Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. prosinca 2019.

Sveti Nikola  posjetio  novogradiški Adevnt i darivao djecu

 

Nisu  uzalud  zebli najmlađi Novogradiščani, 6. prosinca  okupljeni u gradskom parku. Sveti Nikola  nije  zaobišao ni njihov grad i dovezao se u kočiji punom darova. Nije ih puno propitkivao jesu li bili dobri,  uvjeren da jesu  jer u kočiji  uz poklone nije  bilo šiba.

Nastavljena je  tako sinoć novogradiška  adventska  priča u Čarobnoj šumi  u blizini kuće  Djeda Božićnjaka  koji je  svoj dolazak najavio 22. prosinca u 18 sati.

Podsjetimo. Advent u našem gradu i ove godine  sa puno sadržaja  za mlade i stare organiziraju  Turistička zajednica  i Grad Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
07. prosinca 2019.

Predstavljen dvobroj Godišnjaka novogradiškog Ogranka Matice hrvatske

 

Ova svečanost  riječi i glazbe dogodila se 4. prosinca u Gradskoj vijećnici i ujedno je bila dio ovogodišnjih sadržaja u sklopu obilježavanja Dana grada i Dana župe.

Ogranak Matice hrvatske je do ovoga Godišnjaka izdao 18 brojeva i ovo je zapravo prvi dvobroj u kojemu, uz riječ urednice, prof. Vjekoslave Bagarić, donosi različite sadržaje u 11 rubrika. Tekstove potpisuje ukupno 38 autora, stalnih, ali i novih, među kojima su i 4 mlada autora.

 
VOKALNA SKUPINA „AURORA I GOST" PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
05. prosinca 2019.

„Sretan ti rođendan Grade moj“

 

„Sretan ti rođendan Grade moj“naziv je koncerta Danu i župi u čast  kojega je organizirala Vokalna skupina „Aurora“ i otvorila ga bezvremenskom pjesmom Josipa Pintarića Puce „Ulice Gradiške Nove“ (obrada Veronika Terzić), svojevrsnom himnom Nove Gradiške.

Vokalna skupina „Aurora“ i njihovi gosti darovali su jedinstvene trenutke ljepote i ljubavi koje najbolje iskazujemo glazbom, tim univerzalnim jezikom, koji oplemenjuje i donosi duhovno bogatstvo kakvo ne može niti jedna druga umjetnost.

A  „Aurore“ su 30. studenoga ugostile  Žensku  pjevačku skupinu  KUD-a „Matija Antun Relković“ Davor, Vokalnu skupinu „Arete“ iz Konjščine i Školski tamburaški orkestar Ljupina, kojega vodi Ivica Đikić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
05. prosinca 2019.

Dobrotvorni koncert Folklornog ansambla mladih za pomoć  u liječenju Marija Žalca

 

Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška upriličio je u povodu Dana grada i Dana župe dobrotvorni koncert, a prikupljena sredstva namijenili su za pomoć liječenju Mariju Žalcu iz Starog Petrovog Sela.

U dvorani je tijekom koncerta prikupljeno 2.100 kuna. . Dodatno su još sredstava dali i izvođači, tako da je ukupno prikupljeno 3.660 kuna. Sva sredstva su odmah uručena gospođi Miri Žalac, Marijevoj majcI, koja se uz vidne emocije svima zahvalila.

 
ZAGREB PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
05. prosinca 2019.

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada preko od 300 milijuna kuna u više faza

 

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU) održalo je danas konferenciju „Energetska obnova višestambenih zgrada“, namijenjenu upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada. Upravo su oni potencijalni prijavitelji na novi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za obnovu višestambenih zgrada, čiji su detalji predstavljeni na konferenciji. Objava novog poziva očekuje se početkom prvog kvartala sljedeće godine, Ministarstvo je u tu svrhu u prvoj fazi osiguralo minimalno 152 milijuna kuna, a stopa sufinanciranja bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznosit će, jednako kao i za prošli Poziv, 60 %.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 393

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba