Grad Nova Gradiška
LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
26. srpnja 2017.

"Ljetni atelje-radionica grafike"

-"Ljetni atelje-radionica grafike" Naziv je edukativno-kreativne radionice, pete po redu, održane u sklopu ovogodišnje 16. manifestacije "Ljeto u knjižnici". Bila je namijenjena djeci starijoj od 8 godina, no u izradi sitotiska sudjelovali su i svi zainteresirani mlađe dobi, jer djeca, podsjećamo, vrlo rado dolaze sadržajno provesti ljetne praznike u Dječjem odjelu Gradske knjižnice, a zahvaljujući entuzijazmu djelatnika: prof. i dipl. knjiž. Biljane Dakić, ravnateljice, višeg knjižničara i prof. Branka Kolića, knjižničarkama Mirjani Pranjić, Anki Višić, Renati Matijašević te brojnim volonterima-voditeljima radionica, koji ne žale ni truda ni vremena posvetiti se u svakom trenutku najmlađim sugrađanima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
26. srpnja 2017.

POTPISANI  EU UGOVORI  VRIJEDNI 2,3 MILIJARDNE KONA  MEĐU KOJIMA JE I  AGLOMERACIJA  NOVA GRADIŠKA-REŠETARI-CERNIK

Projekti sufinancirani sredstvima strukturnih fondova, a koji se provode u 2 faze kroz dva programska razdoblja: prva faza u okviru Operativnog programa Zaštita okoliša 2007. – 2013., a druga faza u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projekti, za koje su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava kao i ugovori o sufinanciranju, a to su Poreč, Osijek, Vukovar, Županja, Nova Gradiška, RVS Osijek i Vodice, važni su projekti vodno-komunalne infrastrukture kojima će se unaprijediti javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, kao i javni sustav vodoopskrbe na područjima Istarske, Osječko – baranjske, Brodsko – posavske, Vukovarsko – srijemske i Šibensko – kninske županije. Njihova realizacija započela je u okviru prethodnog Operativnog programa „Zaštita okoliša", a nastavlja se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija".

 
DRUGA VATROGASNA FIŠIJADA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
24. srpnja 2017.

Vatru pali, kuhaj fiš!

- Izuzetno uspješna II Vatrogasna Fišijada u organizaciji DVD-a Nova Gradiška 22. srpnja okupila je u dvorištu Vatrogasnog doma NG 15-ak ekipa od Magić Male , Nove Kapele-Batrine, do Dragalića,  kako vatrogasnih društava, tako i drugih zainteresiranih "majstora i majstorica" fiša. A da je ljudima itekako potrebno druženje i zajedništvo potvrdio je i veliki broj sugrađana i gostiju novogradiške okolice koji su došli kušati fiš, pečenu ribu na "dagari" kao i specijalitet- šarana na rašljama i dobro se i zabaviti. Vrijedni vatrogasci, članovi i članice DVD-a Nova Gradiška, pokazali su se i ovoga puta kao odlični domaćini, a upravo ta topla dobrodošlica mnogobrojne goste i privlači na ovakve događaje.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. srpnja 2017.

Završena parkirališta na Urijama

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u naselju Urije. Uz parkirališna mjesta  izgrađeni su kolnici i pješačke staze.  Stanari okolnih zgrada sigurno su zadovoljni novim prometnim rješenjem i  izgledom koje im je  donijelo izgrađeno parkiralište.

Očekuje se sada reakcija vlasnika garaža  koje sada svojim stanjem narušavaju  izgled ovog dijela naselja. Očekuje se njihov dogovor i zajedničko uređenje vanjskog dijela  garaža i krovišta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. srpnja 2017.

DIO GAJEVE ULICE DOBIO NOVI NOGOSTUP

Prema planu se nastavlja  popravak i modernizacija nogostupa u Novoj Gradiški.  Završavaju se radovi na  uređenju nogostupa  Gajeve ulice od Ulice Petra Preradovića do Trga kralja Tomislava. Radovi su u cijelosti dovršeni do  Ulice Miroslava Kraljevića. U ostalom dijelu  ulice preostalo je postaviti novi asfaltni sloj.

Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje nastavak  izgradnje šetnice uz  potok Šumetlicu. Hrvatske vode će uskoro raspisati natječaj  raspisati natječaj za  izgradnju šetnice, a radovi obuhvaćaju i korekciju vodotoka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 231

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba