Grad Nova Gradiška
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. svibnja 2019.

Promovirana zbirka pjesama RASPJEVANI OROZ

 

Povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava 18. svibnja,  16. svibnja promovirana je, hvale i pažnje vrijedna,  zbirke pjesama RASPJEVANI OROZ , autorice  Vesne Kolić Klikić, prof., muzejske savjetnice u Gradskom muzeju u Novoj Gradiški.

Bila je to uistinu raspjevana promocija zbirke koja sadrži dvije tisuće deseteračkih dvostihova koji se pjevaju u melodiji bećarca, drumarca, svatovca i pokladarca  koje je autorica  u raznim prigodama desetljećima  bilježila  na salvetama, dlanu  i svemu ostalom  na  čemu se mogao zabilježiti  dio života ljudi koji su se nakon, sigurno ne lagodnog života, znali u  prigodama pjevajući razveseliti  i našaliti na svoj i tuđi račun.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. svibnja 2019.

Energetska obnova zgrade NK „Sloga“

 

U uredu gradonačelnika, 16.svibnja  predstavljena  je energetska obnova  zgrade NK „Sloga“ vrijedna  669.490 kuna od kojih su 403.404 kune  bespovratna EU sredstva. Još je to jedna u nizu zgrada u vlasništvu Grada na kojoj se provodi  energetska obnova. Projekt se financira  iz Europskog fonda  za regionalni razvoj.

Gradonačelnik Vinko Grgić potpisao je  i  ugovor  s Goranom Stokićem predstavnikom  izvođača radova, tvrtkom  Soboslikarski i ličilački obrt „Spektar“ iz Rešetara.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor GNG   
16. svibnja 2019.

Program poticanja razvoja poduzetništva na području Nove Gradiške


Gradonačelnik grada Nove Gradiške Vinko Grgić donio je Program poticanja razvoja poduzetništva na području grada Nova Gradiška za 2019. godinu, a na temelju donesenog Programa objavljen je i Javni poziv za isti.

Programom se utvrđuju opći uvjeti, kriteriji i postupak dodjele bespovratnih potpora Grada Nove Gradiške za poticanje razvoja poduzetništva, te obveze korisnika potpore.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. svibnja 2019.

Na 21. PPI i 2. poljoprivrednom sajmu više od 100 izlagača

 

Na konferenciji za novinare, održanoj 15. svibnja potvrđeno je da će se 21. poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. poljoprivredni sajam održati 17., 18. i 19. svibnja.

Željko Burazvović, u ime Brodsko-posavske županije, zamjenik gradonačelnika  Borislav Vidošić i Slavko Sremac u ime Quad  cluba „Lotus“,  kao organizatori , te Vitomir Žakić, općinski načelnik u Cerniku i predsjednik Skupštine LAG-a  zapadna Slavonija,  govorili su o sadržajima  i značaju  ove manifestacije  koja se po prvi puta ove godine organizira u novom terminu i na otvorenom.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
14. svibnja 2019.

PREVARANTICE(The Hustle)

 

U PETAK, 17. 5. U 19,00 SATI U DOMU KULTURE

REDATELJ: Chris Addison, ŽANR: komedija

ULOGE: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Ingrid Oliver. Film traje 94 minute

GODINA: 2019.-DRŽAVA: SAD

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 349

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba