Grad Nova Gradiška
DRUŠTVO NAŠA DJECA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. listopada 2019.

Humanitarna utrka Društva  „Naša  djeca“:   „Za tvoj korak tisuću naših“

 

Humanitarna utrka„Za tvoj korak tisuću naših“svake je godine središnji događaj obilježavanja.  I ove godine  bio je  jedan od najposjećenijih sadržaja jer je   Društvo „Naša djeca“ napunilo Ulici slavonskih graničara  djecom i odraslima. Ove godine  po 21. puta kupovali su se bonovi i trčalo za pomoć dječaku Karlu Bartoloviću iz Rešetara kojemu su zbog zdravstvenih poteškoća i radi osiguranja kvalitetnijega života potrebna određena ortopedska pomagala. Kako ističe Verica Lukačević,  predsjednica Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška, brojni sudionici među kojima su najbrojnija bila djeca još jednom su pokazali svoju plemenitost, suosjećanje, dobrotu i javno pokazati da im je stalo do čovjeka, osobito do bolesnog djeteta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
13. listopada 2019.

Svjetski dan mentalnoga zdravlja

 

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti grada Nova Gradiška održalo je 10. listopada sjednicu na kojoj je obilježilo i Svjetski dan mentalnoga zdravlja.

Članovi su dogovorili i konačne detalje opsežnoga programa i sadržaje koji će se odvijati u Mjesecu borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Ove godine Svjetski dan mentalnoga zdravlja tematski je posvećen prevenciji suicida pa je na početku sjednice predavanje naslovljeno „Suicid u kontekstu bolesti ovisnosti“ održala magistra Ljiljana Lukačević, specijalistica kliničke psihologije.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. listopada 2019.

Neovisni za Hrvatsku pripremaju osnivanje Podružnice u Novoj Gradiški

 

Neovisni za Hrvatsku imaju  članova  i simpatizera u Novoj Gradiški  ali nemaju podružnicu. Kako doznajemo od Vladimira Akmačića interesa za članstvo i uključivanje u rad stranke u Novoj Gradiški   ima pa su odlučili  pokrenuti inicijativu za osnivanje  podružnice.  To znači da  se žele  bolje organizirati  i početi politički djelovati. U tome im pomaže  predsjednik podružnice NHR Slavonski Brod i član Predsjedništva NHR ing. Krešimir Šestić.

 
UDRUGA ZA AUTIZAM SUNCE PDF Ispis E-mail
Autor Vesna Mijatović   
10. listopada 2019.

TORTIJADA I LIMUNIJADA

 

U subotu, 12.10. u 17,00 h u DRUŠTVENOM DOMU NOVA GRADIŠKA održati će se humanitarna manifestacija TORTIJADA I LIMUNIJADA u organizaciji Udruge za autizam Sunce Nova Gradiška.

Uz prodaju torti, u dvorani će se istovremeno održati nastupi dječjih plesnih i pjevačkih skupina.

U goste nam dolaze:

-mlađa i starija dječja folklorna skupina KUD-a Godinjak

-plesni studio Marine Mihelčić

-starija skupina Dječjeg vrtića Radost

-dječji zbor OŠ Ante Starčević Rešetari

 
DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

Održan susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća  sa gradonačelnikom

 

Povodom Dječjeg tjedna 9. listopada održan je tradicionalan susret djece s predstavnicima  gradske vlasti. Ugostili su ih u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić i pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Bolo je to ugodno i lijepo druženje u kome su  predstavnici novogradiške djece  prezentirali svoje aktivnosti u ovoj godini kroz rad Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.  Gradonačelniku su uputili  brojna pitanja  vezana  za boravak u  školi i uređenje grada istaknuvši pritom  potrebe koje djeca i mladež imaju, a koje Grad, kako smatraju, treba  riješiti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba