Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
15. rujna 2017.

KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA

BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Nova Gradiška i Županije Brodsko-posavske organizira obilježavanje 26. obljetnice osnutka 121. brigade Nova Gradiška

nositelj organizacije-UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

121. BRIGADE-PUKOVNIJE NOVA GRADIŠKA

121. BRIGADA NOVA GRADIŠKA

26. obljetnica osnutka

 
NOVOGRADIŠKI PLANINARI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. rujna 2017.

Druženjem obilježili vrijedne obljetnice

Planinari  su obilježili 85. obljetnicu HPD "Strmac", 60.  obljetnicu Slavonskog planinarskog puta i 67. obljetnicu  Dana slavonskih planinara. Domaćini obilježavanja ovih vrijednih obljetnica bili su 10. rujna članovi HPD "Strmac" Nova Gradiška, a brojne planinare iz Slavonije, ali i iz BIH (Tuzla), Novog Sada, Sombora, Siriga, Subotice (Republika Srbija) ugostili su na izletištu Strmac u Općini Cernik.

Od domaćih planinarskih društava odazvali su se planinari iz Feričancaca, Đurđenovca, Pakraca, Đakova, Osijeka, Slavonskoga Broda, Našica, Lipika, Vinkovaca, Požege, Kutjeva, Daruvara, Županje, Belišća, Novske, Jankovca, Pleternice.

U ovom susretu aktivno su sudjelovali i članovi HGSS-a, kao i Biciklističkog kluba "Psunj" koji su vozili  uređenim i označenim biciklističkim stazama do Brezovog polja, a planinare su vodili vodiči Hrvatskog planinarskog saveza.

 
HKUU"TRENK" PDF Ispis E-mail
Autor Helena Vlaovic   
12. rujna 2017.

„Tjedan kajkavske kulture“ u Krapini

Tradicionalna manifestacija „Tjedan kajkavske kulture“, održana u Krapini, prijestolnici narječja KAJ i ove je godine ponudila pregršt sadržaja, od kulturno-umjetničkih pa do zabavnih, sportskih i gospodarskih.

Nakon ljetne pauze i nastupa na Novogradiškom glazbenom ljetu i emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“, članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk“ Nova Gradiška protekloga vikenda nastupili su na najznačajnijoj manifestaciji u Zagorju, Tjednu kajkavske kulture.

"Nakon odmora i nastupa u kolovozu, krenuli smo s redovitim probama, te se pripremali za ovaj vrlo važan nastup u Krapini. Našim članovima bilo je izuzetno lijepo „otvoriti“ novu školsku godinu nastupom na ovako značajnoj manifestaciji", kaže predsjednica HKUU „Trenk“, Verica Vuković.

 
KONFERENCIJA ZA TISAK U POŽEGI PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
12. rujna 2017.

TREĆI BISKUPIJSKI  EUHARISTIJSKI  KONGRES

U pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres u ponedjeljak, 11. rujna u Dvorani Bl. Alojzija Stepinca u Biskupskom domu u Požegi održana je konferencija za tisak na kojoj je sudjelovao i požeški biskup Antun Škvorčević. Konferenciju je moderirao Marijan Pavelić, povjerenik za medije Požeške biskupije, a pored biskupa govorili su Ivica Žuljević i Krunoslav Siroglavić.

Na početku je Pavelić pozdravio nazočne, zahvalio im za dolazak i suradnju te najavio program i sadržaj konferencije. Podsjetio je kako Požeška biskupija 20. godinu svoga postojanja želi okruniti trećim po redu Biskupijskim euharistijskim kongresom. Potom je zamolio oca biskupa da pojasni nazočnima što je euharistijski kongres i koje je njegovo značenje za ovu mjesnu Crkvu.

 
HAK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. rujna 2017.

10. manifestacija "Sigurno u školu s HAK-om" Nova Gradiška

U organizaciji Auto kluba Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije, grada Nova Gradiška i Saveza sportova 8. je rujna održana edukativno-zabavna manifestacija "Sigurno u školu s HAK-om".

I ove godine vjerni suradnici bili su djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška, Dječji vrtić Nova Gradiška, gradske osnovne škole Ljudevita Gaja i Mate Lovraka, Rođendaonica, AMC Nova Gradiška, Biciklistički klub "Psunj" Nova Gradiška, Oldtimer klub "Classic 99", Plesni studio Marine Mihelčić, Gradska glazba Nova Gradiška.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 231

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba