Grad Nova Gradiška
GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2019.

Radost Uskrsa u Gradskoj knjižnici

 

Knji žničari Gradske knjižnice  organizirali su u povodu Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana,  još jedno prigodno druženje s djecom. Pod nazivom „USKRŠNJA GUŽVA U KNJIŽNICI"  organizirali su  još jednu  kreativnu i zabavnu radionicu. Bilo je i gužve, dječje igre, zadovoljstva i kreativnog stvaranja. Voditeljica radionice Renata  Matijašević djeci  je na prihvatljiv način  objasnila  poruke  Uskrsa i simbole koji ga prate i na zabavan način potaknula ih  na znatiželju i stvaralaštvo. Radosti i zadovoljstva  bilo je najviše  kada je mališane  1. a razreda  OŠ „Mato Lovrak“, predvođene  učiteljicom Jasnom Jedličko,  iznenadio ZEKO. U šetnji  gradom  navratio je i na Dječji odjel Gradske knjižnice, družio se i fotografirao sa djecom i   darivao  ih  šarenim jajašcima.  Sponzor ovoj radionici bila je Rođendaonica Nova Gradiška.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2019.

Ministar Ćorić potpisao ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Rešetari

 

Nakon sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, 16. travnja potpisani su  ugovori o provođenju  18 projekata  u vrijednosti 422.7 milijuna kuna među  kojima je bio i ugovor koji je  potpisao Tomislav Ćorić, ministar u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike za  izgradnju reciklažnog  dvorišta  u općini Rešetari. Projekt se  financira iz sredstava Kohezijskog fonda, a vrijedan je  4.111.669,93 kuna. Radi se o bespovratnim sredstvima  koja će  dobiti Općina Rešetari. Načelnik Općine Rešetari Zlatko je 9. travnja potpisao ugovor u Fondu  za zaštitu okoliša  i energetsku učinkovitost čime je počela prva faza  izgradnje reciklažnog dvorišta, koje treba biti  u rad pušteno  do siječnja 2020. godine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2019.

Veliki dan za Novu Gradišku

 

U Novoj Gradiški 16. travnja održana je VIII. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem bila je  iznimno značajan događaj za Novu Gradišku  sa isto tako  iznimnim  značajem za  ukupan razvoj  grada.   Gradonačelnik Vinko Grgić  potpisao je s  Goranom marićem, ministrom državne imovine   ugovor o darivanju  50 hektara  zemljišta u industrijskoj zoni  što će omogućiti njeno proširenje, te  i ugovor o darovanju zgrade bivšeg Varteksa za potrebe Gradskog muzeja. Bilo je govora o izgradnji prometne infrastrukture u Industrijskom parku i na području grada.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. travnja 2019.

Potpisano 18 projekata  u vrijednosti 422.686.059,76 kuna

 

Gradonačelnik Vinko Grgić s ministrom državne imovine Goranom Marićem potpisao je 16. travnja u Novoj Gradiški ugovor o darovanju 50 ha zemljišta  za proširenje  Industrijskog  parka  i ugovor o darivanju zgrade „Varteksa” u Ulici slavonskih graničara. Projekt o  razvoju ciklo turizma  s ministrom Garijem Kapelijem  potpisao je župan Danijel Marušić, a načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga  s ministrom  Tomislavom Ćorićem  ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
16. travnja 2019.

Državno Prvenstvo gluhih ekipno – 1.liga i tandem

 

U Karlovcu dana 13.-14. Travnja 2019. godine je održano Državno Prvenstvo gluhih u kuglanju ekipno – 1. liga i tandem. Takmičenje se održalo u kuglani Doma DV Zrinski – Karlovac. Prvi dan državnog prvenstva gluhih u ekipnoj konkurenciji kuglači Silent iz Zagreba obranili su prošlogodišnji naslov prvaca Hrvatske. Ekipa iz Nove Gradiške je druga, a treće mjesto je zauzeli ekipa iz Rijeke. Iz prve lige ispada Požega i Pula.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 349

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba