Grad Nova Gradiška
HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung.com   
09. travnja 2018.

Vatrogasci pozivaju na oprez pri spaljivanju biljnog otpada

Početak poljoprivrednih proljetnih radova donosi i povećan broj vatrogasnih intervencija na požarima nastalima zbog spaljivanja biljnog otpada. U pravilu za gašenje takvih požara potreban je veći broj vatrogasaca i vozila, a ponekad i zračne snage, što uvelike opterećuje lokalne i državni proračun.

Vatrogasci stoga savjetuju da se biljni otpad ne spaljuje već kompostira. Ukoliko se pojedinci ipak odluče na spaljivanje, nužno je da postupaju sukladno odluci njihove općine, grada i županije kojom su definirani rokovi i uvjeti pod kojima se smije spaljivati biljni otpad.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. travnja 2018.

Voće i lijepa riječ za pacijente Opće bolnice Nova Gradiška

Hrvatska liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Podružnica Nova Gradiška u suradnji sa Zajednicom žena “Katarina Zrinski” i predstavnicima mladeži HDZ-a Nove Gradiške 5. je travnja posjetila bolesnike na odjelima Opće bolnice Nova Gradiška.

-Svjetski dan bolesnika obilježavamo inače 11. veljače, ali zbog epidemije gripe svi su odjeli, zbog sigurnosti pacijenata, tada bili zatvoreni za posjete. Mi smo, u dogovoru s Upravom bolnice, posjet bolesnicima upriličili danas, a s obzirom da je još uskrsno vrijeme mislim kako je zapravo ovo doba godine primjereno da to i učinimo. Darovat ćemo voće, a najmlađima i čokoladice i na taj način im poželjeti brzo ozdravljenje, ali i čestitati Uskrs-rekla nam je, među ostalim Terezija Grgić, predsjednica novogradiške Lige.

 
POU MAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
07. travnja 2018.

„Osjenčane riječi” Nives Opačić

„Osjenčane riječi“ naslov je nove, 12. po redu, knjige Nives Opačić, hrvatske jezikoslovke, znanstvenice, filologinje i književnice, a predstavljena je 4. travnja u Učilištu “Relković”. Ovaj kulturni događaj posvećen riječima i hrvatskom jeziku, organizirali su Matica Hrvatska i novogradiški Ogranak uz potporu Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković”.

U ime organizatora okupljenima je dobrodošlicu poželjela prof. Vjekoslava Bagarić, predsjednica novogradiške Matice i zahvalila svima koji su, kako je istaknula,došli svjedočiti zajedništvo u jeziku, hrvatskom standardnom i hrvatskoj kulturi.

Knjiga “Osjenčane riječi”, treća je nastala od tekstova objavljivanih u “Vijencu” i to od 2009-2014. godine. Prva je naslovljena “Iza riječi” i to je bila prva autorska knjiga Nives Opačić, a izašla je čak tri puta (2005.,2006. i 2010.), a druga knjiga kolumni iz Vijenca “Riječi s nahtkasna i kantunala (preko noćnog ormarića), objavljena je 2009. godine. Ovu treću, koja broji 118 kolumni, predstavila je prof. dr. sc. Lahorka Plejić Poje i to, kako je rekla, sa stajališta običnog čitatelja.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. travnja 2018.

POČEO  PROJEKT „ŽENA ZAŽELI, ŽENA RADI“

Počinje  realizacija projekta "Žena zaželi, žena radi" vrijednog  6,7 milijuna kuna u kome će u naredne dvije godine raditi  50 žena s područja grada. Žene  odabrane između više od 200 kandidatkinja danas su se  okupile u gradskoj vijećnici  popunile projektnu dokumentaciju, prošle još jednu prezentaciju, a uručeni su im i bicikli  koje će koristiti u obavljanju posla.  Osigurane su im i kućne potrepštine u vrijednosti 200 kuna mjesečno po korisniku, a  za 25 zainteresiranih žena osigurano je u svibnju  obrazovanje ili osposobljavanje prema vlastitim interesima i potrebama sa svrhom unapređenja znanja, vještina i kompetencija potrebnih na tržištu rada u vrijednosti do 7.000 kuna.

Uz čestitke u povodu Uskrs, pozdravili su ih gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenica gradonačelnika i autorica projekta Ivana Trupina, voditeljica projekta Gordana Šimić i voditeljica Odjela društvenih djelatnosti Mihaela Đeraj. Nazočan je bio i Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb  koji je partner  u ovom projektu  i koji je  odabrao krajnje korisnike o kojima će žene skrbiti.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. travnja 2018.

Gradi se nova pješačka staza u Ulici bana Ivana Mažuranića

Ulica  bana Ivana Mažuranića još je jedna od gradskih ulica u  kojoj se  ove godine uređuje  pješačka staza. Radove izvode djelatnici Eko-Konga, a  započeli su  ih na  dijelu od  Štrossmayerove i Ulice Matije Gupca. Nova pješačka staza  izgradit će se do  Ulice sv. Roka.   Kako kaže gradonačelnik Vinko Grgić  radovi će se nastaviti   do Ulice braće Radić kada se  osiguraju sredstva. Ako ne ove  bit će to iduće godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 280

 

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba