Grad Nova Gradiška
GRADSKA VIJEĆNICA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. rujna 2018.

OKRUGLI STOL: “Novogradiško bojište u Domovinskom ratu”

 

U povodu obilježavanja  27. obljetnice  121. brigade-pukovnije HV-e Nova Gradiška održan je u gradskoj vijećnici  27. rujna  okrugli stol  na kome su se okupili  branitelji i njihovi zapovjednici  zaslužni za dobro organiziranu obranu  od  srpskog agresora. Tema okruglog stola bila je “Novogradiško bojište u Domovinskom ratu”.

Organizator je bila Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata 121. brigade/pukovnije uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Brodsko-posavske županije, Grada Nova Gradiška i općina Okučani, Stara Gradiška, Cernik, Vrbje, Staro Petrovo Selo i Rešetari.

 
INDUSTRIJSKO –OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. rujna 2018.

Svečana akademija u povodu 130 godina Industrijsko-obrtničke škole

 

Svečanom akademijom u Domu kulture danas je nastavljeno obilježavanje hvalevrijedne obljetnice – 130 godina Industrijsko-obrtničke škole  Nova Gradiška. Bila je to prigoda da se, uz djelatnike  škole   okupe brojni uzvanici, a učenici  ih počaste  prigodnim programom.Dakako, govorilo se o tradiciji  obrazovanja  u Novoj Gradiški za obrtnička zanimanja, koja su danas postala sofisticirana i zahtjevna  jer moraju  udovoljiti zahtjevima  suvremene tehnologije koja se  primjenjuje u  obrtničkim zanimanja.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
29. rujna 2018.

VENOM (PREMIJERA)

 

ČETVRTAK, 4. 10 U 19,30 SATI

DOM KULTURE

IZVORNO IME: Venom

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. rujna 2018.

Izložba Dekorativna geometrija  Gorana Kujundžića

 

Gradonačelnik Vinko Grgić danas je  u Domu kulture  otvorio izložbu  pod nazivom Dekorativna geometrija autora  Gorana Kujundžića.

Radi se o radovima u kojima, kako piše u  predgovoru,  autor  kao motiv u svojemu radu koristi ornament – oblik koji je vremenom prošao putovanje od unikatnog prema općem, pa natrag; pročišćen, krajnje pojednostavljen, gotovo apstrahiran i stiliziran. Ornament – odnosno uzorak (modul) koji je njegov najmanji nerazdjeljivi dio, svima nam je usađen u podsvijest kao popratni i ukrasni element neke bitnije cjeline, pa ga funkcionalnost moderne prezire i izbacuje iz svoga područja djelovanja.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. rujna 2018.

Otvorena obnovljena multifunkcionalan dvorana Doma kulture

 

Za novinare, 27. rujna točno u podne otvorena je obnovljena  dvorana Doma kulture, a  kako je  u novom ambijentu i na novim sjedalicama gledati film uvjerit će se svi oni koji večeras dođu pogledati film Predator evolucija.

Već 28. rujna novi ambijent Doma kulture doživjet će svi koji dođu na otvaranje izložbe  Gorana Kujundžića „Pars pro toto“, a potom i sudionici Svečane akademije koju će upriličiti  Industrijsko-obrtnička škola u povodu 130. obljetnice škole. U dvorani 29. rujna bit će održana i svečana akademija u povodu 27. obljetnice  121. brigade HV-e Nova Gradiška.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 310

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba