Grad Nova Gradiška
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasek   
24. lipnja 2019.

Koncert banda„Dominic &Co“ za Dan državnosti

 

Gradska glazba Nova Gradiška obavještava da se koncert banda "Dominik & Co."koji se trebao održati 23. lipnja,  odgađa za utorak 25.lipnja. (Dan državnosti) u 20,30 sati. Nažalost, zbog loših vremenskih prilika prisiljeni smo pomaknuti koncert za dva dana. Unatoč lošem vremenu družili su se  članovi Gradske glazbe uz domaće proizvođače kvalitetnih pića "Hoborka" i " Bošnjak" ipak u parku uz kvalitetnu glazbu s razglasa. Gradska glazba se zavaljuje građanima na razumijevanju.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. lipnja 2019.

Gospodarenje otpadom uključuje i visoke moralne vrijednosti

 

Prikupljanje, razvrstavanje i zbrinjavanje  otpada aktualna je  gradska tema, a bit će to i u narednom periodu, pogotovo   kada počne  razvrstavanje otpada  na kućnom pragu.

Kako se već sada može zaključiti trebat će dosta edukacije građana i  strpljenja  onih koji otpad prikupljaju. Iako postoje  zeleni otoci  gdje se u  kontejnere   mogu odlagati papir, pet ambalaža, staklo i  tkanine svjedoci smo  prizora   koji upućuju na  nikad dosta  edukacije pojedinaca. Uz kontejnere se odlaže  i kabasti otpad, pretežito veća plastična ambalaža, a provaljuje se u  kontejnere za odlaganje tkanine što je  dio života i socijalne priče  dijela građana.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor radiong   
22. lipnja 2019.

„Svi smo bili ludi za njom” četvrti singl novogradiških „Rockera“

 

Iza novogradiškog benda „Rockeri” još jedno je glazbeno ostvarenje. Četvrti je to službeni singl pod nazivom „Svi smo bili ludi za njom” u izdanju glazbene kuće „Croatia Records”. Pjesmu ste premijerno mogli poslušati u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na HR2, a premijera spota je bila na CMC televiziji. Autor teksta je Mario Vestić, aranžman je djelo benda „Rockeri”. Glazbeni je producent pjesme Branimir Jovanovac, a spot potpisuje Marko Zeljković. „Rockerima“ želimo puno uspjeha, nastupa i glazbenih ostvarenja!

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. lipnja 2019.

Položeni vijenci u povodu  Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

 

U  povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti,  najvećeg hrvatskog praznika i simbola uspostave hrvatske države, slobode i demokracije, 21. lipnja kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položeni vijenci i zapaljene svijeće u počast poginulim  antifašistima i poginulim hrvatskim braniteljima, te svima onima koji su  živote utkali u slobodu i neovisnost  Hrvatske. Posebna počast odana je    prvom hrvatskom predsjedniku  dr. Franji Tuđmanu kod njegove biste.

 
NOVA GRADIŠKA / CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
20. lipnja 2019.

Svečano za  Tijelovo, svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove

 

Danas se slavi svetkovina Tijelova, Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Tijelovo je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva i u Hrvatskoj je neradni dan (jednostavno računanje datuma: deveti četvrtak nakon Uskrsa).
Tijelovo je sjećanje na Posljednju večeru na Veliki četvrtak koju je dan uoči svoje muke i smrti Isus održao sa svojim učenicima, ali kako je zbog muke Gospodnje na taj dan crkva zaokupljena drugim obredima, nije se moglo ovo Otajstvo proslaviti onako kako to dolikuje značenju i uzvišenosti ovog Sakramenta. Na Tijelovo Crkva, njezini vjernici, izlaze na ulicu, u procesiju. Bilo je tako danas i u novogradiškim župama Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije,  Kraljice Svete krunice i župi Sv. Petra apostola u Cerniku. U tijelovskoj procesiji fra Vjenceslav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku, koji je i služio Svetu misu, praćen vjernicima, nosio je Sveti sakrament ulicama Cernika zaustavljajući se kod sjenica.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 362

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba