Grad Nova Gradiška
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
18. travnja 2018.

Najzaslužnijim institucijama i pojedincima uručene godišnje nagrade

Svečanom akademijom u dvorani Glazbene škole kojoj je prethodilo polaganje vijenaca kod spomen obilježja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški obilježena je 25. obljetnica Brodsko-posavske županije.

Na četvrt stoljeća od ustrojavanja osvrnuo se predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić:

Ovim svečanim skupom obilježavamo 15. travanj - Dan županije, a potom i 25 obljetnicu ustroja i djelovanja županije kao jedinice područne i regionalne samouprave. U ovom, četvrtstoljetnom razdoblju nailazili smo na brojne poteškoće no uz optimističan stav nastojali smo i još uvijek nastojimo pronalaziti rješenja fokusirajući se prvenstveno na razvojne projekte koji su od značaja za boljitak naših građana i napredak cjelokupne županije”, Dodao je i slijedeće: Odgovarajući na potrebe Slavonije, sela i seljaka, pokrenut je i Program ruralnog razvoja čiji učinci se već naziru jer ohrabruje činjenica da je prije neki dan općinama s područja naše županije odobreno čak 22 projekta vrijedna blizu 5,5 milijuna kuna. Isto tako, sa sigurnošću tvrdim da  Brodsko- posavska županija ima potencijala i kadrova, što je prepoznala i središnja vlast u RH, za učinkovito donošenje regulativa koje će poticati gospodarski razvoj, osobito poljoprivredu i sve nadopunjujuće projekte  koji izravno doprinose većoj i kvalitetnijoj proizvodnji u to, za nas, nosećoj gospodarskoj grani.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. travnja 2018.

Obilježen Dan Brodsko-posavske županije

Obilježavanje Dana Brodsko-posavske županije  počelo je  16.travnja misnim  slavljem  u crkva Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu,  polaganjem vijenaca ispred središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, te  ispred spomen-obilježja poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u  Novoj Gradiški.

 
VODOVOD ZAPADNE SLAVONIJE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. travnja 2018.

Potrebna dokumentacija za besplatno priključenje  na sustav vodoopskrbe

VODOVOD ZAPADNE SLAVONIJE d.o.o., kao pravni slijednik trgovačkog društva Slavča d.o.o., osigurala je kroz EU projekte izgradnju pripreme za priključke na sustav javne vodoopskrbe u naseljima: Grad Nova Gradiška, Cernik, Rešetari, Prvča, Adžamovci, Zapolje, Giletinci, Kovačevac, Drežnik, Gunjavci, Brđani i Bukovica.

Sukladno navedenom pozivamo Vas da podnesete zahtjev za besplatni priključak na sustav javne vodoopskrbe na području Grad Nova Gradiška, Cernik, Rešetari, Prvča, Adžamovci, Zapolje, Giletinci, KovačevacDrežnik, Gunjavci, Brđani i Bukovicate pristupite potpisivanju ugovora o priključenju. Rok za dostavu zahtjeva je 30.4.2018. godine.

Napominjemo da nakon završetka EU projekta neće biti moguće besplatno priključenje na sustav javne vodoopskrbe.

 
ELDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor KSENIJA LIPIČANIN   
16. travnja 2018.

VISION MAGAZINE NAGRAĐUJE ELDU ZA NAJBOLJEG EUROPSKOG PROIZVOĐAČA E-TEKUĆINA

U sklopu tehnološko-inovativnih nagrada Corporate Vision Magazina, ELDA  je dobitnik nagrade za “Najboljeg europskog proizvođača e-tekućina”.

„Neizmjerno smo ponosni što smo postali vlasnici još jedne nagrade u nizu. Corporate Vision Magazine okuplja tim strastvenih poslovnih stručnjaka, savjetnika, inženjera, te čitatelje diljem svijeta koje svakodnevno izvještava o poslovnim strategijama, stručnim mišljenjima, analizama, novim trendovima, rukovođenju, uspješnom poslovanju. Neprocjenjiv je izvor važnih poslovnih informacija, kao i svakodnevnih vijesti iz poslovnog svijeta, stoga nam je čast što su prepoznali naš predani rad i trud kojim smo ostvarili globalni uspjeh.

 
VODOVOD ZAPADNA SLAVONIJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. travnja 2018.

Vodosprema kapaciteta 3.000 kubičnih metara jamčit će sigurnu opskrbu vodom

Iako su kućni priključci uvjet da domaćinstvima imaju pitku vodu, bez magistralnog cjevovoda od 400 mm i vodospreme koja se gradi kod Bačice nema sigurne opskrbe pitkom vodom. Posebno se to odnosi na vodospremu kapaciteta 3.000 kubičnih metara vode koja će, kako kaže Davor Rukavina, direktor Vodovoda zapadne Slavonije, dolaziti iz Šumetlice, a u nuždi iz vodocrpilišta u Davoru.

Završetkom radova na području aglomeracije Nova Gradiška osigurat će se pitka voda i izbjeći problem opskrbe pitkom vodom koji je posljednjih godina posebno bio izražen tijekom ljetnih mjeseci.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 280

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba