Grad Nova Gradiška
Zlata Ivezić u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Petranović   
10. rujna 2010.

PJESNIKINJA I DRAGOVOLJKA DOMOVINSKOG RATA
IZ CHICAGA

Profesorica gđa Zlata Ivezić je vrlo ugledna i cijenjena osoba u Hrvatskoj zajednici Chicaga, gdje živi sa suprugom, četvero djece i šesnaestero unučadi. Rođena Brođanka, rano se upoznala s pričama Ivane Brlić-Mažuranić, te je nastavila gajiti prirodnu sklonost ka književnosti i sama pišući pjesme. Kao student Pedagoške akademije afirmirala se u literarnoj skupini „Tribina mladeži“. Pjesme su joj bile tada emitirane na radio-postajama u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vukovaru.

 
Gordan Bijelić PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. rujna 2010.

OBJEKTI I INSTALACIJE GORDANA BJELIĆA

"Objekti i instalacije" izložba je našeg samozatajnog sugrađanina Gordana Bjelića kojom se  predstavlja u prostoru bivše robne kuće, ambijentu koji više nije trgovački, a svojim ga djelima, istrgnutim iz svakodnevnog životnog okoliša i oblikovanih u novu viziju duha, pretvara u izložbeni prostor.

 
Novogradiško glazbeno ljeto PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. rujna 2010.

DJECA PJEVAJU HITOVE

Na Novogradiškom gazbenom ljetu petak je tradicionalno namijenjen mladim pjevačkim talentima. U organizaciji udruge Hobotnica i Pave Funarića djeca su pjevala hitove i potvrdila da i nakon Kim Verson ima još mladih talenata koji se mogu nadati pjevačkoj karijeri.

 
Turizam PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. kolovoza 2010.

TURISTIČKI DUŽNOSNICI U NOVOJ GRADIŠKI

U radnom posjetu Novoj Gradiški bili su predstavnici Ministarstva turizma, Brodsko-posavske županije i Županijske turističke zajednice. Kako kaže Ljiljana Siročić, tajnica TZ Nova Gradiška, došli su da se upoznaju s turističkim potencijalima novogradiškog kraja i s projektima  kandidiranim za sufinaciranje za koje se vjeruje da će dobiti financijsku potporu Ministarstva turizma.

 
Komunalno poduzeće "Slavča" PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardzic   
13. kolovoza 2010.

POLITIKA SKROJILA STANJE U SLAVČI

Komunalno poduzeće „Slavča“ duže je vremena predmet kuloarskih priča o smjeni direktora, otkaza koje je dobilo troje djelatnika zbog otuđivanja novca i krivičnim prijavama, te brojnim poslovima i promjenama koje su uzdrmale tu tvrtku u cilju konsolidacije, ponajprije financijskog stanja.

 
<< Početak < « 381 382 383 384 385 386 387 388 » > Kraj >>

Stranica 386 od 388

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba