Grad Nova Gradiška
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. studenog 2019.

Izložba radova Gordane Bralić

 

U Gradskom muzeju Nova Gradiška, 8. studenog otvorena je izložba radova akademske slikarice Gordane Bralić. Izložbu je otvorila dr. sc. Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, a o autorici i izložbi govorili su Damir Sokić, profesor na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu.

„ Fascinira čistoća radova u metežu današnjih vizualnih i inih podražaja. Kada sam upitao autoricu kako ćemo nazvati izložbu i jesu li uz rad potrebne uobičajene legende, rekla je da ne treba ništa pisati. Tom odlukom promatrača lišava asocijacija za koje i sama tvrdi da „....često odvode posjetitelja od ideje i čistoće pogleda“te mu pruža mjesto za osobnu meditaciju / kontemplaciju-prostor u kojem će (po)tražiti sebe“, rekao je Miroslav Pišonić koji je postavio izložbu.

 
UDRUGA STVARATLJA U KULTURI NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Pletikosa   
09. studenog 2019.

Otvoren prvi dio likovne izložbe

 

Otvorena je još jedna izložba slika članova Likovne sekcije “Duga”, Udruge stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Prikaz je to radova nastalih na likovnoj koloniji u kojoj su sudjelovali strani i domaći umjetnici.

Ove je godine izložba postavljena u Galerijskom prostoru, a posjetitelji je mogu razgledati sljedećih mjesec dana jer će biti u tri dijela. Kako je istaknula članica udruge Katarina Čanić, u izradi izložbe je sudjelovalo 39 stranih slikara i 14 domaćih slikara. Nastala su 62 rada u raznim tematikama, tehnike ulje na platnu, akvarel, akril tehnika, motivi su vrlo različiti, od apstrakcija, mrtve prirode do pejsaža.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. studenog 2019.

Završena  energetska obnova zgrade Doma kulture

 

Završena je energetska  obnova  zgrade Doma kulture, jer su građevinci došli do faze čišćenja i dotjeravanja  okoliša. Dodajmo da je  nakon uređenja dvorane, Pučko otvoreno učilište  MAR izvelo i radove na unutarnjem  uređenju. Nova Gradiška je tako dobila još jednu primjereno uređenu građevinu koja će doprinijeti  već zavidnom  izgledu grada. Očekuje se i završetak radova na zgradi „Starog suda“, a u planu za narednu godinu je  i energetska obnova drugih zgrada u vlasništvu Grada.

 
DOM KULTURE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. studenog 2019.

NORA – TRENUTAK POBUNE

 

SUBOTA, 16. 11. U 19,00 SATI

ULAZ BESPLATAN!

S veseljem Vas pozivamo na ovogodišnju Noć kazališta u naš  Domu kulture. Uz izvrsnu predstavu Nora- trenutak pobune i sjajnu glumačku ekipu koju čine Zijad Gračić, Jelena Hadži-Manev i Mladen Kovačić, moći će se razgledati i izložba magistra slikarstva Andre Banovca, a od 18, 30 u našem izložbenom prostoru bit će upriličeno čitanje poezije mladih novogradiških pjesnika.

 
DOKAZANI HUMANITARCI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. studenog 2019.

Dodijeljena priznanja dobrovoljnim darovateljima krvi

 

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je jučer  u povodu  Dana dobrovoljnih davatelja krvi  okupilo  dobrovoljne davatelje krvi  s novogradiškog područja. Na prigodnoj svečanosti održanoj u Slavonskom biseru  dokazani humanitarci  i višestruku dobrovoljni davatelji krvi primili su ukupno  76 priznanja.

Pozdravili su  ih Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog i Županijskog društva CK, predsjednica Skupštine Gradskog društva CK Zrinka Ferenčina i zamjenik novogradiškog gradonačelnika  Boris Vidošić. Čestitali su im na priznanjima  i istaknuli značaj koji ima dobrovoljno davanje  krvi i doprinos koji daju  unesrećenim  ljudima i zdravstvu. Nazočni su bili i predstavnici Općina Stara Gradiška, Cernik, Davor, Dragalić, Okučani, Nova Kapela i Gornji Bogićevci  iz kojih su  davatelji  kojima  su, uz  priznanja,  osigurali novčanu nagradu   za 75 puta  darovanu krv.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba