Grad Nova Gradiška
MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA, BLJESAK PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. travnja 2018.

Veličanstvenom Vojno-redarstvenom akcijom Bljesak, koja je započela 1. svibnja 1995. u 5,30 sati, u samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija.  Oslobođenjem  zapadne Slavonije uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac, a Brodsko-posavska županija je oslobođenjem okupiranih područja ostvarila teritorijalnu cjelovitost. Svim stanovnicima Brodsko- posavske županije čestitamo 23.obljetnicu Vojno-redarstvene akcije „Bljesak” i Međunarodni praznik rada 1. svibnja.

Župan BPŽ  dr.sc.DANIJEL MARUŠIĆ,dr. vet. med.

U ime Županijske skupštine predsjednik PERO ČOSIĆ dipl. ing.

 
MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA, BLJESAK PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. travnja 2018.

Poštovane građanke i građani Nove Gradiške, dragi branitelji, slaveći 23. Vojno- redarstvenu operaciju „Bljesak“ prisjećamo se dana borbe za slobodu, neovisnost i demokraciju.

Dan ponosa i slave, dan slobode, dan pobjede, dan kojeg ćemo svi slaviti i pamtiti -Bljesak u srcu!

Sa zahvalnošću sjećamo se hrvatskih branitelja, a posebno naših vitezova koji su za ostvarenje hrvatske pobjede dali svoje živote koje su ugradili u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

ČESTITAMO 23. OBLJETNICU VRO „BLJESAK“

Djelatnici tvrtke ELTERM I DRAGAN ČALUŠIĆ, direktor

 
IOŠ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
30. travnja 2018.

Tomislav Galicija osvojio prvo mjesto na  državnom natjecanju“TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018“"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška i njeni djelatnici još jednom su se  potvrdili kao izvrsni  organizatori  i domaćini na državnog natjecanja učenika zanimanja“TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018“ održanom 26. i 27. travnja  Zadovoljstvo je tim veće jer je njihov učenik TOMISLAV GALICIJA uvjerljivo osvojio prvo mjesto  u konkurenciji 15  najboljih učenika koji su iz cijele Hrvatske došli u Novu Gradišku  na ovogodišnje natjecanje. Drugo mjesto osvojio je Filip Rapalust iz Tehničke škole Čakovac, a treće Filip Frljak iz Industrijsko strojarske škole Zagreb. Uz Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška, organizatori ovogodišnjeg natjecanja su bili Ministarstvo znanosti i obrazovanja  i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 
INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. travnja 2018.

Počelo državno natjecanje učenika zanimanja „TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018“.

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška 24. i 25 travnja bila je domaćin   Državnog natjecanja učenika zanimanja  „TOKARI I SRODNA ZANIMANJA 2018.“.

Još jedno je to priznanje novogradiškoj školi i njenim djelatnicima koji se godinama potvrđuju kao izvrsni organizatori i domaćini  međužupanijskih i državnih natjecanja.

„Ovo je 20. natjecanje tokara i srodnih zanimanja. Naša škola je domaćin treći puta. Došlo jer 15 najboljih učenika iz cijele Hrvatske i isto toliko njihovih mentora. U posljednjih 12 godina bila  bili smo domaćin 12 državnih natjecanja, najviše iz područja strojarstva u području CNC obrade i tokarenja, zatim kod vodo instalatera  i instalatera grijanja. Ponosimo se što smo puno puta bili domaćini smotri učenika s teškoćama. Skoro da nema discipline u kojoj nismo bili domaćini.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. travnja 2018.

Mia Pojatina, najljepša Hrvatica  krenula u osvajanje titule Miss Universe svijeta

Najljepša Hrvatica u izboru Miss Universe Hrvatska za 2018. godinu, je 22-godišnja Novogradiščanka  Mia Pojatina. Uz puno emocija  bio je to  susret sa  prijateljima, roditeljima i bakom, predstavnicima Grada Nova Gradiška  predvođenih gradonačelnikom Vinkom Grgićem, Turističke zajednice predvođenih direktoricom Dinkom Matijević. Bio je tu i Vladimir Kraljević, vlasnik licence za Miss Universe Hrvatska sa suprugom Marijom, čovjek koji je odrastao u Novoj Gradiški  i preko Bakra došao do Amerike, te Nathalie  Kovačević   i Nenad Matijašević, osobe koje je Vladimir Kaljević istaknuo kao zaslužne, uz Hotel „Kralj Tomislav“,  za održavanje i  afirmaciju Miss Universe Hrvatska.  Dobrodošlicu joj  je uputio gradonačelnik Vinko Grgić  kazavši da su Novogradiščani ponosni na njen uspjeh, koji za afirmaciju  Nove Gradiške  puno znači.  Potvrdio je to i Vladimir Kraljević kazavši kako je pred Miom puno izazova i natjecanje za Miss Universe svijeta  koji će gledati milijardu ljudi  koji će čuti za Novu Gradišku.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 280

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba