Grad Nova Gradiška
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. travnja 2018.

Tomislav Bećirević (HDZ): Ružni tonovi  odveli  aktualni sat u krivom smjeru

Današnja sjednica Gradskog vijeća uobičajeno je počela aktualnim satom koji je, umjesto sat, trajao dva sata. Izredali su se vijećnici za govornicom postavljajući  najviše pitanja  iz oblasti  komunalne infrastrukture. Oporbeni vijećnici postavljali su gradonačelniku pitanja, od kojih su neka  već postavljana  na sjednicama Gradskog vijeće,  a odnosila su se na  adaptaciju društvenog doma u Ljupini,  izgradnju kanalizacije u Kovačevcu  i gradski bazen.  Pitanja vijećnika  SDP-a odnosila su se  na brojne  radove koji se izvode u gradu  ili su pripremljeni za izvođenje.

Odgovarajući na ta i druga pitanja gradonačelnik Vinko Grgić je kazao da se  radi  o projektima čiji je cilj u konačnici  od Nove Gradiške napraviti najuređeniji grad.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
28. travnja 2018.

"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih“

"Zvukovi kukaca-orkestar najmanjih“ naziv je izuzetno zanimljive i poučne izložbe Hrvatskog prirodoslovnog muzeja iz Zagreba otvorene u novogradiškom Gradskom muzeju 26. travnja, a prethodila joj je u prijepodnevnim satima Konferencija za novinare na kojoj je Petar Crnčan, mag.experimentalne biologije, uz dr. sc. Ivu Mihoci, autor izložbe, upoznao s njezinim značenjem, smislom i porukom.

U ime Gradskog muzeja Nova Gradiška okupljenim se novinarima obratila ravnateljica dr. Marija Mihaljević, a među ostalim je istaknula kako je po prvi puta u Novoj Gradiški postavljena jedna izložba Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, ali ne i zadnji.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. travnja 2018.

Privedeni kraju radovi na kružnom toku kod Kauflanda

Na radost  vozača i pješaka,  ali i svih onih kojima  su radovi  na izgradnju kružnog toka kod Kauflanda izazivali poteškoće u poslovanju, radovi su privedeni kraju.   Najvećim  kružnim tokom  u Novoj Gradiški se već prometuje, ali ima i vozača koji se baš ne snalaze pa je potreban oprez.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. travnja 2018.

Novi kolnik, nogostupi i parkirališna mjesta  u Relkovićevoj ulici

Nakon što su izgrađena parkirališta i obnovljen nogostup  u dijelu  Relkovićeve ulice jučer su djelatnici Poduzeća za ceste Slavonski Brod skidali  stari habajući sloj asfalta sa kolnika na dijelu od  Doma Kulture do  Gimnazije  na koji će doći novi asfalt.  Ove godine   u Relkovićevoj ulici obnoviti će se i nogostup na dijelu od Nazorove  ulice do raskrižja kod FINA-e.

 
ODRŽAN IZBOR MISS UNIVERSE 2018 PDF Ispis E-mail
Autor Foto facebook   
25. travnja 2018.

Titulu najljepše osvojila  Novogradiščanka Mia Pojatina

22-godišnja Mia Pojatina iz Nove Gradiške je Miss Universe Hrvatska za 2018. godinu. Među 19 finalistica najprestižnijeg izbora ljepote Miss Universe Hrvatske ponijela je titulu najljepše, a  okitila se  i titulom Miss fotogeničnosti, po izboru pratitelja na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. Krunu  joj je predala prošlogodišnja pobjednica Shanaelle Petty.  Lentu prve pratilje dobila je Danijela Galeković iz Zagreba, a druga je pratilja 26-godišnja Splićanka Silvana Došen. U velikom finalu natjecalo se 19 djevojaka iz cijele Hrvatske. Natjecanje  počelo je  preliminarnom  eliminacijom na kojoj su natjecateljice  imale intervjue sa članovima žirija  i bodovanje u kupaćem kostimu. Najuspješnijih deset  prozvano je  u finalu na pozornicu gdje je   odabrano  pet: Danijela Galeković, Mia Pojatina, Silvana Došen, Zlata Stefanova i Suzana Blažanović, koje su  odgovarale na pitanja žirija.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 280

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba