Grad Nova Gradiška
Matica hrvatska Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
03. lipnja 2011.

20 GODINA OD OBNOVE MATICE HRVATSKE U N. GRADIŠKI

2. lipnja 2011. u Gradskoj vijećnici obilježena je 20. obljetnica  obnove rada ogranka Matice hrvatske  u Novoj Gradiški i predstavljen Godišnjak broj 11. Predsjednik Ogranka Josip Ostić prisjetio se dana kada je mala skupina novogradiških matičara odlučila obnoviti rad Ogranka, zabranjen u bivšoj državi nakon "Hrvatskog proljeća". Bila je to i prigoda da se obnoviteljima uruče priznanja i zahvalnice.

 
20. obljetnica Prve dragovoljačke bojne PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. lipnja 2011.

RAZJEDINJENI BRANITELJI OPET NA DVA KOLOSIJEKA

Dvadeseta obljetnica 1. bojne dragovoljaca Domovinskog rata na novogradiškom području obilježit će se 28. lipnja polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški. Dragovoljci će se potom družiti u Društvenom domu i evocirati sjećanja na organiziranje oružanog otpora i ustroj prve oružane postrojbe na novogradiškom području.

 
DVD Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
28. svibnja 2011.

140 GODINA PONOSA I RADA DVD-a NOVA GRADIŠKA

Živuće generacije novogradiških vatrogasaca 28. svibnja 2011. pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića svečano su obilježile 140. obljetnicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška. U proteklih 140 godina bilo je puno razloga vrijednih slavlja ove hvale vrijedne obljetnice.

Proslava 140. obljetnice DVD-a Nova Gradiška počela je svetom misom za poginule i umrle članove društva, a kod spomenika poginulim braniteljima odana je počast umrlim i vatrgosacima koji su poginuli u Domovinskom ratu, te svim ostalim braniteljima koji su živote dali za neovisnu i slobodnu domovinu.

 
Dan polja pivskog ječma PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
28. svibnja 2011.

KVALITETAN PIVSKI JEČAM ZA KVALITETNIJI SLAD I JOŠ BOLJE PIVO

26. svibnja 2011. u Novoj Gradiški održan je tradicionalni Dan polja pivskog ječma na kome su se, uz proizvođače pivskog ječma, po prvi puta okupili i predstavnici hrvatskih pivovara i omogućili proizvođačima osnovne sirovine za proizvodnju piva da popiju pivo, kao finalni proizvod u lancu od proizvodnje pivskog ječma i slada do piva.

 
Ugovor o partnerstvu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
26. svibnja 2011.

GOSPODARSTVU TREBA ZNANJE ZA IZLAZAK IZ ZAOSTALOSTI

Ugovor o partnerstvu i poslovnoj suradnji 25. svibnja 2011. u Industrijskom parku Nova Gradiška potpisali su gradonačelnik Josip Vuković, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu Dražan Kozak, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška Mijo Matošević i u ime Elektrotehničke i Ekonomske škole Nova Gradiška Josip Šarić.

 
<< Početak < « 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 » > Kraj >>

Stranica 360 od 381

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba