Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. kolovoza 2019.

Izgradnja kružnog toka u središtu grada

18 0

Iako su  radovi na izgradnji kružnog toka u središtu grada otežavali kretanje brojnih posjetitelja tijekom NG LJETA i mnogi su negodovali zbog toga, intenzivno se nastavljaju. Kako doznajemo do sada su se iskazali djelatnici Poduzeća za ceste Slavonski Brod koji radove izvode i oni bi mogli biti gotovi i prije planiranog roka od 105 dana.  Novac u iznosu od 1,8 milijuna kuna s PDV-om osigurale su Hrvatske ceste preko Županijska uprava za ceste.
Riješit će se na taj način još jedan od prometnih problema u gradu koji je ostalo još samo nekoliko. Dodajmo da su nedavno proradili i semafori kod FINE što već sada doprinosi sigurnijem i protočnijem prometu u gradu.

 
UDRUŽENJE OBRTNIKA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Marinović   
21. kolovoza 2019.

16. obrtnički sajam u Karlovcu

 

Udruženje obrtnika grada Karlovca i Obrtnička komora Karlovačke županije i ove godine organiziraju 16. po redu Obrtnički sajam, zajedno sa Gradom Karlovcem kao suorganizatorom.

Sajam će se održati u razdoblju od 30.kolovoza do 03.rujna 2019. kao dio manifestacije “Dani piva Karlovac”. Manifestacija “Dani piva Karlovac” ove se godine održava u novom konceptu, u trajanju od pet dana, na pet različitih lokacija/tematskih cjelina, a upravo je Obrtnički sajam jedan značajan dio i održava se na lokaciji Športsko- rekreativnog centra Korana.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. kolovoza 2019.

Ambrozija prijeti alergičarima, a komunalni redar kaznama onima koji ovaj korov nisu uklonili

 

Budući da je  nastupila   sezona ambrozije i da se očekuje  visoka koncentracija njene peludi  u zraku krajnje je  vrijeme da se sve osobe koje su alergične na ambroziju, ako to već nisu učinile, pripreme za sezonu njezine cvatnje koja traje od polovice kolovoza pa sve do kraja rujna. Alergičari probleme već osjećaju.  Kod osoba koje su alergične na njezin cvijet izaziva vrlo jaki nadražaj vanjskih sluznica nosa i očiju. Glavni simptomi alergijske reakcije su otečenost grla, curenje nosa, kihanje, začepljenje nosa i sinusa te suzenje i svrbež očiju. Mogu se pojaviti i simptomi donjeg dišnog sustava, no oni se, u pravilu, javljaju kod osoba kod kojih alergija nije bila na vrijeme prepoznata i adekvatno liječena.

 
NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. kolovoza 2019.

Nastupom Folklornog ansambla „Markovac“ završilo  NGLJETO 19.

 

Cjelovečernjim nastupom zagrebačkog Folklornog ansambla „Markovac“ završilo je sinoć 24. Novogradiško glazbeno ljeto. Odluka organizatora da, uz prvu večer, više pozornosti posveti petoj folklornoj večeri, bila je pun pogodak. Okupilo se sinoć ispred pozornice u središtu grada do sada  najveći broj posjetitelja pa se može reći da su ove dvije večeri stale uz bok večerima  koje su tradicionalno najposjećenije.

 
OTVOREN NOVI PROSTOR TURISTIČKE ZAJEDNICE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. kolovoza 2019.

Za najmoderniji, najmlađi  i najljepši grad u Hrvatskoj

 

Grad Nova Gradiška i gradska Turistička zajednica  upriličili su sinoć  prigodnu svečanost o  otvorili novi prostor  u kome će biti turistički  ured  i info centar  sa  svečanom dvoranom  namijenjenom za vjenčanja, predstavljanje knjiga, mala glazbena i druga događanja.

Novi  prostor namijenjen  ponajprije za turističku djelatnost i njegovu  promociju otvorili su gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica gradske Turističke zajednice Dinka Matijević. Ovu svečanost popratili su  Gradska glazba  i brojni uzvanici  među kojima su bili župan Danijel Marušić i  njegov zamjenik Stjepan Bošnjaković, predsjednica Turističke Zajednice brodsko-posavske županije Ružica Vidaković i predsjednica gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 374

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba