Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA / CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
20. lipnja 2019.

Svečano za  Tijelovo, svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove

 

Danas se slavi svetkovina Tijelova, Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Tijelovo je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva i u Hrvatskoj je neradni dan (jednostavno računanje datuma: deveti četvrtak nakon Uskrsa).
Tijelovo je sjećanje na Posljednju večeru na Veliki četvrtak koju je dan uoči svoje muke i smrti Isus održao sa svojim učenicima, ali kako je zbog muke Gospodnje na taj dan crkva zaokupljena drugim obredima, nije se moglo ovo Otajstvo proslaviti onako kako to dolikuje značenju i uzvišenosti ovog Sakramenta. Na Tijelovo Crkva, njezini vjernici, izlaze na ulicu, u procesiju. Bilo je tako danas i u novogradiškim župama Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije,  Kraljice Svete krunice i župi Sv. Petra apostola u Cerniku. U tijelovskoj procesiji fra Vjenceslav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku, koji je i služio Svetu misu, praćen vjernicima, nosio je Sveti sakrament ulicama Cernika zaustavljajući se kod sjenica.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. lipnja 2019.

Napokon semafori kod Fine

Treba još malo strpljenja za vozače i pješake pa će promet na  raskrižju kod Fine biti reguliran semaforima.   Radi se o možda i najkritičnijoj prometnoj točki u gradu, uz ono kod TANG-a,  gdje  često dolazi do zagušenja prometa, a nisu rijetke ni prometne nesreće.

Radi se o raskrižju  koje je prometno opterećeno, nalazi se  na županijskoj cesti  i s njega se dolazi do Doma kulture, Doma zdravlja, Policije, Pošte i Zagrebačke banke, te do jednog od ulaza u naselje Urije. S druge strane  s njega se dolazi do željezničkog i autobusnog kolodvora. Ne čudi stoga velik broj vozila  na tom raskrižju, gdje su poseban problem imali vozači koji se na županijsku cestu uključuju iz smjera sjevera  i juga.

 
NAGRADIO GA HAK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. lipnja 2019.

Još jedno priznanje za Matu Šimunovića

 

Na državnom natjecanju Siguirno u prometu, održanom u Zadru, Mato Šimunović, nastavnik tehničke kulture i informatike u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo dobio je još jedno hvalevrijedno priznanje za  dugogodišnje aktivnosti  s djecom i doprinos u sigurnosti u prometu.

Dobio je POSEBNU ZAHVALU zaslužio je za svoj rad u proteklih 25 godina.  Kao  mentor u  Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“  Staro Petrovo Selo primio je  posebno priznanje HAK-a za dugogodišnji uspješan  rad s djecom.

 
GRADSKI CRVENI KRIŽ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. lipnja 2019.

Projekt „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“

 

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška dobilo je 18. lipnja 1800 paketa higijenskih potrepština. Paketi su iz projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“ u kome sudjeluje  9 društava Crvenog križa, među kojima je i Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Projekt je financiran iz Europskog fonda za najpotrebitije o usmjeren  na ublažavanje najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći kroz pakete hrane i higijenskih potrepština.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. lipnja 2019.

Privode se kraju radovi na uređenju prostora oko Doma hrvatskih branitelja

 

Djelatnici Eko-Konga privode kraju radove na  uređenju prostora  oko Doma hrvatskih branitelja.  Završeni su grubi građevinski radovi u dvorištu gdje će biti sjenica i prostor za  druženje   članova braniteljskih udruga. Nove obrise dobiva i prostor uz Šumetlicu gdje su parkiralište i  sjeverni ulaz u dječji vrtić.  Kada radovi budu završeni  Nova Gradiška će  dobiti  uređen  još jedan mali dio gradske površine   koji će upotpuniti sliku Nove Gradiške kao primjereno uređenog grada.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 362

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba