Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Ćosić   
28. ožujka 2019.

Sat za planetu Zemlju

 

U subotu 30.ožujka Grad Nova Gradiška priključit će se akciji „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ gašenjem javne rasvjete u Ulici slavonskih graničara i na Trgu kralja Tomislava sa gradskim parkom u vremenu od 20,30 do 21,30 sati.

Riječ je o akciji koja se provodi od 2007. godine u cijelom svijetu i kojoj se do sada priključilo 187 zemalja, više od 7000 gradova i 3000 znamenitosti sa namjerom davanja svog glasa protiv klimatskih promjena.

Ove godine akcija se provodi uz moto „SKINI SE S PLASTIKE, NAVUCI SE NA PRIRODU“ , a cilj je ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji na taj način pokazuju svoju predanost planetu.

 
INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Mirta Anjoš   
28. ožujka 2019.

IPNG-u odobreno 1.000.000,00 kn bespovratnih sredstava

 

Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. 26. ožujka potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Učenjem do znanja - znanjem do zapošljavanja“ s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a prijavljen je u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. U Zagrebu na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“ je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dodijelilo ukupno 58 ugovora vrijednih više od 46,8 milijuna kn lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. ožujka 2019.

Marijana Škara Ivković kao poticaj razvoju IT poduzetništva dovela članove Udruge Osijek Software City

 

Zanimljivu inicijativu na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća pokrenula nezavisna gradska vijećnica Marijana Škara Ivković. Predložila je gradskim vijećnicima da svako u svom domenu interesa i kompetencija organizira aktivnosti i događanja i na taj način daju doprinos u ukupnom razvoju grada. Svoju inicijativu prva je pretvorila u djelo i u Novu Gradiški dovela članove Udruge Osijek Software City u sklopu koje djeluje 40-ak IT tvrtki iz Osijeka kako bi dala poticaj za razvoj IT poduzetništva.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. ožujka 2019.

Gradi se  sklonište  za  napuštene životinje ???

 

Grad Nova Gradiška planira izgraditi sklonište za životinje, prvenstveno za pse.  Obradovat će to novogradiške ljubitelje životinja, koji već godinama  traže da se  sklonište  izgradi  i osigura odgovarajući smještaj za  starije pse, ali i za mlade pse i štence ukazujući da  svaki od njih  ima svoju tužnu priču.

Da Grad Nova Gradiška planira izgraditi sklonište čuli smo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u odgovoru zamjenice gradonačelnika  Ivane Trupina na pitanje predsjednice Vijeća dr. Ljepše  Rakas Vujčić  koja je pitala  što se poduzima ili će se poduzimati u svezi azila za napuštene životinje, pse i mačke.

 
ČEŠKA BESEDA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. ožujka 2019.

Zdravko Konjić podnio ostavku

Na konferenciji za novinare održanoj 20. ožujka Zdravko Konjić, sada već bivši  predsjednik  Udruge Češka beseda i okolica  Nova Gradiška, obrazložio je razloge  ostavke.  Ostavku je  najavio na Skupštini održanoj prošle subote,  koju je potom  prihvatio  Izvršni odbor. Bio je, kaže, i u Savezu Čeha i  tamo obrazložio ostavku.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 340

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba