Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. siječnja 2019.

Uklanjanje ruševina nastalih u Domovinskom ratu


Ruševina zaostale iz  Domovinskog rata  ne samo da  narušavaju izgled i  nagrđuju okoliš, već su često  sanitarni problem i opasnost za građane.

Komunalni redar  Manuela Stipetić obavještava  građane da je Grad Nova Gradiška osigurao  sredstva i način uklanjanja ruševina nastalih ratnim djelovanjima.

Pozivaju se  građani Nove Gradiške da  dostave informacije i lokacije takvih objekata, nakon čega će se razmotriti mogućnost i opravdanost  njihovog eventualnog uklanjanja.

 
POUMAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. siječnja 2019.

Godina zanimljivih, kreativnih i  novih ideja, izložbi, kazališnih predstava, filmova  i drugih sadržaja

 

Otvaranjem izložbe Vesne Šantak  počela je nova kulturna godina  u Pučkom otvorenom učilištu MAR.  Treba vjerovati  ravnateljici Danijeli Juranović koja je, najavljujuće neke od projekata  i programa  rekla da se vesele ovoj godini. To bi trebalo značiti  da bi ih u 2019. godini trebalo biti više. Treba u to vjerovati i zato jer je prošla godina  obilovala  brojnim sadržajima u kojima je   mogla  uživati, mlađa i starija  populacija. Izdvojimo samo  projekt „Vatromet kulture“  zbog kojeg djelatnici POU mogu biti ponosni i   zbog kojeg je Grad Nova Gradiška   dobio  Povelju Središnjeg koordinacijskog odbora „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za „Naj-akciju 2018.“ Ova akcija prepoznata je kao „Naj-akcija“ kojom je poboljšan i uljepšan život djece Nove Gradiške, a   u kojoj je sudjelovalo  više od 1200 djece i mladih Nove Gradiške.

 
OSIGURANO U PRORAČUNU NOVE GRADIŠKE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. siječnja 2019.

Udrugama u oblasti kulture 230.000, zdravstvene skrbi i skrbi za obitelj i djecu 105.000, Socijalnoj samoposluzi 28.000 i  braniteljskim udrugama  141.000 kuna

 

Udruge s područja grada  do 8. veljače  mogu se prijati na javni poziv,  koji je uputio  gradonačelnik Vinko Grgić,  za financiranje projekata  u 2019. godini.  Grad Nova Gradiška    u proračunu  za 2019. godinu  za rad 42 udruge i Socijalne samoposluge  osigurao je 504.400 kuna. Kako stoji u javnom pozivu Grad Nova Gradiška sufinancirat će u 2019. godini programe, projekte i manifestacije  udruga  od interesa za opće dobro  u područjima:  kultura, zdravstvena skrb i skrb za obitelj i djecu i Domovinski rat. Svaka udruga  može podnijeti  najviše pet projekata, a traženi iznos ne  može biti manji od 500 kuna.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. siječnja 2019.

ZA ONA DOBRA STARA VREMENA

 

ČETVRTAK, 31. 1. U 19, 30 - PREMIJERA

DOM KULTURE

IZVORNO IME: Za ona dobra stara vremena

REDATELJ: Eduard Galić

ŽANR: komedija, drama

ULOGE: Karlo Mrkša, Marko Petrić, Vini Jurčić, Elizabeta Brodić

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
21. siječnja 2019.

Dragi posjetitelji

 

s veseljem objavljujemo kako ćemo u subotu, 26. 1. u 18, 00 u sklopu našeg novog programa SMIJEH JE LIJEK održati BESPLATNU projekciju filma Johnny English. Projekcija je bila planirana za Svjetski dan smijeha, 10. siječnja, međutim, zbog manjih tehničkih poteškoća, prikazujemo ga nešto kasnije.

S nadom da će zvonki smijeh odjekivati i našom dvoranom, veselimo se vašem dolasku!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 325

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba