Grad Nova Gradiška
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. rujna 2018.

1,3 milijuna kuna za obnovu starog pedijatrijskog odjela

 

U Općoj bolnici Nova Gradiška, Dubravka Klobučar, dr. radi već je 20 godina, uživa povjerenje ravnatelja Josipa Kolodzieja, dr. te obnaša dužnost voditeljice Odjela pedijatrije. Od 2009. godine radi kao specijalist pedijatar, a od 2013. godine voditeljica je  Odjela. Posljednjih pet godina uglavnom je bila jedini bolnički pedijatar. Pedijatrijski odjel se postupno ekipirao, sada ima  3 specijalista pedijatra na odjelu i 3 specijalizanta, a odobrena su sredstva za nova zapošljavanja medicinskih sestara, pa se Pedijatrijski odjel i u tom pogledu ekipira.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. kolovoza 2018.

Voditeljica  Odjela opće interne medicine je dr. Valentina Strinavić-Bakunić


Na održanoj konferenciji za novinare, održanoj 28. kolovoza, ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška  Dr. Josip Kolodziej, predstavio  je novoimenovane  voditelje  i voditeljice bolničkih odjela. Jedna od njih, mlada liječnica, specijalistica interne medicine i subspecijalistica  kardiologije  dr. Valentina Strinavić-Bakunić, voditeljica je Odjela opće interne medicine.

Predstavljajući se  zahvalila je  ravnatelju na ukazanom povjerenju  i časti, te  izrazila očekivanja  da ga u naredne četiri godine neće razočarati, kao ni pacijente.

 
UDRUGA „POZITIVA“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
29. kolovoza 2018.

Edukativni projekti u dječjem vrtiću


Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja“Pozitiva“ ove godine uz potporu Grada Nova Gradiška provodi projekt “Partnerstvo roditelja, odgajatelja i lokalne zajednice za dobrobit predškolskog djeteta". Stručne aktivnosti članica Udruge usmjerene su na pripremu  roditelja budućih prvašića za uspješno suočavanje sa stresnim trenutkom u životu i roditelja i djece – polaskom djeteta u školu. Do sada je s roditeljima  održana „Mala školu za roditelje“, koju je vodila Mira Linjaković, prof. pedagogije, te radionica  „Roditelji - partneri škole“ koju je vodila Marija Dautović, dipl. pedagog.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
29. kolovoza 2018.

Zdravstvena revolucija u novogradiškoj bolnici

 

Od kako je ponovo  dobila  samostalnost  i pravni subjektivitet u Općoj bolnici Nova Gradiška mnogo se toga promijenilo. Kako se čulo 28. kolovoza na konferenciji za novinare, koju je sazvao  ravnatelj dr. Josip Kolodziej, s jedne  strane mijenja se odnos djelatnika prema bolnici  kao ustanovi, a  voditelji  bolničkih odjela su postali  ljudi koje ne opterećuje prošlost. S druge strane, ako se za bolnicu to može tako reći,  ona je postala i  svojevrsno gradilište. Uređuju se bolnički  prostori  i što će pacijente  posebno radovati je njihovo opremanje  suvremenom opremom i uređajima  bez kojih   medicina danas  teško može biti uspješna.

 
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
26. kolovoza 2018.

Cenik  dobio  primjereno uređen  Franjevački trg

 

Obimni radovi  izvedeni su ove godine na području Općine Cernik u sklopu Aglomeracije Nova Gradiška-Rešetari-Cernik.  Za naglasiti je da su, uz  izgradnju  vodospreme na Bačici  i druge radove,  građani  dobili  besplatne priključke na sustav vodovoda i kanalizacije. Asfaltirana je i Potočna  ulica, a  ispred  župne crkve i franjevačkog samostana  uređen je Franjevački trg. Uz to, zahvaljujući donatoru Renatu Jeliniću, novi sjaj  dobila je i kapelica  ispred  Franjevačkog trga koji je kapelicu sam i obojio.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 306

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba