Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad Nova Gradiška
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2017.

U gradskom proračunu za 2017. godinu 70 milijuna kuna

Dominantna tema na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj pod predsjedanjem  Ljepše Rakas-Vujčić, dr. med., bio je nacrt gradskog proračuna za 2018. godinu s projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Prijedlog proračuna na prvom čitanju obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić. U gradskoj kasi, kako se planira, trebalo bi biti 68,9 milijuna  kuna. Ako se tom iznosu  doda dva do tri milijuna kuna  iz programa „Zaželi“, koji će u idućoj godini  zaposliti 50 žena, gradski proračun će premašiti 70 milijuna kuna, što do sada  nije  nikada bio slučaj. Gradonačelnik kaže kako nikome nije ništa uskraćeno, a neki će korisnici proračuna dobiti i više. Odnosi se to naprimjer na  socijalu, sport, stipendije učenika i studenata, malo poduzetništvo i obrt, udruge, a tu je i 200.000 kuna namijenjenih  za obnovu župne crkve. Planirani su i brojni projekti. Među onima kojima se planira dati više su i gradski vijećnici kojima bi naknada trebala iznositi 750 kuna, predsjednici  klubova vijećnika bi dobivali 1.000, a predsjednica Vijeća 1.500 kuna. Oporbeni HDZ se ne slaže sa svim predloženim, a prva zamjerka koju je stavila mr. Ljiljana Lukačević odnosila se na  nepozivanje na bilo kakav razgovor o proračunu. Budući da ima, kao je kazala,  nerealiziranih projekta izrazila je sumnju da će  sve što se predlaže biti i realizirano. Oni bi  dio sredstva  drugačije i  rasporedili iako smatraju da je proračun  tehnički korektan.

 
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2017.

Davanjem svečane prisege Marija Karlovčan-Subić se uključila u rad Gradskog vijeća

Marija Karlovčan-Subić  na sjednici  Gradskog vijeća 13.studenog svečano je prisegnula i uključila u rad Gradskog vijeća. Podsjetimo.  Gradsko vijeće  je prihvatilo pismeni zahtjev  Željka Bigovića,  nositelja liste Grupe građana, kojim je iz osobnih razloga stavio mandat u mirovanje i aktivirao  mandat Marije Karlovčan-Subić sa 21. srpnjem. Nakon prisege Marija Karlovčan Subić se u vijećničkim klupama pridružila Marijani Škara-Ivković i druga je vijećnica  sa liste Grupe građana.

 
UDRUGA STVARATELJA U KULTURI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
13. studenog 2017.

Otvorena izložba “Kolonija 2017”

Likovna izložba radova nastalih na 17. Koloniji, održanoj početkom rujna ove godine ponovno na “Strmcu”, otvorena je 10. studenoga u novom galerijskom prostoru u Ulici Karla Dieneša 1.

Sudionici Kolonije, kao predstavnici svojih Udruga ili samostalni umjetnici, stigli su iz 7. županija, njih 55, od čega je 42 iz drugih hrvatskih gradova i mjesta: Slavonskog Broda, Zagreba, Velike Gorice, Slatine, Popovače, Belišća, Kobaša, Pleternice, Daruvara, Novske, Rešetara.

-Mi se već 17. godina okupljamo radi osobnog zadovoljstva i druženja, ali i stvaranja neke nove vrijednosti, a to su slike, potom radi razvijanja likovne forme, a to sve nas povezuje u jednu cjelinu, koja isijava pozitivnu energiju i ljubav za umjetnost. Kroz ovakva druženja, okupljanja i razmjenu iskustava dajemo si slobodu oblikovanja, likovnog izražavanja i mijenjamo po svojoj volji uvjete na slici, boju, oblik svog lika, prostora, pa čak stvaramo i nešto što ne postoji. Moram naglasiti da smo u razvoju našeg likovnog amaterizma zahvalni Gradu Nova Gradiška, koji nam daje financijsku potporu za provedbu programa i projekata od interesa za opće dobro, koje provode udruge. Međutim za ovako veliku međužupanijsku Koloniju zatražili smo pomoć i od sponzora i donatora, pa se od srca zahvaljujem obitelji Đurić, “Slavonskom zrnu”, “Gradskoj ljekarni”, “Ljekarnama Zubović” i pekarnici “Capan”- naglasila je, među ostalim, na otvorenju izložbe, Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška .

 
UDRUGA POZITIVA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
12. studenog 2017.

Predavanje  za osobe 3. životne dobi

Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“   10.studeng  je u prostoru Udruge umirovljenika grada Nove Gradiške organizirala edukaciju i trening opuštanja za osobe 3. životne dobi. Predavanje "Najčešće bolesti starijih osoba" održala je  Kristina Terzić, dr. med. specijalizantica psihijatrije, a zatim je   Ivana Mikanović, mag. psihologije održala radionicu „Vježbe opuštanja uma i tijela“ po metodi progresivne mišićne relaksacije. Nastavak je to projekta „Za  aktivno i zdravo starenje“, koji Udruga „Pozitiva“ provodi  uz potporu Grada Nova Gradiška. U  listopadu je za  novogradiške umirovljenike  Ksenija Ivošević,  dipl. ing. prehrambene tehnologije održala predavanje  „Prehrana u starijoj životnoj dobi“, a za kraj projekta studentica medicine Iva Lukačević priprema edukativnu brošuru "Aktivno starenje".

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. studenog 2017.

DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

Na Dječjem odjelu  Gradske knjižnice Nova Gradiška danas je obilježen Dan hrvatskih knjižnica. Za centralni vedro-edukativni program   pobrinuli su se  prije podne učenici 3.a razreda  i Male dramske scene OŠ "Mato Lovrak" sa svojom učiteljicom Ivanom Franić-Galik. Izveli su  dramsko-recitatorsko-glazbeni program o knjižnicama, čitanju, školi, djetinjstvu i jeseni, te razgledali  oba odjela knjižnice i Dom kulture.

U poslijepodnevnim satima održani su  edukativno-kreativni susreti s 2.c i 2.d razredom OŠ "Mato Lovrak" i njihovim učiteljicama Biljanom Milobarom i Ivanom Marković.

Gosti su bili mališani iz starije grupe Dječjeg vrtića "Maslačak", a i građani koji su odlučili danas doći u Gradsku  knjižnicu, družiti  se  i vedro obilježiti ovaj, za knjižnice, knjižničare i sve ljubitelje knjige,  važan dan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 249

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba