Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad Nova Gradiška
POSLJEDNJA SJEDNICA GRADSKPOG VIJEĆA OVE GODINE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. prosinca 2017.

Vijećnici HDZ-a napustili sjednicu

Iako je bila  predblagdanska, posljednja sjednica Gradskog vijeća  u ovoj godini, održana pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas-Vujčić,  bila je  itekako radna. Nije međutim, završila u blagdanskom ozračju jer su vijećnici HDZ-a  prosvjedujuću napustili vijećnicu prije kraja, jer su to prije njih zbog otvaranja Adventa u našem gradu učinili gradonačelnik i njegovi zamjenici. Sjednica je  i bez njih privedena kraju,  s Gradsko vijeće je  razmatralo sve točke dnevnog reda

 
USVOJEN REBALANS GRADSKOG PRORAČUNA ZA 2017. PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. prosinca 2017.

Gradonačelnik zadovoljan, oporba protivVijećnici HDZ-a napustili sjednicu

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 21. prosinca  usvojena je druga izmjena gradskog proračuna za 2107. godinu. Prihodi u proračunu smanjeni su  za 6,6 milijuna kuna  za koliko su smanjeni i  izdaci, pa konačni prihodi i rashodi iznose  57 milijuna kuna. Rebalans je prihvaćen većinom glasova uz  5 glasova protiv oporbenih vijećnika HDZ-a koji nisu prihvatili  obrazloženje gradonačelnika Vinka Grgića zašto  se proračun smanjuje.

-Planirani proračun nije se realiziralo u dijelu   na koji  nismo mogli utjecati, a   ne zato  što nismo nešto dobro napravili.  Sve smo dobro napravili i ni jedan projekt nismo izgubili, a  ni dobili ni jednu primjedbu u tom smislu.  Nažalost, nismo ih   dobili  kada se to očekivalo.

Mnogu mirne duše sjesti i žaliti što to nije realizirano, a realizirat će se. Vodimo dobro  grad, financijski dobro stojimo, pazimo na svaku  kunu i  treba taj trend nastaviti. Razlika u prihodima  u sredstvima  koja smo trebali dobiti  je u sredstvima od Fonda, Države i Županije. Ta sredstva nisu izgubljena,  osim od Županije. Ništa nije našom krivnjom  nenaplaćeno i taj će se novac preselit  u 75 milijuna kuna  proračuna za 2018. godinu - kazao je gradonačelnik  Vinko Grgić.

 
IZDVOJENO S AKTUALNOG SATA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. prosinca 2017.

Treba li netko umrijeti ?!

Kada je izašao za govornicu vijećnik Igor Babić (SDP) rekao je da će postaviti delikatno pitanje.   Radi se o tome, kazao je,  da Opća bolnica u Novoj Gradiški  nema više neurološkog odjela. Dopisom je  obavijestila i upozorila   Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije da  zbog nedostatka   specijalističkog kadra nije u  mogućnosti  hospitalizirati pacijente sa hitnim neurološkim dijagnozama.

Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije odgovorio je  1. prosinca 2017. godine da Tim 1  hitne  medicinske pomoći  iz Nove Gradiške  pacijente  sa  hitnim neurološkim dijagnozama  doveze u Opću bolnicu „Josip Benčević“.  Za vrijeme njihove odsutnosti, navodi se u dopisu,  treba  pomoći Tim 2 koji se nalazi u Okučanima  i koji  je dužan, kao i do sada, pacijente sa hitnim neurološkim dijagnozama poslati u susret Timu 1 Nova Gradiška.

 
BOŽIĆNO NOVOGODIŠNJA ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Autor fra Vjenceslav Janjić   
27. prosinca 2017.

Zaboravljeno dijete

Prije nekoliko godina s prijateljima sam, upravo u pred božićnom vremenu, posjetio jedan predivni dvorac u Vaduzu, glavnom gradu kneževine Lichtenstein, na granici između Švicarske i Austrije. Rekoše mi da u Vaduzu postoji jedan stari dvorac i oko njega predivna „Božićna čarolija!“ Dvorac je lijep osobito noću kad je obasjan čudesnom led rasvjetom. Prijatelji mi rekoše da tu ljepotu trebamo vidjeti. S nama je bila i mala Mija, kćerka mojih prijatelja iz Zagreba. Mija je mogla imati  desetak godina. Nakon sat vremena razgledavanja različitih „djedova“ od „Djeda Mraza pa do Djeda Božićnjaka“ saonica koje voze sobovi, do umjetno napravljenog snijega ,upita me mala Mija: „ A gdje je tu dijete Isus?“

 
TRGOVINE ZA BLAGDANE U NOVOJ GRADIŠKI PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
23. prosinca 2017.

RADNO VRIJEME TRGOVAČKIH LANACA ZA VRIJEME BOŽIĆNIH BLAGDANA

Donosimo pregled rada trgovačkih lanaca u Novoj Gradiški za vrijeme božićnih blagdana. Na Božić neće raditi ni jedan. Ostale dane, na Badnjak i 26. prosinca svi imaju različiti radno vrijeme, osim Lidla koji neće raditi na Badnjak, Božić i blagdan Svetog Stjepana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 255

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba