Grad Nova Gradiška
TREĆI BISKUPIJSKI EUHARISTIJSKI KONGRES PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
24. rujna 2017.

HOMILIJA KARDINALA STANISŁAWA DZIWISZA

Pnz 8, 2-3. l4b-16a;

l Kor 10, 16-17;

Iv 6, 51-58.

Draga braćo i sestre u Kristu,

našem raspetom i uskrslom Gospodinu!

l. Dirnuta srca stojim pred zajednicom Crkve okupljene u Požegi, na Trećem biskupijskom euharistijskom kongresu, koji je istodobno velik znak zahvalnosti Bogu za dvadeset godina opstojnosti ovdašnje Biskupije. Zahvaljujem vašemu biskupu ordinariju Antunu što me pozvao na ovu svečanost.

 
DRUŠTVO „NAŠA DJECA“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. rujna 2017.

„ZDRAVIM KORACIMA“  U ZDRAV ŽIVOT

Roditelji  koji su 23.rujna doveli svoje mališane u središte grada gdje je počela  maifestacija  pod nazivom „Zdravi kopraci“  nisu požalili. Lijep dan pogodovao je  pješačenju i druženju koje su organizirali  Društvo „Naša djeca i Informacijski centar  Europe Direct Nova Gradiška s ciljem da kod djece, ali i starijih, osvijeste  potrebu za  stvaranjem zdravog načina života  u korist  mentalnog i fizičkog zdravlja, te sigurnog ponašanja u prometu.

Okupljenu  djecu i njihve roditelje  na  popularnoj „šahovnici“  pozdravila je predsjednica Društva "Naša djeca” Verica Lukačević i zahvalila se svima koji su dali doprinos da  se ova manifestacija održi.   Doktorica Marija Sokić-Bigović je  djeci i roditeljima  govorila o  važnost kretanja i tjelesne aktivnosti  za zdravlje djece i odraslih. Na početku pješačenja bile su  Mirta Anjoš i Sandra Petrović iz Informacijskog centra "Europe direct”.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
19. rujna 2017.

OBILJEŽEN DAN BRANITELJA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

Slavonski Brod, 16. rujna 2017. Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije pokrenula je inicijativu, što je potom potvrđeno i Odlukom Županijske skupštine da 16. rujna bude datum obilježavanja Dana branitelja Brodsko-posavske županije. Ovaj dan odabran je u spomen na povijesni datum kada su pripadnici Zbora narodne garde i Ministarstva unutarnjih poslova RH, na taj dan1991.oslobodili slavonskobrodsku vojarnu, a neprijateljska tzv. JNA je tim činom zauvijek nestala s ovih naših prostora. Svoje konačno oslobođenje, Brodsko-posavska županija dočekala je vojno-redarstvenom akcijom „Bljesak" ,a time i ostvarila svoju teritorijalnu cjelovitost. Ipak, ovaj datum naznačio je početak kraja jugo agresije ovog prostora. Tim povodom, i nizom događanja i aktivnosti početak obilježavanja započeo je dan ranije, a na sam današnji datum održana je centralna svečanost obilježavanja. Svečanost je započela svetom misom za sve poginule i smrtno stradale branitelje u Crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom brodu, nakon čega se svečana povorka za zastavama brigada uputila prema Trgu Stjepana Miletića gdje su kod spomen obilježja hrvatskom braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
19. rujna 2017.

„ ZDRAVI KORACI“

Program pod nazivom „Zdravi koraci“ će se održati u Novoj Gradiški 23.rujna 2016. godine.

Cilj manifestacije je: osvijestiti potrebu za stvaranjem zdravog načina života u korist mentalnog i fizičkog zdravlja te sigurnog ponašanja u prometu

 
UZ DAN HRVATSKIH BRANITELJA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. rujna 2017.

OBILJEŽENA  26. OBLJETNICA  TEŠKIH BORBI U STAROGRADIŠKOJ POSAVINI I STRADAVANJA  PRIPADNIKA „TIGROVA“

Udruga veterana 3, gardijske brigade „Kune“- Ogranak Nova Gradiška organizirala  je 16.rujna svečano obilježavanje 26. obljetnice teških borbi i stradavanja pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u naselju Novi Varoš  i na području starogradiške Posavine. Organizirano je  pod pokroviteljstvom  Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva  hrvatskih branitelja i Općine Stara Gradiška, a u okviru  obilježavanja Dana  hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije.

Kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima   vijence su položili  članovi obitelji poginulih branitelja,  brigadir Drago Horvat, izaslanik predsjednice RH, ministar hrvatskih branitelja  Tomo Medved, Stjepan  Bošnjaković u ime Brodsko-posavske županije,  izaslanstva udruga i organizacija  proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Nova Gradiška  u kome su bili zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i Vlatko Grainer,  koordinator za  braniteljsku populaciju i  predstavnici Općine Stara Gradiška  predvođeni   načelnikom Velimirom Paušićem  i predsjednikom Općinskog vijeća Tvrtkom Beganovićem.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 238

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba