Grad Nova Gradiška
NOVOGRADIŠKI MATURANTI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. svibnja 2018.

Maturanti uspješno otplesali quadrillu

Maturanti novogradiških srednjih škola plijenili pozornost,  22. svibnja točno u dvanaest sat, na središnjem gradskom trgu, šarenilom lijepih kostima, plešući  Quardillu. Bio je to oproštaj još jedne mlade generacije koja je uspješno završila  srednje obrazovanje. I ove godine Grad Nova Gradiška dao im je potporu pa su protekla četiri dana partijali na Ljetnoj pozornici uz poznatog DJ. Ray-Jay i sastav Unimogs. Dan su završili druženjem na  Ljetnoj pozornici .

 
IZBORI ZA ČLANOVE VIJEĆA MJESNIH ODBORA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. svibnja 2018.

Kome uopće trebaju  Mjesni odbori

Prema odluci Gradskog vijeća Novogradiščani će  u nedjelju 3. lipnja 2018. godine ponovo na birališta. Birat će članove Vijeća mjesnih odbora. Političke stranke i grupe građana  imali su rok za prijavu lista  do 11. svibnja.  Poznate su liste i  kandidati, a to su samo   članovi SDP-a i HDZ-a. Iako  Nezavisna lista grupe građana  ima članove  Gradskog vijeća, nema ih među kandidatima, kao ni  lista ostalih stranaka koje  nakon posljednjih lokalnih izbora u Novoj Gradiški nemaju zapažene aktivnosti. Ove godine nema listu ni osnovana Hrvatska demokršćanska stranka.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
19. svibnja 2018.

Održana radionica za osnovce   „SVILU PRELO ZLATO MATERINO“

Gradski muzej Nova Gradiška 18. svinja je  u suradnji s nižim razredima Osnovne škole „Ljudevit Gaj“  održao hvale vrijedno druženje. Ugostio ih je  svom novouređenom prostoru  i organizirao  radionicu pod nazivom SVILU PRELO ZLATO MATERINO. Kroz radionicu  vodila ih je muzejska savjetnica Vesna  Kolić-Klikić, ispričala im  priču  o  svili i njenoj proizvodnji, te  novogradiškoj tvornici svile i  njenoj svili.

Gradski muzej Nova Gradiška  time je  sukladno preporuci Međunarodnog savjeta muzeja - ICOM-a obilježio  Međunarodni dan muzeja, koji se  18. svibnja  u muzejima širom svijeta obilježava od 1977. godine.

 
BIĆARSKI KLUB „DAN“SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Dora Bašić   
19. svibnja 2018.

Robertovo prvo zlato

Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom Slavonski Brod sudjelovao je na otvorenom prvenstvu mladih u boćanju za osobe s invaliditetom. koje su organizirali Sportski savez osoba s invaliditetom  Zagreb i Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom. Sudjelovali su igrači iz Rijeke, Zagreba i Slavonskog Broda. Najmlađi igrač Roberto Gere osvojio je zlatnu medalju.To je njegova druga medalja. Borna Sečić je osvojio izvrsno četvrto mjesto. Klub je osnovan 2003. godine i jedan je od prvih boćarski klubova za osobe s invaliditetom  u  Hrvatskoj. U svojih 15 godina postojanja i rada kluba igrači i igračice su osvojili preko 90 pehara i medalja na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima. Hvale vrijedan je to uspjeh ovih mladih entuzijasta i zaljubljenika u boćanje.

 
KRENULA NORIJADA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. svibnja 2018.

Urnebesni dani za oproštaj sa srednjom školom

Iako je   slijedeći utorak označen kao dan D  za oproštaj sa srednjom školom maturanti  novogradiških srednjih škola i 18. svibnja su plijenili pozornost. U iduća četiri dana  družiti će se i zabavljati, a u utorak će  tradicionalno na središnjem gradskom trgu otplesati Quadrillu,  oprostiti se od  svojih škola i profesora i krenuti u nove životne izazove.   I ove godine Grad Nova Gradiška ima daje  potoru. 18. i 19.  partijat će  na Ljetnoj pozornici,   uz Unimogs bend, a u subotu će im štimung praviti Dj. Ray- Jay.  U ponedjeljak će biti sudionici   snimanja milenijske fotografije. Ovogodišnju  norijadu  završiti će u utorak  plešući Quadrillu i još jednim druženja na Ljetnoj pozornici.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 281

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba