Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA DAN DRŽAVNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. lipnja 2018.

Obilježen najveći hrvatski praznik, simbol slobode i demokracije


Hrvatska danas slavi Dan državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije. Tim povodom   kod spomenika poginulim braniteljima  i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence  su  položila i svijeće zapalila izaslanstva  udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije, Policijske postaje Nova Gradiška, udruga i društava,  institucija i ustanova, a od političkih stranaka  GO HDZ-a Nova Gradiška. Minutom šutnje  i molitvom odano je  dužno poštovanje i zahvalu svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

 
KUD DREŽNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
24. lipnja 2018.

16. KOLO NA MEDANU


Pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije i Općine Rešetari, 23.lipnja održano je šesnaesto po redu, „Kolo na Medanu“u Drežniku. Organizator Kulturno-umjetničko društvo „Drežnik“ pokazalo se je i ove godine sjajnim domaćinom pa je manifestacija na kojoj su folklorna društva pjevala i plesala privukla pozornost mještana, ali i bojnih gostiju  koji su  uživali  u promoviranju narodnih običaja i  kulturne baštine. Ono što svakako treba istaknuti, a što su u svojim govorima naglasili, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, predsjednik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Burazović i  saborski zastupnik Davor Vlaović, koji je i otvorio ovu  manifestaciju, je doprinos KUD-a „Drežnik“, njegovih članova, ali i svih mještana, da „Kolo na Medanu“ postane jedna od nezaobilaznih folklornih manifestacija, a Drežnik kao mjesto koje je Ministarstvo kulture  prepoznalo u kome se  od zaborava čuva  kulturna baština, njeguju  i na najmlađe generacije  prenose folklorne običaje, pjesma i ples, među kojima je i  čuveno “šetano kolo”,  proglašeno zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom.

 
ŽUPANIJA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor BPŽ   
23. lipnja 2018.

Župan primio najbolje učenike sudionike državnih natjecanja i smotri

 

Župan Danijel Marušić i zamjenici Damir Mirković i Stjepan Bošnjaković, s veseljem su čestitali najboljim učenicima na ostvarenim rezultatima u protekloj školskoj godini.  Svake školske godine održavaju se državna natjecanja, susreti i smotre učenika osnovnih i srednjih škola, a prema programu Agencije za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svrha njihovog organiziranja je predstavljanje rezultata rada, znanja, vještina, sposobnosti i kompetencija učenika na određenom području,  kao poticanje i motiviranje učenika na sudjelovanje i natjecanje. Natjecanja započinju sudjelovanjem učenika na županijskoj, a zatim na državnoj ili međunarodnoj razini.

 
DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. lipnja 2018.

Izaslanstvo Grada Nova Gradiška odalo počast antifašistima


Izaslanstvo  Grada Nova Gradiška  ovodom Dana antifašističke borbe, 22. lipnja  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika braniteljima poginulim u Domovinskom ratu odalo  počast poginulim antifašistima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.  U izaslanstvu  su  bili   predsjednica Gradskog vijeća  dr. Ljepša Rakas Vujčić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i gradski vijećnici Marijan Radić i Matej Zboril.

„ 22. lipnja obilježavamo državni praznik, Dan antifašističke borbe. Jedna manja delegacija u ime Grada Nova Gradiška došla je položiti vijence za sve poginule antifašiste koji su utkali temelj nastanka suverene i samostalne Republike Hrvatske, nakon odluka ZAVNOH-a gdje je Federalna Republika Hrvatska dobila mogućnost daljnjeg suvereniteta što je u Domovinskom ratu i ostvareno“, rekla je predsjednica Gradskog vijeća  dr. Ljepša Rakas Vujčić.

 
UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina JUREKOVIĆ   
20. lipnja 2018.

„Power of Art“ – Moć umjetnosti

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška jučer je, 18. lipnja, započela provedbu aktivnosti razmjene mladih unutar Erasmus+ projekta „Moć umjetnosti“. Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske Unije.

Projekt je razvijen u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Backlash iz Španjolske, Aktif Genclik ve Spor Kulubu Dernegi iz Turske, Asociata D.G.T iz Rumunjske i AKTO iz Portugala.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 295

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba