Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. siječnja 2020.

Promovirana knjiga "Od Adžamovaca do AAchena i natrag", autora Antuna Jurića

U Gradskoj knjižnici 8. siječnja predstavljana  hvalevrijedna autobiografska knjiga knjige "Od Adžamovaca do AAchena i natrag", autora Antuna Jurića.

Promociju su organizirali Gradska knjižnica Nova Gradiška i Zagonetački klub Dragalić, a  o  knjizi, uz autora  govorili su prof. Biljana Dakić, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice,  Nedjeljko Nedić, urednik knjige i Branko Modrić u ime Zagonetačkog kluba Dragalić koji je   pročitao je i pismo Vjeke Hudolina, koji zbog bolesti nije mogao doći, autorovog dugogodišnjeg suradnika i prijatelja u kome  piše o njihovoj suradnji.  Okupljene su pozdravili gradonačelnik  Vinko Grgić, koji se podsjetio na svoje dječačke dane provedene u Adžamovcima i Zlatko Aga, općinski načelnik u Rešetarima,  koji je  istaknuo velik doprinos za lokalnu zajednicu koji svojim  radom daju pojedinci, kakav je  Antun  Jurić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. siječnja 2020.

Potpisan ugovor o  izgradnji ceste, kanalizacije i vodovoda u Industrijskoj zoni

 

Gradonačelnik Vinko Grgić i Marina  Opačak Bilić, direktorica tvrtke Felix regulacija iz  Slavonskog Broda, u nazočnosti Ivane Trupina zamjenice gradonačelnika za gospodarstvo i   glavnog inženjera i voditelja radova Ivice Vuletić, potpisali su 8. siječnja ugovor o  izvođenju radova  za projekt Grada Nova Gradiška „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“.

Kako je uvodno kazao gradonačelnik Vinko Grgić, ovo je još jedna veliki dan za naš grad i još jedan veliki projekt za  Industrijski park koji se uz autocestu proteže u dužini od tri kilometra. Već je 60 posto izgrađen  na dijelu južno  od izgrađene  ceste u širini od  250 metara. Upravo ta izgrađenost bila  je razlog zašto je Ministarstvo državne imovine  dodijelilo Gradu Nova Gradiška još 44 hektara zemljišta sjeverno od ceste. Zbog toga je  nužno izgraditi nastavak ceste u dužini od jednog kilometra, sa  vodovodom i kanalizacijom. Time će, kako je naglasio gradonačelnik Vinko Grgić  u cijelosti biti izgrađena komunalna infrastruktura  u Industrijskoj zoni.  Projekt je  kandidiran i za  njegovu provedbu su dobiveni novci.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Ćosić   
09. siječnja 2020.

JAVNI POZIV za financiranje projekata udruga Grada Nova Gradiška u 2020. godini

 

Grad Nova Gradiška uputio je JAVNI POZIV za financiranje projekata udruga koje djeluju na području grada Nova Gradiška u 2020.godini.
Na temelju sredstava osiguranih u Proračunu Grada Nova Gradiška za 2019. godinu, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (“Narodne novine”, broj 26/15) i na temelju članka 5. Pravilnika Grada Nova Gradiška o financiranju i ugovaranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (“Novogradiški glasnik”, broj 4/15. i 1/16.) Gradonačelnik Grada Nove Gradiške objavljuje

 
ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. siječnja 2020.

Čestitka Grada Nova Gradiška vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

 

U ime Grada Nova Gradiška i u osobno ime svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji Božić slave prema julijanskom kalendaru čestitamo veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

 

Gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas-Vujčić

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
07. siječnja 2020.

Blagoslov novog Pastoralnog centra u Novoj Gradiški

 

U nedjelju 5. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški i blagoslovio novi Pastoralni centar, koji uz župnu crkvu tvore dvorane, župni ured i prostori za svećenički stan. S okupljenim vjernicima u velikoj dvorani Centra gdje je započelo slavlje blagoslova župnik Ivan Štivičić uputio je biskupu Antunu riječi pozdrava te je među ostalim rekao kako je gradnja Pastoralnog centra  započela 2006.  Crkva je osposobljena za bogoslužje ranijih godina dok su radovi na drugom dijelu Centra potrajali sve do sada. Istaknuo je da će ovi prostori unaprijediti pastoralno djelovanje u župi,  napose u radu s djecom i mladima. Zahvalio je biskupu za financijsku i drugu potporu koju je pružila Požeška biskupija te što je došao podijeliti radost sa župljanima zbog dovršenja njihova važnog projekta.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 400

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba