Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. srpnja 2019.

U Gimnaziji 60, u Elektrotehničkoj i ekonomskoj  školi 80, a u Industrijsko-obrtničkoj školi  150  upisnih mjesta

 

U tijeku su upisi u tri novogradiške srednje škole u  kojima je u školskoj godini 2019./2020.,  ukupno 290  mjesta.

Elektrotehnička i ekonomska škola  ima ukupno 80 mjesta od koji je po  20 namijenjeno za  tehničara za mehatroniku i komercijaliste, a 40 za tehničara za računalstvo.

U Gimnaziji je u programu Opća gimnazija  60 mjesta.

U Industrijsko-obrtničkoj školi je ukupno 150 mjesta od kojih  po 10 za automehaničara, instalatera kućnih instalacija, stolara i  krojača,  po 20 za CNC operatera, montera  i obrađivača rezanjem i  deformacijom, prodavača,  konobara i kuhara, te po 5 za pomoćnog kuhara i slastičara i pomoćnog bravara.

 
Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Pletikosa   
30. lipnja 2019.

Počele prijave za upis u srednju školu u Novoj Gradiški

 

Učenici koji su završili osnovnu školu započeli su s prijavom željenih obrazovnih programa u srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području Brodsko-posavske županije. Uz pomoć Nacionalnog informacijskog sustava za online prijave i upise u srednje škole, učenici prijavljuju željene obrazovne programe, prate bodovno stanje i upis u srednju školu.

Rok do kada će završeni osnovnoškolci moći prijaviti se za određena zanimanja u srednjim školama je 10. srpnja ove godine, a konačne ljestvice poretka za ljetni upisni rok bit će poznate 13. srpnja.

 
OŠ „MATO LOVRAK" NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. lipnja 2019.

Članovima vjeronaučne ekipe  OŠ „Mato Lovrak“ dodijeljeni  Oskari znanja

 

Predvođeni  mentoricom  Andrijanom Petrović članovi vjeronaučne ekipe  Osnovne škole „Mato Lovrak,  kao državni prvaci i ovogodišnji pobjednici  Vjeronaučne olimpijade,  imali su razloga 28. lipnja  posjetiti Zagreb.

U velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao državnim prvacima, dodijeljeni su im  Oskari znanja,  koje dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje, kao   najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate. Oskar znanja  dodjeljuje se  u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja  i  Hrvatskom zajednicom županija učenicima državnim prvacima na natjecanjima u znanju i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. lipnja 2019.

Gradonačelnik Vinko Grgić (SDP)   počinje obnašati dužnost saborskog zastupnika

 

Nema više dilema i nedoumica. Gradonačelnik Vinko Grgić (SDP) novi je  saborski  zastupnik  i sjeda u  saborske klupe  gdje se pridružuje saborskim zastupnicima SDP-a.       Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o zamjenama u saborskim klupama među kojima je i Vinko Grgić.  Saborski mandat prestao je  novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati  gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. lipnja 2019.

Gradonačelniku  Vinku Grgiću saborska plaća, a gradskim stipendistima veće stipendije

 

Prvu korist  od odlaska  gradonačelnika Vinka Grgića u saborske klupe imat će  gradski stipendisti. Gradonačelnik će na saborsku plaću, a novac  u gradskom proračunu  će se, kako kaže,  ponajprije  usmjeriti  prema srednjoškolcima i studentima gradskim stipendistima na  u poboljšavanje uvjeta  školovanja.  Uz stipendiste tomu će se sigurno obradovati i njihovi roditelji jer se planira  stipendije povećati za nekoliko stotina kuna, a kako kaže gradonačelnik  dio novca koji će ostati u gradskom proračunu od njegove gradonačelničke plaće  će se usmjeriti  i u neke druge  namjene i potpore.  Grad daje 11 učeničkih stipendija  koje sada iznose  500 kuna i  23 studentske stipendije od  800 kuna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 362

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba