Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad Nova Gradiška
INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. prosinca 2017.

U svibnju  2018. godine  u  Industrijskom parku kreće izgradnja Tehnološkog inkubatora  vrijednog  29,8  milijuna kuna

Bilo je 15.prosinca razloga za zadovoljstvo u Industrijskom parku. Održana je uvodna  konferencija projekta „Tehnološki inkubator“ Nova Gradiška vrijednog 29,8 milijuna kuna koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva, a koji će, vjeruje se,  imati velik   utjecaj na gospodarski razvoj Nove Gradiške i regije.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 23.222.756,00 kn (bez PDV-a), od čega bespovratna sredstva dobivena od Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 19.999.999,00 kn ili 86% od ukupne vrijednosti projekta. Industrijski park NG kao prijavitelj te Grad Nova Gradiška kao partner, sufinancirat će preostali dio projekta u iznosu od 3.222.757,00 kn.

 
SA SVEČANE SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. prosinca 2017.

MEDALJA GRADA 3. SATNIJI 3. BOJNE 3. GARDIJSKE BRIGADE “KUNE” ZNG

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA 3. SATNIJI 3. BOJNE 3. GARDIJSKE BRIGADE “KUNE” ZBORA NARODNE GARDE REPUBLIKE HRVATSKE, za izniman doprinos u obrani grada Nova Gradiška tijekom Domovinskog rata i očuvanje istine i digniteta Domovinskog rata.

Medalju grada pukovniku Marinu Pišoniću uručili su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, upriličenoj u povodu Dana grada, predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas-Vujčić i gradonačelnik Vinko Grgić.

 
BOĆARSKI KLUB „DAN“ SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Dora Bašić   
14. prosinca 2017.

BK “DAN„ USPJEŠAN  NA TURNIRU

Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom Slavonski Brod sudjelovao je na natjecanju u boćanju za osobe s invaliditetom na memorijalnom turniru „Marijan Dobrinčić“ u Velikoj Gorici. Turnir su organizirali Boćarski klub osoba s invaliditetom "Marijan Dobrinčić" Velika Gorica i Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom. Sudjelovali su igrači iz Pule, Rijeke, Zagreba, Požege, Osijeka i Slavonskog Broda. Boćarski klub“Dan“ osvojio je tri medalje i pehar u kategoriji BC 5. Petar Pavlović osvoji je zlatnu medalju, u kategoriji BC 4 Danijela Uljatovski brončanu medalju i u kategoriji BC 2 Dora Bašić brončanu medalju.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. prosinca 2017.

Interoperativni aparat “C look”, možda je i najmoderniji u Hrvatskoj, stigao u novogradišku bolnicu

Nabavkom  interoperativnog aparata “C look” završena je ovogodišnju nabavu opreme u novogradiškoj Općoj bolnici. Ukupna vrijednost  opreme  nabavljene  ove godine  iznosi  6,5 milijuna kuna.  Kako kaže ravnatelj dr. Josip Kolodziej čeka se još novi CT vrijedan 2,5 milijuna kuna. U tijeku je natječaj i  novi CT će doći početkom iduće godine  kada se riješi žalba jednog od ponuditelja.

„Interoperativni aparat “C look” će nam značajno pomoći u izvođenju traumatoloških i ortopedskih operacija. Njegova vrijednost je oko 100.000 eura ili 750.000 kuna. Kao i većina nabavljene oprema i ovaj aparat je financiran iz decentraliziranih sredstava. Imali smo aparat star 17 godina, a ovaj koji smo nabavili možda je i najmoderniji u Hrvatskoj. Njegova je vrijednost u tome jer je to digitalni aparat. Ima  mogućnost ubacivanja slika na naš bolnički sustav tako da više ne moramo razvijati filmove. Do sada smo morali pacijente voziti na rendgen raditi novu snimku, razvijati film, trošiti ljudske i materijalne resurse. U posljednjih mjesec dana ušteda na filmovima je bila 40.000 kuna, što znači da je  godišnje ušteda samo na filmovima pola milijuna kuna. Pacijenti se sada manje slikaju, manje zrače, što je posebno bitno“, kazao je dr.Josip Kolodziej i dodaje da je ova godina bila vrlo uspješna u vezi nabave nove opreme.

 
UDRUGA „POZITIVA „ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. prosinca 2017.

Održan županijski stručni skup voditelja školskih preventivnih programa

U Idustrijsko-obrtničkoj školi pod nazivom„ODGOJNA ULOGA ODRASLIH U PREVENCIJI OVISNOSTI DJECE I MLADIH“ održan  županijski stručni skup voditelja školskih preventivnih programa.  Organizirale su ga  Mira Linjaković, predsjednica Udruge „Pozitiva“ Nova Gradiška, Ljiljana Lukačević, županijska koordinatorica za provedbu Nacionalne strategije prevencije ovisnosti za djecu i mlade u odgojno-obrazovnom sustavu i  Aleksandra Grubač, voditeljica Županijskog stručnog vijeća za školske preventivne programe.

-Sretna sam vidjet drage kolegice i kolege, dugogodišnje suradnike u  ovom  programu prevencije koji se odvija u  odgojno-obrazovnim ustanovama  u Brodsko-posavskoj županiji. Sretna sam što smo i ove godine domaćini tradicionalnom godišnjem okupljanju i stručnom skupu koji je dvanaesti po redu. To znači da su se ovdje okupili ljudi koji već imaju dugogodišnje iskustvo u praksi provođenja preventivnih programa, što nije ni malo lak zadatak. Koristim prigodu zahvaliti  svim ovim  dragim ljudima koji vrijedno rade jedan mukotrpan posao, odnosno prevenciju, rekla bih, vodećeg javno-zdravstvenog problema u Hrvatskoj, a to je problem ovisnosti među djecom i mladima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 255

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba