Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. lipnja 2019.

Cvjetne gredice ukras grada

 

Koliko se grad uređuje i oplemenjuje cvjetnim nasadima potvrđuju i ove fotografije javnih  gradskih površina gdje komunalni djelatnici sade novo cvijeće. Posebno impresivno djeluju  cvjetne gredice na južnoj strani glavnog gradskog trga ispred  zgrade gimnazije i župne crkve  i  oko rotora. Da se cvjetne gredice održavaju  i nove  uređuju  brinu se djelatnici  Eko-Konga na čelu sa Vladom Ivkovićem, direktorom.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
16. lipnja 2019.

POLICIJA IM U STANU PRONAŠLA MARIHUANU, AMFETAMIN I OPREMU ZA UZGOJ OPOJNE DROGE

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske kriminalističkim istraživanjem došli su do saznanja da dvije mlađe osobe, u stanu, u istočnom dijelu Slavonskog Broda, posjeduju veću količinu opojne droge. Dana 12. lipnja, oko 19 sati, po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici Policijske uprave-brodsko posavske koristeći policijskog psa za detekciju droga, izvršili su pretragu stana kojim se koriste 25-godišnjak i 22-godišnjakinja prilikom koje su pronašli i oduzeli 567,11 grama marihuane, 340,4 grama amfetamina, digitalnu vagu, mobitele, telefonske kartice, laptope, vrećice za pakiranje droge, više tisuća kuna u raznim apoenima, 16 komada cannabis sjemena i opremu za uzgoj marihuane (ventilatori, lampe, vreće za uzgoj, termometar ) i dr.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. lipnja 2019.

Kreće izgradnja reciklažnog dvorišta  „Šagulje-Ivik“ vrijedna  6,1 milijun  kuna

U uredu gradonačelnika 14. lipnja predstavljen je projekt gradnje reciklažnog dvorišta  „Šagulje-Ivik“,  a gradonačelnik Vinko Grgić i Mario Petek predstavnik Zajednice ponuditelja MIPEK d.o.o.  iz Križa i tvrtke Elektocentar Petek d.o.o. Ivanić Grad potpisali su ugovor o gradnji.

Projekt se financira  iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020”, a ukupne je vrijednosti 6,1 milijun  kuna  od kojih su 4,5 milijuna bespovratna sredstva.  Izgradnja reciklažnog dvorište trebala bi biti  dovršena u kolovozu  2020. godine i to bi, kako je kazao Mario Petek, za njih trebao biti rutinski posao jer su  do sada izgradili više reciklažnih dvorišta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
14. lipnja 2019.

Održana tribina „I naš grad razvrstava otpad“

 

Otpad postaje problem svakodnevnog života, koji izravno prijeti zdravlju ljudi i okolišu, a u konačnici postaje smeće. Kako bi se spriječio nastanak smeća, potrebno je s otpadom postupati odgovorno. Suvremene tehnike omogućuju potpuno iskorištavanje gotovo svih vrsta i količina otpada, ali samo uz uvjet razumnog i odgovornog postupanja s njim. Ulaganje u edukativnu i kontinuiranu informiranost građana je održivo ulaganje koje će potaknuti na selekciju i iskorištavanje korisnog otpada te smanjiti količinu otpada na odlagalištu koju je potrebno trajno zbrinuti.  U Gradskoj vijećnici 13. lipnja održana je tribina „I naš grad razvrstava otpad“ na kojoj su o pravilnom postupanju otpadom i pravilnom  razvrstavanju otpada govorili Hrvoje Dokoza, direktor tvrtke Ecosolutions iz Zagreba i Igor Šišara, predstavnik Agencije  koja je kreirala materijale i tri tribine koje će se održati do kraja ove godine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Foto Moto klub Nova Gradiška   
14. lipnja 2019.

Kolege profesionalni vozači, članovi Moto kluba Nova Gradiška i pridruženi moto klubovi otkrivaju spomen ploču Kristijanu Filjeviću Fifiju

 

Okupljanje je planirano u subotu, 15, lipnja 2019. godine u 10:30 sati u restoranu Tri Lovca (4. Gardijske brigade 32, Knin) odakle će se krenuti prema mjestu postavljene spomen ploče

Prijatelji i kolege profesionalni vozači tragično preminulog Kristijana Filjevića (37) iz Nove Gradiške, kao i članovi moto klub Nova Gradiška te pridruženih moto klubova pozivaju vas da im se pridružite na otkrivanje spomen ploče u znak trajnog sjećanja na preminulog kolegu i prijatelja “Fifija”.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 362

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba