Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. studenog 2019.

Inženjerija Hrvatske vojske uklanja  ostatke  građevina porušenih u Domovinskom ratu

 

U posljednja dva tjedna Novogradiščani su u Novoj Gradiški zapazili aktivnosti  inženjerijske postrojbe   Hrvatske kopnene vojske  iz Vinkovaca. Iako je glavna zadaća inženjerijskih postrojbi  provođenje građevinsko-inženjerijskih radova i   izgradnja objekata za vojne potrebe, dio njenih aktivnosti  su, kao što je slučaj i u  našem gradu,  aktivnosti od velikog značenja za civilnu zajednicu.

Inženjerija Hrvatske vojske ovih dana uklanja ostatke  kuća i drugih građevina  koje su  porušene  tijekom  Domovinskog rata.  Kako doznajemo od Marijana Radića,  očistiti će se ostaci  više od 20 građevina na području grada, a uz to  hrvatski vojnici će očistiti i  dvorište bivše vojarne, koja je sada u vlasništvu Grada. Dodajmo da su vlasnici kuća dali suglasnost  da se  ruševine  uklone.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
28. studenog 2019.

Zaštićena ratna zastava 121. brigade Hrvatske vojske

 

Zastava 121. brigade Hrvatske vojske odsada ima svoje dostojno mjesto u Spomen sobi smještenoj u Domu hrvatskih branitelja:

– Konačno smo se dogovorili da ratnu zastavu 121. brigade Hrvatske vojske stavimo u okvir, zaštitimo je i izložimo u Spomen sobi. Zahvaljujem se na razumijevanju Udruzi 121. brigade Hrvatske vojske i voditelju Spomen sobe Arsenu Grandi koji su nam omogućili da je na ovaj način izložimo i pokažemo svim zainteresiranima. Spomen soba 121. brigade je trajni znamen na dane Domovinskog rata, ovime smo zaštitili jednu neprocjenjivu vrijednost, našu ratnu zastavu. Grad Nova Gradiška u suradnji s braniteljskim udrugama nastojat će kontinuirano očuvati dignitet Domovinskog rata i uspomenu na naše branitelje.

 
5. LET S GAVRANOM PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. studenog 2019.

Novogradiščani će  još jednom biti počašćeni  druženjem s Mirom Gavranom

Književno-kazališni  festival Peti let s Gavranom održat će se  od 27. do  29. studenog u organizaciji Gradske knjižnice i Pučkog Otvorenog učilišta M.A. Relković. Novogradiščani će tako još jednom biti počašćeni  druženjem s omiljenim piscem i ovom hvalevrijednom manifestacijom  koja je  najznačajniji  kulturni događaj u ovoj godini. Bit će to još jedno druženje  s piscem  koji ne zaboravlja svoje korijene.

Prvoga dana, u srijedu 27. studenog, Peti let s Gavranom počet će  izložbom radova na temu Gavranove  biblijske trilogije, a omiljeni pisac će se istoga dana  družiti s članovima Fan cluba Miro Gavran.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor radiong   
25. studenog 2019.

Započelo postavljanje klizališta, svečano otvorenje u subotu


Projekt „Čarobne adventske šume”, kako su ga nazvali na tiskovnoj konferenciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice počeo se realizirati. U srcu grada, središnjem gradskom parku danas su krenuli radovi na postavljanju klizališta koje bi, ove godine, u pravom smislu riječi trebalo biti prava božićna bajka.Svečano je otvorenje klizališta u subotu, 30. studenog.

„ Mi ćemo pokušati park pretvoriti u čarobnu šumu u kojoj će, vjerujemo, uživati svi posjetitelji, od najmlađih do najstarijih. Otvorenje klizališta bit će u 17,00 sati, a za program otvorenja su zaduženi članovi Dječjeg Gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

19,00 sati kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije upalit ćemo prvu adventsku svijeću, a nakon toga uslijedit će koncert Gradske glazbe Nova Gradiška.

 
DOM ZDRAVLJA DR. ANDRIJA ŠTAMPAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2019.

Nabavljena dva patronažna i dva sanitetska vozila

 

Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška nastavio je i u 2019. godini unapređivati uvjete za obavljanje zdravstvenih djelatnosti. Unapređivali su se prostorni i drugi uvjeti u zdravstvenim objektima od Nove Kapele do Okučana, kako bi se, naglašava ravnatelj Marijan Šapina, stvorili bolji uvjeti za zdravstveno osoblje i pacijente. Ističe pritom napore i sredstva koja za „Dr. Andrija Štampar“ ulaže Brodsko-posavska županija o zahvaljuje se županu i njegovim suradnicima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 392

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba