog priznanja RH

 

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, Ministarstva hrvatskih branitelja i Brodsko-posavske županije Novoj Gradiški 15. siječnja obilježen  je Dana međunarodnoga priznanja Republike Hrvatske.

U povodu 28. obljetnice međunarodnog priznanja RH tradicionalno su se na središnjem gradskom trgu okupili  članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstva Brodsko-posavske i  Grada Nova Gradiška, Policijske uprave  brodsko-posavske, gradskih tvrtki i ustanova. Uputili su se do župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije gdje je služena sveta misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
15. siječnja 2020.

DOMOLJUBI?! – Zlata Dupko i Josip Senić Pepa, dva života za slobodu?!

 

Ovaj osvrt nastao je nakon pitanja poznanika, kome gori lampion na betonskoj ploči kod kružnog toka na raskrižju Benkovićeve i Svačićeve ulice, nadomak OŠ „Mato Lovrak“.

ZLATA DUPKO – Na ostacima  spomen-obilježja  postavljenog, kako piše na mramornoj ploči, žrtvama fašističkog terora,  lampion netko pali sedamnaestogodišnjoj skojevki, Novokapelčanki  i novogradiškoj gimnazijalki koja je tu  strijeljana 1943. godine.  Njeni posmrtni ostaci, po jednoj verziji,  nalaze se u  spomen kosturnici u gradskom parku zajedno s partizanskim vođama novogradiškog kraja, a po drugoj na mjestu gdje je streljana.

Tko je Zlata Dupko, krhka  plavooka djevojka iz Nove Kapele i novogradiška  gimnazijalka zapisao je Feliks Valentić u knjizi  Naši ljudi i krajevi.

 
KK „OBRTNIK“ Nova Gradiška i KK „OBRTNIK-BAM“ Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Vjekoslava Karešin   
14. siječnja 2020.

Novogradiški kuglači  natječu se u Međužupanijskoj ligi


Kao što je već objavljivano, mladi kuglači i kuglačice ovih dvaju klubova natječu se ove sezone u Međužupanijskoj ligi mladih u kojoj se natječu djeca i mladi iz 9 klubova iz četiriju županija.

Do sada su odigrana natjecanja u Bjelovaru i, drugom natjecanju su  naša dva kluba bili domaćini u prosincu.

Treće natjecanje je odigrano u Novskoj, 04. i 05.siječnja 2020.godine na kojem su naše mlade kuglačice i kuglači osvojili zapažene rezultate:

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 400

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba