Grad Nova Gradiška
GRADSKI MUZEJ NOVA GRDIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

10 godina Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu

Izložba  "10. godina Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brdu", otvorena u Gradskom muzeju 14. studenoga, presjek je rada spomenutog odjela pri Ministarstvu kulture RH u zadnjih 10 godina. Najveću brigu vode o nepokretnoj kulturnoj baštini, sakralnoj i fortifikacijskoj i profanoj tradicijskoj, dijelom i o pokretnim kulturnim dobrima i nešto o nematerijalnoj kulturnoj baštini. Izložbu je, u ime grada otvorila dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća.

-Ono što svakako moram istaknuti je da vode brigu i o Novoj Gradiški, odnosno prostoru nekadašnje bivše općine Nova Gradiška, što je također zastupljeno i na ovoj izložbi. Autori izložbe su pročelnica Konzervatorskog odjela Željka Perković, dipl. ing. arh. i Ratko Ivanušec, dipl. povj. umj. U izradi izložbenih panoa pomagale su njihove kolege, Petar Seletković, dipl arheolog, Krešimir Mijakovac, etnolog, Tea Blažević iz njihove tajničke službe.

 
UDRUGA „SUNCOKRET“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. studenog 2017.

IZVJEŠTAJNO-IZBORNA SKUPŠTINA

Na Izvještajno-izbornoj skupštini Udruge osoba  s intelektualnim teškoćama „Suncokret“  okupili su se članovi udruge,  roditelji i udomitelji, a kao gosti  bili su Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška,  Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke  škole   i  Goran Bašić, kao predstavnik Grada Nova Gradiška..

Kata Vukšić ponovo je izabrana  za predsjednicu iako  se tome protivila  jer smatra  da  na čelno mjesto udruge treba doći netko mlađi. Nakon rasprave  zauzet je stav da  odradi još jedan mandat, a da se  u tom periodu  za tu funkciju pripremi netko drugi.  Za tajnicu je izabrana  Sanja Milak. Izabrani su  Upravni i Nadzorni odbor i Stegovna komisija.

Skupština održana pod predsjedanjem Ferdinanda Došlića usvojila je izvješća o radu u 2016. godini, te plan rada za 2018. godinu.

Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ može se pohvaliti brojnim aktivnostima   i projektima koje  organizira i provodi  sa svojim članovima  u cilju  da im poboljša svakodnevni život i učini ga  što sadržajnijim, te  pritom pomogne njihovim obiteljima, udomiteljima  i partnerima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

Izaslanstvo grada Nove Gradiške odalo počast žrtvi grada-heroja Vukovara

Kao što je i najavio 16. studenoga na dočeku sudionika Karavane ljubavi Prevlaka- Vukovar "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na njihovom 10. hodočašću, gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić bio je na čelu izaslanstva koje se 17. studenoga u ime grada poklonilo poginulim i nestalim hravtskim braniteljima i civilima koji su nesebično u Vukovaru branili cijelu Hrvatsku. U izaslanstvu su bili i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, kao i koordinator za braniteljske udruge grada Vlatko Greiner, potom Dinka Matijević, direktorica TZ, u ime Moto kluba "Strmac" Marko Mokrović, Darko Jugović te Milan Tomljanović i Mario Latal. S njima je ove godine pošao i Momir Divjak i sve zabilježio foto-aparatom. Do Vinkovaca su stigli kombijem,a  potom nastavili  pješice do Vukovara. U Bogdanovcima ih je dočekao načelnik, a kod Nuštra su susreli i naše dragovoljce koji su i ove godine na hodočašće u grad -heroj pješačili. A to su uz Arsena Grandu i Željka Bakunića, Željko Radošić, Ivan Bazina te prvi puta s njima i prijatelji iz Zadra Nenad Marčina (sudjelovao i na hodočašću u Rim) te Nikola Katalinić. I ovaj  njihov četvrti Memorijalni hod NG-Vukovar-Ovčara odvijao se pod geslom "Mi hodamo za njih".

 
SJEĆANJE NA VUKOVAR PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

Karavana ljubavi "Zajedno u ratu, zajedno u miru" dočekana i u Novoj Gradiški

U povodu Dana sjećanja na žrtvu grada heroja, Vukovara, korčulanski bajkeri krenuli su 14. studenoga na petodnevni put dug više od tisuću kilometara pod geslom  „zajedno u ratu-zajedno u miru“.
U organizaciji Moto kluba Korčula, prva karavana krenula je prije deset godina, a do danas je poprimila razmjere kojima se idejni tvorac i predsjednik Moto kluba Korčula Đani Radovanović nije nadao. U samo pet dana, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, veliki broj motorista iz cijele Hrvatske i šire, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i velikim brojem moto klubova iz cijele regije, preći će više od tisuću kilometara kako bi u subotu, 18. studenoga sudjelovali u vukovarskoj Koloni sjećanja.
Karavana od 60 motora je krenula iz Smokvice na Korčuli, trajektom do Pelješca, Stona pa do Ćilipa gdje su prenoćili. Prije dolaska na cilj karavana je prošla kroz Dubrovnik, Ploče, Makarsku, Split, Trilj, Sinj, Knin,  Gračac, Plitvička jezera, Slunj, Karlovac, Turanj, Zagreb, Petrinju, Sisak, Kutinu, Novsku, Lipik, Pakrac, Novu Gradišku, Požegu, a u petak, 17. studenoga dolaze u Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Osijek, Vinkovce te naposljetku  u Vukovar. Svakim prijeđenim kilometrom karavani se pridružuje sve više motorista iz drugih moto klubova, a kako bi motoristi u svakoj situaciji imali sve što im je potrebno, prate ih i kombiji sa svim potrepštinama. U spomenutim gradovima sudionici Karavne ljubavi kod spomen obilježja odaju počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2017.

U gradskom proračunu za 2017. godinu 70 milijuna kuna

Dominantna tema na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod predsjedanjem  Ljepše Rakas-Vujčić, dr. med., bio je nacrt gradskog proračuna za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Prijedlog proračuna na prvom čitanju obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić. U gradskoj kasi, kako se planira, trebalo bi biti 68,9 milijuna  kuna. Ako se tom iznosu  doda dva do tri milijuna kuna  iz programa „Zaželi“, koji će u idućoj godini  zaposliti 50 žena, gradski proračun će premašiti 70 milijuna kuna, što do sada  nije  nikada bio slučaj. Gradonačelnik kaže kako nikome nije ništa uskraćeno, a neki će korisnici proračuna dobiti i više. Odnosi se to naprimjer na  socijalu, sport, stipendije učenika i studenata, malo poduzetništvo i obrt, udruge, a tu je i 200.000 kuna namijenjenih  za obnovu župne crkve. Planirani su i brojni projekti. Među onima kojima se planira dati više su i gradski vijećnici kojima bi naknada trebala iznositi 750 kuna, predsjednici  klubova vijećnika bi dobivali 1.000, a predsjednica Vijeća 1.500 kuna. Oporbeni HDZ se ne slaže sa svim predloženim, a prva zamjerka koju je stavila mr. Ljiljana Lukačević odnosila se na  nepozivanje na bilo kakav razgovor o proračunu. Budući da ima, kao je kazala,  nerealiziranih projekta izrazila je sumnju da će  sve što se predlaže biti i realizirano. Oni bi  dio sredstva  drugačije i  rasporedili iako smatraju da je proračun  tehnički korektan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba