Grad Nova Gradiška
POU MAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin Stojaković   
08. ožujka 2018.

Izložba slika Vesne Dumičić “Akvareli i pasteli”

U organizaciji POU MAR u Domu kulture u Novoj Gradiški 6.ožujka otvorena je izložba slika „Akvareli i pasteli“ autorice Vesne Dumičić.  Vesna Dumičić, diplomirana ekonomistica u mirovini svestrana je umjetnica, osim što slika, piše i pjesme, voli cvijeće, knjige i književnost, a sve to uz svoga supruga Radomira koji joj je velika podrška, kako kaže, u njezinom amaterskom stvaralaštvu ali i na njezinom životnom putu. Ljubitelje likovne umjetnosti pozdravila je Danijela Juranović, ravnateljica PUO MAR, a izložbu je otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika. O autorici Vesni Dumičić, njezinom životu, radu, stvaralaštvu i doprinosu Udruzi stvaratelja u kulturi govorila je Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge. Izložba je otvorena povodom Međunarodnog dana žena, a Pjevačka skupina „Slavča“ dala joj je poseban obol. Izložba je otvorena do konca ožujka.

 
HDS NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. ožujka 2018.

Demokršćani otvorili stranačku prostoriju i kritizirali oporbu i gradsku vlast

Ogranak Hrvatske demokršćanske stranke 2.3. otvorio je stranačku prostiju  u Ulici slavonskih graničara broj 5. Tom prigodom su dr. Zoran Jukić, povjerenik HDS-a za Slavoniju i Baranju i  Ivan Višić, predsjednik  Gradske Organizacije  Nova Gradiška uputili  kritike na račun  djelovanja oporbe u Gradskom vijeću  i funkcioniranja gradske vlasti u Novoj Gradiški kazavši kako  je neshvatljivo da postoje dijelovi  grada bez pitke vode i kanalizacije, te,  kako stoji u priopćenju, ima sumnjivih gospodarskih aranžmana oko tvrtki  u kojima je Grad bio osnivač što  ukazuje na gospodarske i možebitne zakonske propuste osoba koje su u to upetljane. O čemu se konkretno radi  nisu  govorili.

 
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. ožujka 2018.

ŽELJKO BIGOVIĆ VRAĆA SE U VIJEĆNIČKE KLUPE

Bivši gradonačelnik Željko Bigović i nositelj  Liste  grupe birača vraća se  u vijećničke klupe. Podsjetimo. Svoj  mandat gradskog vijećnika stavio je  u mirovanje, a  vijećničko mjesto prepustio je Mariji  Karlovčan-Subić.

 
ŽUPA BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
05. ožujka 2018.

Koncert korizmenih napjeva otoka Hvara "Za križen"

Mješoviti župni zbor sv. Cecilije s bratovštinom "Presvetog oltarskog sakramenta" župe Marijina Uznesenja iz Jelse na otoku Hvaru gostovali su 2. ožujka u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i navečer u istoimenoj novogradiškoj župnoj crkvi izveli oratorij "Za križen" te prikazali kulminaciju jedinstvene hvarske, hrvatske, ali i svjetske pokorničke procesije, koja se na otoku Hvaru održava već više od pet stoljeća u noći  Velikog četvrtka na Veliki petak.
Izvedba tzv. Oratorija Isusove muke upriličena je kako bi se vjernici, ali i svi mještani novogradiškoga kraja upoznali s  bogatom tradicijom pučkoga pjevanja koje preuzimaju i nastavljaju mlađe generacije na otoku Hvaru.

Događaj procesije, koja je 2009. godine uvrštena na svjetsku listu UNESCO-a kao vrijedna autentična nematerijalna baština prerasla je otočke okvire i nije više hvarska pobožnost samo u Velikom tjednu. Postala je kulturni, scenski prizor, koji putuje Hrvatskom, a zadnjih godina, u organizaciji župnika Jelse mons. Stanka Jerčića i prof. dr. Miljenka Kapovića, jelšanski zbor i bratovština obilaze hrvatske katedrale. Nakon Zagreba, Đakova, Dubrovnika, Vukovara, Zadra, Škabrnje, Pakoštana, zadnjih  godina obilaze i druga mjesta pogođena ratom.

 
SDP NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. ožujka 2018.

DAVOR  BERNARDIĆ  PREDSTAVIO NOVI  PROGRAM SDP-a

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je na tribini održanoj 27.2. u Gradskoj vijećnici esdepeovcima novogradiškog kraja predstavio novi program SDP-a  „Za dobro društvo“. Kako je naglasio,  potrebno je vratiti povjerenje  u institucije u Hrvatskoj i vratiti ljude u Hrvatsku. Pohvalio je gradonačelnika Vinka Grgića kazavši kako on u Novoj Gradiški provodi one mjere  za koje  se SDP-e zalaže na državnoj razini, a to je dodjela građevinskog zemljišta mladim obiteljima za izgradnju kuća  i oslobođenje od komunalnog doprinosa jer  je   istinska socijaldemokratska mjera ljudima osigurat krov nad glavom i lakše obrazovanje.  Predstavio je novi nacrt programa stranke i plan za mlade i posebno naglasio da se mora zaustaviti iseljavanje. Ustvrdio je da  SDP raste i će   ove godine nastaviti rasti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 265

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba