Grad Nova Gradiška
IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. lipnja 2017.

Dan bez mobitela u prometu

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u petak je predstavila svoj najnoviji projekt pod nazivom 'Dan bez mobitela u prometu' u okviru kojega pokreće kampanju prevencije za smanjenje korištenja mobitela u prometu. Ovom prilikom prezentirani su i rezultati istraživanja ponašanja i navika vozača automobila, biciklista i pješaka prilikom upotrebe mobitela u prometu. Rezultati istraživanja, koje je na tu temu prvi puta i napravljeno u Hrvatskoj, među ostalim otkrivaju kako više od 90 posto vozača koristi mobitel za vrijeme vožnje, a gotovo 50 posto ponašanje ne bi mijenjalo bez obzira na visinu kazne.

Na konferenciji za novinare koju je moderirao Dušan Miljuš, urednik Jutarnjeg lista, o broju prekršaja i iskustvima policije vezano uz korištenje mobitela u prometu govorio je Miron Huljak iz Ravnateljstva policije, Služba za sigurnost u cestovnom prometu istaknuvši podatak kako je po učestalosti prekršaja uporaba mobitela šesta na ljestvici.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. lipnja 2017.

Ribarska večer i Fišijada

Grad Nova Gradiška, Caffe bar „Hubert“ i Turistička zajednica Nova Gradiška organiziraju 14. srpnja na središnjem gradskom trgu RIBARSKU VEČER I FIŠIJADU.

 
DAN DRŽAVNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. lipnja 2017.

Odana počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu

U povodu  Dana državnosti  vijence  je  položilo i svijeće zapalilo  kod spomenika poginulim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana  izaslanstva Grada Nova Gradiška predvođeno gradonačelnikom Vinkom Grgićem, Brodsko-posavske županije predvođeno županom Danijelom Marušićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata,  Policijske postaje Nova Gradiška, DVD-a Nova Gradiška i Javne vatrogasne postrojbe, političkih stranaka, udruga civilnog društava i  gradskih  institucija. Minutom šutnje  i molitvom odano je  dužno poštovanje i zahvalu svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
25. lipnja 2017.

Svečanost tambure, Slavonije, domoljublja i duhovnosti

Tamburaški orkestar i Vokalni ansambl "Lira," staropetrovoselskog KUD-a "Tamburica" upriličili su 23. lipnja cjelovečernji koncert u Domu kulture u Novoj Gradiški. U ime grada koncert je pratila i time dala potporu ovom vrijednom Društvu i dr. Ljepša Rakas Vujčić, predsjednica Gradskog vijeća.

Ovo Društvo djeluje i promiče tamburu i vrijednosti tamburaške glazbe u Hrvatskoj, ali i u svijetu gotovo pola stoljeća. Domoljublje, ali i ljepotu Slavonije pronosili su pjesmom i u 70-im godinama, teškim za sve one koji se nisu bojali iskazati poštovanje i ljubav prema domovini i zavičaju. I upravo su te plemenite osjećaje glazbom i pjesmom darovali  sinoć i novogradiškoj publici upućujući i čestitku uz Dan državnosti.

 
TVRTKA ELDA NOVA GRADIŠAKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
24. lipnja 2017.

LIKOVNA KOLONIJA „POZDRAV IZ PRVČE“

U prostotu tvrtke Elda  u Prvči održana prva Likovna kolonija  pod nazivom „Pozdrav iz Prvče“. Okupili su se  slikari  iz Zagreba, Ozlja, Davora, Slavonskog Broda,  Osijeka, Novske i Rijeke. Slikali su na zadanu temu duhana i  poroka pušenja.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 224

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba