Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. listopada 2019.

Modernizirana  prug  Okučani-Vinkovci riješit će novogradiške željezničke probleme

 

Prije nekoliko dana  župan brodsko-posavski Danijel Marušić i gradonačelnik Vinko Grgić obišli su gradilište  kružnog toka u središtu Nove Gradiške.  Tom prilikom gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što se  rješavaju prometni problemi i kritične točke u gradu, a uz to što  promet u gradu postaje  sigurniji grad dobiva i novi i ljepši izgled čemu će doprijeti i ovaj kružni tok, nova  okolna komunalna infrastruktura i hortikulturno uređenje.

Ostaje, međutim, u gradu problem koji gradonačelnik i  gradska uprava nisu zaboravili, a o kojem se često govori na aktualnom satu Gradskog vijeća. Radi se o  podvožnjaku ispod željezničke pruge između Benkovićeve i Ulice kralja Zvonimira. Projekt je to ma kome se radi, ali isto, kao što je slučaj i s pružnim prijelazom u Prvči, Grad ništa ne može bez HŽ infrastrukture  i Županijske uprave za ceste. Dodamo li tome da ni željeznički kolodvor  ne plijeni pozornost svojim izgledom i uvjetima koji su za neka bivša vremena.  Uz to je mjesto opasnosti za sve pješake koji, unatoč zabrani, prelaze  svakodnevno prugu. Pružni prijelaz  kod groblja također ne odgovara vremenu u kome živimo. Kaže se da su ulazi u grad njegovo ogledalo, a jedan od ulaza je i željeznički kolodvor. Dobra vijest je ta da bi se sve  naprijed navedeno moglo riješiti jednim potezom u idućih nekoliko godina.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
25. listopada 2019.

35. „Cernički krmokolj”

 

Kraj mjeseca listopada već tradicionalno je u Cerniku rezerviran za manifestaciju nadaleko poznatu, čuveni „Cernički krmokolj” koji je ime ovoga mjesta pronio diljem Hrvatske i izvan njenih granica. 35. godinu zaredom u Cerniku su se 24. listopada okupili članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” kako bi posjetiteljima njihove zabave pripremili sve ono što će se i ove godine naći na bogatom slavonskom stolu.

Ideja koja je krenula prije 35 godina u ovom pitomom slavonskom mjestu u potpunosti je zaživjela, stoga se svi ljubitelji dobrog slavonskog zalogaja, autohtonih specijaliteta i pića unaprijed raduju subotnjoj fešti. Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Tomislav” jučer su se, već tradicionalno okupili u „Slavin domu” u Cerniku i krenuli s pripremama za najveći gastro događaj godine, prvi službeni početak kolinja ili kako ga mi po narodski zovemo, krmokolja u našem kraju.

 
HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor Nina Francetić   
24. listopada 2019.

10. stručni skup Hrvatske vatrogasne zajednice

 

Hrvatska vatrogasna zajednica organizirala je 10. stručni skup vatrogasaca koji se održava 23. listopada u Tuheljskim Toplicama.

Seminar je i ove godine okupio više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, a s ciljem stjecanja novih znanja i razmjene dosadašnjih iskustava.

Otvaranju su prisustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, župan krapinsko-zagorski Željko Kolar, predsjednik VZŽ Krapinsko-zagorske Stjepan Skuliber, županijski zapovjednik Krapinsko-zagorske Marijan Lovrenčić te mnogobrojni dužnosnici HVZ-a. Nazočnima se obratio župan Željko Kolar istaknuvši važnost vatrogastva kako u zagorskom kraju tako i na području cijele Republike Hrvatske. Naglasio je značaj novog Zakona o vatrogastvu koji mora objediniti i strukturirati djelovanje vatrogasaca te pohvalio izuzetne uspjehe vatrogasne mladeži. Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković pozdravio je nazočne te ih upoznao s novim ustrojstvom Hrvatske vatrogasne zajednice. Zahvalivši se domaćinima te svim okupljenima otvorio je 10. stručni skup. Predsjednik Ante Sanader prvi se obratio stručnom skupu s temom donošenja novog Zakona o vatrogastvu.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. listopada 2019.

Pod motom  U ritmu čitanja održana tradicionalna manifestacija "CIJELI GRAD ČITA!"

 

Tradicionalna  i jedinstvena akcija "CIJELI GRAD ČITA!" održana je 23. listopada  sedmi put  u organizaciji  Gimnazije Nova Gradiška i Gradska knjižnica Nova Gradiška, a  uz pokroviteljstvo Grada Nova Gradiška. Podsjetimo.  Pokretač akcije je Ljiljana Ptačnik, prof. savj.  i  ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška. Ovogodišnja je manifestacija posvećena glazbi, a moto je - U ritmu čitanja!

Ova akcija  održava se i ove godine u Novoj Gradiški uz  potporu i suradnju ustanova, škola i udruga, knjižničara osnovnih i srednjih škola, novogradiških pjesnikinja i pjesnika.  Čitalo se danas naglas    na  čitalačkim punktovima  ispred Gimnazije, župne crkve Bezgrešnog začeća  Blažene Djevice Marije i spomenika Papi, Doma kulture i   brojnim drugim    "čitalačkim punktovima" u gradskom  parku, na središnjem gradskom trgu i Ulici slavonskih graničara  i drugim mjestima.  Obilježavao se   23. listopada  Međunarodni dan glasnog čitanja,  promicala knjiga i čitanje.

 
DVD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor dvdng   
23. listopada 2019.

Novogradiški vatrogasci u humanitarnoj akciji: Prodaju lampione za djecu, članove Udruge slijepih

 

Članovi Javne vatrogasne postrojbe i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška i ove godine će od 24.do 26. Listopada,od 8,00 do 18,00 sati provest  humanitarnu akciju prodaje lampiona.  Na ulazu u Vatrogasni dom u Ulici Maksimilijana Benkovića prodavat će lampione, a sva prikupljena sredstva bit će namijenjena djeci, članovima Udruge slijepih Nova Gradiška. Pozivaju građane da svojim prilozima podrže humanitarnu akciju i tako pomognu rad udruge, te ujedno zahvaljuju sponzorima, Obrtima za proizvodnju lampiona Tutić i Žegarac te Samostalnoj trgovačkoj radnji Zečić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba