Grad Nova Gradiška
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. srpnja 2018.

Održana  edukativno- kreativna  radionica „Automobili nekada i sad“


"Automobili nekad i sad“ naziv je još jedne edukativne i kreativne radionice koju su 11.srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice za novogradiške mališane pripremili knjižničar Goran Bašić i dugogodišnja vanjska suradnica Gradske knjižnice Ljiljana Radanović.

Uz njihovu pomoć, ali i pomoć ostalih djelatnika Knjižnice mali ljubitelji automobila  izrađivali su  makete automobila  i imali priliku   saznati što je to automobil, kako je nastao i čemu sve služi, te koliko je uz njega vezan  svakodnevni život čovjeka.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2018.

Učenicima uručeni certifikati europass mobilnisti

 

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška, 10.srpnja učenicima koji su temeljem programa Erasmus+  2017. Aktivnost 2  u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja bili dva tjedna na stručnoj praksi u Wolfsbergu u Austriji uručeni su certifikati europass mobilnosti i završno je predstavljen  projekt. Certifikate i priznanja su dobili i učenici koji su bili na stručnoj praksu u Varpaloti u Mađarskoj. Certifikat je  svojevrsna europska putovnica, odnosno dokument  koji učenici  kada završe obrazovanje donose  budućim poslodavcima  na razgovor zajedno s svjedodžbom o završenoj školi što im može pomoći u zapošljavanju.

Ukupna vrijednost projekta je 40.000 eura. Radi se o strogo namjenskim sredstvima kojima se učenicima osigurava putovanje, smještaj i džeparac, te za  organizacijske aktivnosti   kao što su  stručna i jezična, pedagoška i kulturološka priprema,  za pripremu opreme i druge aktivnosti koje su imali za vrijeme provedbe.

 
NK MLADOST CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. srpnja 2018.

FINA  podnijela zahtjev za skraćeni stečajni postupak


Financijska agencija podnijela je zahtjev Trgovačkom sudu za provedbu skraćenog stečajnog postupka  za dužnika NK „Mladost“ Cernik.

Kako se navodi u zahtjevu NK „Mladost“ na dan 20. lipnja  2018. godine ima  evidentirane neizvršene  osnove za  plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana  u ukupnom iznosu od 1.426. 988,05 kuna u koji iznos je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe nad novčanim sredstvima.

Financijska agencija  obavijestila je Trgovački sud da NK „Mladost“ na dan 20. lipnja  2018. godine na ime  predujma za namirenje troškova stečajnog postupka nama zaplijenjenih novčanih  sredstava.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor HVZ   
10. srpnja 2018.

Slavimo uz Vatrene, ali bez požara

 

Već gotovo mjesec dana Hrvatsku trese nogometna groznica, osobito nakon što je hrvatska reprezentacija počela nizati uspjehe te je među 4 najbolje reprezentacije svijeta. Fotografije slavlja na gradskim trgovima i ulicama su obišle cijeli svijet. Međutim, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava za vrijeme proslave pobjede naše reprezentacije u više navrata su izbili požari.

Nakon utakmice između Hrvatske i Islanda, odigrane 26. lipnja, ispaljena signalna raketa je izazvala požar u Podgori. Na intervenciju je izašlo 18 vozila i 105 vatrogasaca iz DVD-ova: Podgora, Tučepi, Makarska, Promajna, Baška Voda, Brela i dislokacija Javne vatrogasne postrojbe  Sisak.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2018.

„Penzionerka“ umjesto rugla postaje ljepotica u središtu grada

 

Već neko vrijeme traju radovi uređenja dijela parka i  prostora ispred zgrade gradske uprave. Kada će radovi biti završeni i što se još planira raditi da bi  središte  grada  dobilo novi sjaj pitali smo gradonačelnika Vinka Grgića.

„Uvjet je i bio da prostor ispred gradske upravne zgrade bude popločen do Novogradiškog glazbenog ljeta.  Hoćemo li uspjeti postaviti  rasvjetu, elemente urbanog mobilijara i neke druge planirane sadržaje, to ćemo vidjeti jer se radi o doista velikom poslu. Uz to smo imali  nekoliko problema.  Trenutno  se postavljaju različite instalacije, mijenja se kanalizacija i vodovod zbog čega su malo i privremeno zastali radovi.  Kao  što sam rekao popločavanje će biti završeno do najpoznatije novogradiške glazbeno-kulturne manifestacije“, kazao  je gradonačelnik Vinko Grgić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba