Grad Nova Gradiška
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. srpnja 2018.

U CERNIČKOJ ŠAGOVINI OTVOREN „ŠILJIN MOST“

 

Na svečanosti koju je organizirao Mjesni odbor Cerničke Šagovine, župan Danijel Marušić prigodno je za  promet  otvorio novoizgrađeni most nazvan  „Šiljin most“ po  poginulom hrvatskom branitelju  Josipu Matoševiću -Šilji.

Most  u Cerničkoj Šagovini  uništila je poplava 2014. godine, i bio je velik prometni problem.  Županijska uprava za ceste  izgradila  je most sukladno programu održavanja i modernizacije županijskih cesta koji je usvojila Županijska skupština.  Uz mještane i rodbinu  Josipa Matoševića, hrvatske branitelje koji su bili sudionici njemu  posvećenog memorijalnog   nogometnog turnira, nazočni su bili Vitomir Žakić, načelnik i Hrvoje Žakić, predsjednik  Općinskog vijeća Općine Cernik i  novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.  Most je posvetio i  molitvu vodio fra Vjencislav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku.

 
GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Ptačnik   
29. lipnja 2018.

Novogradiška Gimnazija dobila 180.000,00 kuna za opremanje škole


MODERNIZACIJA!

Gimnazija Nova Gradiška nastavlja se ubrzano modernizirati i opremati. Tijekom protekle dvije godine u školi su suvremeno opremljene učionice biologije, kemije, informatike, fizike i laboratorij za vježbe iz kemije i biologije, uvedeni klima-uređaji u gotovo sve učionice i na pragu su energetske opreme. Suvremeno opremljene učionice osiguravaju najsuvremeniju nastavu koja prati nove tehnološke inovacije.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivana Matošević   
27. lipnja 2018.

10. Memorijalni ultramaraton Vukovar-Dubrovnik.

 

BICIKLISTIČKA UDRUGA BROD - BUB  organizira 10. Memorijalni ultramaraton Vukovar-Dubrovnik.

Biciklistički ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika koji se vozi u sjećanje na poginule i nestale hrvatske branitelje Domovinskog rata. 
U desetom Ultramaratonu sudjelovati će ukupno dvadesetak biciklista i četiri vozača pratećih kombi vozila koji će voziti četiri kombija za prijevoz biciklista i opreme. Vozači kombija će pored vožnje biti logistika, voditi računa oko prehrane za bicikliste, opskrbe namirnicama i pomoći oko eventualnih kvarova. 
Maraton se vozi kroz područja koja su bila zahvaćena ratom. U suradnji sa lokalnim braniteljskim udrugama postavljaju vijence i pale svijeće na spomenicima poginulih branitelja.

 
NOVOGRADIŠKA ŽUPA PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
27. lipnja 2018.

Biblijska zajednica župe Bezgrješnog začeća BDM

 

Zajednica je radom počela prije 10 godina.  Sedmoro prvih članova sastalo se s tadašnjim župnikom, mr Pericom Matanovićem  koji ih je usmjerio kako čitati  „knjigu nad knjigama“ -  Bibliju i kako rasti u vjeri. Broj članova zajednice danas kreće se između  10 i 15 članova. Sastaju se utorkom nakon svete mise, u zimskom periodu u 18.30 sati, a  ljeti sat kasnije.  Sastancima povremeno budu nazočni  đakoni u župi, a najuporniji,koji su ih pratili za vrijeme đakonata u Novoj Gradiški  bili su  Mario Matijević,  Mario Mazanik, Marko Čubelić i Dejan Ilić, kao i svi kapelani kad  im je vrijeme to dozvoljavalo. Članovi zajednice zahvalni su i sadašnjem  župniku, Branku Gelemanoviću, koji prati i podržava njihov rad.

 
DAN DRŽAVNOSTI U REŠETARIMA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. lipnja 2018.

Odana počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu


Predvođeni  načelnikom Zlatkom Agom i predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, članovi Općinskog vijeća  i  udruga proisteklih iz Domovinskog rata  25.lipnja položili su cvijeće i zapalili  svijeće  kod  spomenika  u Domovinskom  ratu poginulim hrvatskim braniteljima sa područja Općine Rešetari i spomen biste  prvom hrvatskom predsjedniku  dr. Franji Tuđmanu. U povodu Dana državnosti minutom šutnje  i molitvom odali su zahvalu i  počast domoljubima koji su stvarali hrvatsku državu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 295

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba