Grad Nova Gradiška
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Manuela Stipetić   
25. kolovoza 2018.

Obavijest građanima o redovitom uklanjanju i uništavanju ambrozije

 

Upravni odjel za urbanizam i komunalne poslove Grada Nove Gradiške obavještava vlasnike i korisnike obrađenog i neobrađenog poljoprivrednog i drugog zemljišta (vrtova, oranica, livada i sličnih površina, neizgrađenog građevinskog zemljišta, uključujući rubove parcela, šuma i poljskih puteva) na području Grada da su, sukladno Naredbi o poduzimanju mjera uklanjanja ambrozije („Narodne novine“ broj 72/07), Odluci o agrotehničkim mjerama („Novogradiški glasnik“ broj 4/14) i Odluci o obvezi uklanjanja i uništavanja ambrozije na području Grada Nove Gradiške („Novogradiški glasnik“ broj 8/03), dužni redovito uklanjati ambroziju sa svojih površina tijekom vegetacije u više navrata, a sve s ciljem suzbijanja i sprečavanja njezinog daljnjeg širenja, a sve u svrhu zaštite zdravlja građana.

 
OŠ “MATO LOVRAK“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor gng   
25. kolovoza 2018.

Nastava počinje na vrijeme, 3.rujna

 

Unatoč energetskoj obnovi koja se izvodi na zgradi Osnovne škole “Mato Lovrak” ,a  započela je početkom kolovoza, iz škole, na službenim stranicama Grada Nove Gradiške, stoji obavijest za roditelje i djecu kako će nastava krenuti na vrijeme.

 
CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. kolovoza 2018.

PROJEKT VRIJEDAN 1,6 MILIJUNA KUNA

 

Projekt pod nazivom „Intenziviranje procesa deinstitucionalizacije“ predstavljen je 23. kolovoza i potpisan je ugovor s izvođačima radova i nadzorom.  Konkretno, radi se o projektu vrijednom 1.625.717,30 kuna čijom će realizacijom Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška dobiti novi, uređen i opremljen prostor koji će biti namijenjen Timu za udomiteljstvo i mladim osobama s poremećajem u ponašanju, koje imaju potrebu za smještaj u domove i udomiteljske obitelji. Projekt se financira iz Kohezijskog fonda putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te sredstvima Grada Nova Gradiška koji je osigurao i prostor.

 
PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
23. kolovoza 2018.

Požar na  pilani  tvrtke FI-MA d.o.o. izazvao kratki spoj na električnim instalacijama

 

Požar na pilani  u vlasništvu tvrtke FI-MA d.o.o. iz Nove Gradiške, na hali koja je  bila u adaptaciji  i koja je izgorjela u cijelosti izazvao je kratki spoj na dijelu električnih instalacija. Priopćila je to Policijska uprava brodsko-posavska.

-Dana 22. kolovoza 2018. godine u 11,45 sati, od strane policijskih službenika Policijske postaje Nova Gradiška i uz sudjelovanje inspektora za zaštitu od požara, dovršen je očevid na mjestu požara u Novoj Gradiški, koji se dogodio dana 21. kolovoza 2018. godine u noćnim satima, na hali u adaptaciji, vlasništvo tvrtke FI-MA d.o.o. iz Nove Gradiške.

 
DRVNA INDUSTRIJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. kolovoza 2018.

Izgorio pogon pilane u Novoj Gradiški,  vatrogasac teško ozlijeđen

 

Noćas je  u potpunosti izgorio jedan od pogona Pilane u Novoj Gradiški. U tijeku je  očevid na kome će se  utvrdit uzroci požara. Materijalna šteta je sigurno velika.  Kako neslužbeno doznajemo jedan od vatrogasaca  Milan Brkljača je teško ozlijeđen, slomio je nogu  i nalazi se u novogradiškoj bolnici. Županijski centar 112 sinoć je oko 23 sata zaprimio  dojavu o požaru na  Pilani  koja je  u sklopu  DING-a. Vrlo brzo nakon dojave na požarište je  izašlo 12  pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, a potom i 3 pripadnika DVD-a Ljupina. Iza ponoći požar su  uspjeli  lokalizirati i potom osigurali požarište.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 306

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba