Grad Nova Gradiška
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea LS   
05. kolovoza 2019.

Odana počast poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku

 

Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 5.kolovoza je na Trgu dr. Franje Tuđmana odana počast hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Polaganjem vijenaca, paljenjem  svijeća, minutom šutnje  i molitvom okupljeni su odali počast hrvatskim braniteljima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, a potom i svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene Vojno-redarstvene akcije „Oluja" u kojoj su  oslobođena  okupirana područja,  akcije koja je značila  kraj rata i bila početak novog razdoblja  u povijesti Hrvatske.

 
24. OBLJETNICA VRO „OLUJA“ PDF Ispis E-mail
Autor MORH   
05. kolovoza 2019.

“Oluja” je uz “Bljesak” ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno- redarstvene operacije Oluja slavi se svake godine 5. kolovoza u Hrvatskoj, na dan kad je 1995. godine Hrvatska vojska oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu.
Prije 24 godine, 5. kolovoza 1995. godine operacijom “Oluja” u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen je cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.
“Oluja” je uz “Bljesak” ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

 
NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
01. kolovoza 2019.

Ružičasta kućica na Novogradiškom glazbenom ljetu

 

Ružičasta kućica kreće na turneju. Maja Šuput, osim što dobro pjeva , izgleda i popularna je, novim projektom Ružičasta kućica potvrđuje svoju svestranost i poduzetnički duh. Da je uspješna potvrđuje svojim brendom Majushka.
-Sa najvećim ponosom MAJUSHKA vam predstavlja najzabavniju, najslađu i jedinstvenu kućicu na kotačima – MAJUSHKA ON THE ROAD. Ona je putujući i prateći dio teama na mojim koncertima, ona je corner pozitivne vibre i gastro ludilo pogodno za SVE uzraste. Šareno, slatko, pjenušavo i neodoljivo, a sve u brandu MAJUSHKE kreće na turneju – piše uz objavu na Instagramu.

 
GRADSKA GLAZBA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasel   
01. kolovoza 2019.

Ponovo nastup grupe „Dominik &CO“

Nakon fantastičnog koncerta u lipnju, grupa "Dominik & Co" i ovog će petka raspjevati gradski park. Očekujemo vas u velikom broju sa početkom u 20,30 sati. Koncert organizira Turistička zajednica grada i Gradska glazba Nova Gradiška. Radujemo se vašem dolasku!

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. kolovoza 2019.

NG LJETO  i kružni tok!?

 

Brojna pitanja vezana za ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto  odnose se  izgradnju kružnog toka  u središtu grada zbog prohodnosti za pješake. Pitanje je aktualnije tim više što je  najavljeno da će  besplatno parkiralište  za automobile biti na  prometnom poligonu u Kožarskoj ulici, pa će svi koji tamo ostave automobil  morati  proći preko ili obilaziti  gradilište budućeg kružnog toka.  Radovi na izgradnji kružnog toka u središtu grada započeli su početkom srpnja i   trebali bi biti završeni za  105 dana.  Odvijaju se prema planu i kako je prošli tjedan na konferenciji za medije kazao gradonačelnik Vinko Grgić, uz dobru suradnju grada i izvođača radova.  Zajednički je cilj  radove do Novogradiškog glazbenog ljeta dovesti u  fazu da  gradilište bude prohodno za pješake. Kako doznajemo Poduzeće za ceste Slavonski Brod će učiniti sve da to tako i bude. Prometa za automobile i dalje neće biti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 374

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba