Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. kolovoza 2017.

“Srce kornatsko” i u Novoj Gradiški

10. obljetnica kornatske tragedije obilježena je 28.kolovoza, u  organizaciji DVD-a Vodice, malonogometnog kluba “Heroji 2007.” Vodice i Vatrogasne zajednice  Šibensko-kninske županije. Središnja proslava za Brodsko-posavsku županiju bila je ove godine u Novoj Gradiški i domaćin je bio DVD NG, Vatrogasna zajednica grada,  suorganizator Županijska vatrogasna zajendica Brodsko-posavske županije.  Od 17 do 22 sata na štandu na središnjem gradskom trgu  tom prigodom su  prikupljane donacije u ime udruge "Krijesnica", a za pomoć u obnovi rehabilitacijskog centra za djecu s malignim oboljenjima i njihove obitelji. Sve  se odvijalo uz prigodnu glazbu, a za donacije od 20 kuna građani su  dobili po jedan balon punjen helijem i zajedno ih u 22 sata pustili u zrak uz brojne vatrogasce iz Nove Gradiške i okolnih mjesta. Okupljenima se zahvalio u ime domaćina I organizatora Dejan Lekić tajnik DVD-a Nova Gradiška te podsjetio na najveću tragediju u vatrogastvu u hrvatskoj povijesti. Tom prigodom istaknuo je, među ostalim, kako je veliki odaziv građana uz vatrogasce dokaz kako se njihovo zanimanje ipak poštuje, kao I uspomena na kornatske heroje, a to su: Ivica Crvelin (52), Ante Crvelin (23), Tomislav Crvelin (23), Gabrijel Skočić (19), Marko Stančić (17), Hrvoje Strikoman (19), Josip Lučić (19), Marinko Knežević (52), Karlo Ševerdija (17), Dinko Klarić (33), Ante Juričev Mikulin (19) i Ivan Marinović (37).

 
IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. kolovoza 2017.

Jednoglasnoj odluci o dokapitalizaciji Industrijskog parka  prethodila  burna rasprava

Iako se očekivalo da će izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška, koja je održana 23. kolovoza s dvije točke dnevnog reda,  biti brzo okončana  ipak se odužila. Razlog je bila druga točka dnevnog reda u kojoj su vijećnici  trebali  donijeti, kako stoji u dnevnom redu,  Odluke o davanju odobrenja za sklapanje Ugovora o unosu stvari. Radi se o  ustvari o dokapitalizaciji Industrijskog parka i povećanja njegove temeljne vrijednosti unosom  strojeva i opreme  u vrijednosti od  2,5 milijuna kuna  koji su u vlasništvu grada.

Recimo odmah da je, nakon rasprave u kojoj su  sudjelovali svi  vijećnici HDZ-e  stavljajući više primjedbi, od pitanja zašto hitnost sjednice do primjedbi na pripremljeni materijal za sjednicu, pogreške i  nejasnoće koje su ih dovodile u nedoumicu,  odluka  jednoglasno prihvaćena.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. kolovoza 2017.

Marija Karlovčan-Subić nova je članica Gradskog vijeća

Nositelj liste Grupe građana  i član Gradskog vijeća  Željko Bigović  stavio je  iz osobnih razloga mandat   u mirovanje i o tome pismeno  podnio zahtjev Gradskom vijeću.

Članove Gradskog vijeća  o tome je izvijestio  predsjednik Mandatnog povjerenstva  Vlatko Grainer kazavši da su  ispunjeni  zakonski uvjeti i predložio zaključak  kojim se  njegova mandat stavlja u mirovanje, a od  21. srpnja  aktivira mandat  Marije Karlovčan-Subić, koja je prva slijedeća na listi Grupe Građana.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
24. kolovoza 2017.

ODANA POČAST ŽRTVAMA SVIH  TOTALITARNIH  REŽIMA

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježen je 23.8. u organizaciji Udruge  roditelja poginulih hrvatskih branitelja. Za sve žrtve  položeni su vijenci  i zapaljene svijeće kod spomenika  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i spomen biste  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Molitvu za sve  žrtve vodio je Krešimir Baković.

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih diktatura u Europi u 20. stoljeću.  Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU u kojima se, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
22. kolovoza 2017.

KIDS  FUN ZONA

Na radost najmlađih i zadovoljstvo njihovih roditelja  ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto imalo je više  ciljanih sadržaja namijenjenih djeci. Jedan je bio  kreativna radionica  koju je organizirao Edukacijski centar kvalitetnog obrazovanja Nova Gradiška.   Drugi  je  po prvi put  okupio djecu u KIDS FUN ZONI  gdje  su  Tina i Nikša u subotu  za djecu pripremili brojne  zabavne  i atraktivne sadržaje i igre.   Najatraktivnija  za djecu je bila  „Šokačka alka“, a ništa manje  zanimljivo nije bilo  natjecanje u mužnji mehaničke krave. Bilo je i drugih natjecanja  i zabavnih  igara   koji su oduševili najmlađe

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 231

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba