Grad Nova Gradiška
ZVIJEZDA JE ROĐENA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
05. listopada 2018.

ZVIJEZDA JE ROĐENA

 

PONEDJELJAK, 8. 10. U 19,30

DOM KULUTRE

 

IZVORNO IME: A Star Is Born

REDATELJ: Bradley Cooper

ŽANR: Drama, glazbeni

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
04. listopada 2018.

Rješavanja prometnog problema na Urijama

 

Na istočnom dijelu  naselja Urije (kod Konzuma) uređene su prometnice i parkirališta. Međutim i dalje  je ostao promet  vozila  čiji vozači prolaz kroz  naselje  koriste kao prometnicu, što za posljedicu ima,  uz  povećan broj  vozila  u naselju i ugrožavanje sigurnosti, posebno djece. Ovaj problem posebno je bio izražen za  vrijeme  izgradnje kružnog toka  kod Kauflanda. Na sjednici Gradskog vijeća, predsjednica . Ljepša Rakas-Vujčić je upitala dokle se došlo sa regulacijom prometa  kod zgrada 24 i 25, te 17 i 18.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. listopada 2018.

Da su htjeli HDZ-ovci su mogli srušiti kvorum

 

Prvi puta u sazivu ovog Gradskog vijeća kvorum je 2. rujna  bio na klizavom terenu. Na sjednicu se odzvalo 10 od ukupno 17 vijećnika, među kojima je bilo i dvoje vijećnika   oporbenog HDZ-a. Da su Ljiljana Lukačević i Antun Škvorčević (HDZ) htjeli, mogli su napustiti vijećnicu, kvoruma ne bi bilo i  sjednica bi  morala biti  odgođena za neki drugi dan. Budući da se  ništa bitno, osim odgađanja sjenice ne bi dogodilo, vijećnici HDZ-a su ostali na sjednici i  kako je kazala Ljiljan Lukačević  dali podršku da se ona održi jer  su  kao gradski vijećnici odlučili  odgovorno, ozbiljno i korektno  raditi na dobrobit građana  ovoga grada.

 
POU MAR PDF Ispis E-mail
Autor POU MAR   
02. listopada 2018.

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA 2018.  – gledajmo domaće

 

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom  publikom, ove godine doživljava svoje peto izdanje – ove jeseni ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u subotu, 6. listopada, u šest hrvatskih gradova i ukupno pet država.  Ulaz na sva događanja je besplatan.

Peto izdanje manifestacije "Noć hrvatskog filma i novih medija" održava se u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Šibeniku, Novog Gradiški, Dubrovniku (iznimno 5.10.), ali i na kino platnima u Srbiji (Subotica), Bosni i Hercegovini (Mostar), Mađarskoj (Koljnof) i Austriji (Beč), a u jednoj će filmskoj noći, od 18 sati sve do 2 ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.

 
OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA 121.BRIGADE HV PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. rujna 2018.

121. brigada HV-e Nova Gradiška dobila svoj trg

 

Središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja 121. brigade / pukovnije Hrvatske vojske obilježena je 29.rujna  sa više događanja u nazočnosti brojnih uzvanika i branitelja, ali i građana  koji su  na središnjem gradskom trgu mogli razgledati izložbu  tehničko taktičkog zbora Hrvatske vojske.

Branitelji su u mimohodu prošli središnjom gradskom, Benkovićevom, Gundulićevom  i Relkovićevom  ulicom do Trga dr. Franje Tuđmana i spomen obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 310

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba