Grad Nova Gradiška
UDRUGA UDOMITELJA „LEPTIRIĆ“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. listopada 2017.

Održana Izvještajno, programska i izborna skupština

U „Slavonskom biseru“ 29. listopada održana ej izvještajno, programska i izborna Skupština Udruge   udomitelja  djece, odraslih, starijih i nemoćnih osoba  Brodsko-posavske županije „Leptirić“.

Skupština je, pod predsjedanjem Boje Gazibarić  prihvatila izvješća o radu  za 2016. godinu, te odluku o statusnoj promjeni  udruge.  Kako je obrazložila  predsjednica Katarina Bojšić,  zbog nezainteresiranosti  za rad udruge od strane   udomitelja  odraslih, starijih i nemoćnih bos“oba, udomitelji djece  ubuduće  će  sami djelovati  kroz udruge  koja će nositi naziv  Udruga udomitelja djece Županije brodsko-posavske. Skupština je stoga usvojila  novi  statut Udruge i donijela odluku o  upisu u sudski registar, a potom i program  rada za 2107. godinu.

Za predsjednicu je izabrana Katarina Bojšić, za dopredsjednicu Ljubica Sedlaček i  tajnicu Đurđica Štivić. Uz njih tri,  u Izvršni odbor su izabrani Boja Gazibarić i Josip Štrk, a u  Nadzorni odbor Vera Vlajnić, Slavica Tovarić i Jelena Podoba.

 
ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2017.

Novogradiščani su   uživali u virtuoznosti  čeških glazbenika Helene i Radomira  Melmuka  i glasu Antonije Mirat

- Novogradiški  poklonici  ozbiljne glazbe imali su sinoć u Domu kulture priliku uživati u koncertu  češkog klavirskog dua Helene i Radomira  Melmuka, te vrsne  i svjetski sve poznatije sopranistice Antionije Mirat.  Besplatan koncert su omogućili Češka beseda Nova Gradiška i Pučko otvoreno učilište M. A. Relković Nova Gradiška.

Okupljene je uoči  koncerta  pozdravio i umjetnike  predstavio  predsjednik Češke besede Zdravko Konjić. O djelima i autorima koje će izvoditi  publiku je upoznala Helena Melmuka.

Novogradiščani su  mogli uživati u virtuoznosti  čeških glazbenika i glasu Antonije Mirat. Helena i Radomir  Melmuka izvodili su djela A. Dvoraka, H. Vejvode, B. Smetane, F. Chopina i J. Bramsa, a  Antomnija Mirat je otpjevala Ave Maria  i Rusalku, autora F. Schuberta  i A. Dvoraka i još jednom svojim glasom počastila  novogradišu publiku.

 
HPD "TOMISLAV" PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
27. listopada 2017.

CERNIČKI KRMOKOLJ

U Slavinom domu i ove godine članovi HPD "Tomislav" iz Cernika organizirali su 33. tradicionalni “Cernički krmokolj”. Pripremili su  slavonske delicije za slavonsku večer koja će se održati 28. ovog mjeseca u Društvenom domu u Cerniku, gdje će nastupiti tamburaški sastav "Rubato".

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2017.

"CRAFT U SRCU SLAVONIJE"

Zahvaljujući Gradu Nova Gradiška i Tvornici slada Slavonija slad danas je u Društvenom domu otvoren prvi Craft u srcu Slavonije koji je okupio 15 proizvođača craft piva koji na svojim štandovima nude više od 30 vrsta craft piva. Na otvaranju proizvođače craft piva pozdravili su gradonačelnik Vinko Gergić i direktor Slavonija slada Vlado Bićanić.

"Zahvaljujem se svima čija je ideja bila da napravimo jednu ovako lijepu priču. Posebno se zahvaljujem Slavonija sladu i Mariu Bošnjaku, turističkim zajednicama Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije koje su prepoznale ovaj događaj. Mi Novogradiščani se ponosimo činjenicom da je brend Ožujskog piva potječe iz Nove Gradiške koji je 1893. godine kupljen od Zagrebačke pivovare otišao u Zagreb. To nam je bio poticaj da stvaramo jedan ovakav događaj koji će promovirati činjenicu da je pivska industrija krenula iz Nove Gradiške. Uz pomoć Slavonija slada i proizvođača craft piva želimo da se o gradu Nova Gradiška priča kao o gradu piva", kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

 
Zagreb PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
27. listopada 2017.

OPREZ ZA BLAGDAN SVIH SVETIH I DUŠNI DAN

I ove godine će velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama.

U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara. Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti.

Vatrogasci savjetuju:

  • nemojte paliti svijeće i šibice u blizini suhe trave
  • svijeće koje još gore i šibice ne bacajte u travu ili smeće
  • ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade
  • stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta
  • ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora
  • po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće

nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba