Grad Nova Gradiška
AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. srpnja 2018.

O jatu divljih gusaka i njihovom predvodniku,  guskama u magli i žabama koje šute


Sjednica Gradskog vijeća, održana 17.srpnja pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas-Vujčić, rekli bi, da nije iznevjerila očekivanja. Temama i problemima, konstruktivnim pitanjima i prijedlozima, obilovao je aktualni sat, koji je trajao sat i 30 minuta. Tek je  poneka rasprava  iskakala iz okvira tolerancije i išla u politiziranje. Stoga i priču Marijane Škare-Ivković (nezavisna vijećnica) o jatu divljih gusaka, njihovom predvodniku i treba shvatiti u smislu  zalaganja za zajedništvo i toleranciju. Priča je i poruka da bi grad trebalo voditi poput jata divljih gusaka, zajedno letjeti u timu u kojemu  gakanje iz zadnjih redova treba shvatiti  kao podršku  onima naprijed.  Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, smatra odličnom priču  o jatu divljih gusaka.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. srpnja 2018.

Pljesak za Vatrene

 

S obzirom na vrijeme kada se održava, sjednica Gradskog vijeća održana 17. srpnja počela je očekivano aktualnim satom. Gotovo svi gradski vijećnici došli su dresovima hrvatske nogometne  reprezentacije ili s obilježjima koja su proteklih dana s ponosom nosili njihovi navijači. Vatreni, viceprvaci svijeta,  su stoga na  početku sjednice, na prijedlog predsjednice Gradskog vijeća dr. Ljepše Rakas Vujčić, za ono što su u proteklih mjesec dana ostvarili na najvećoj svjetskoj nogometnoj pozornici u Rusiji,  dobili više nego zasluženi pljesak.

 
UDRUGA „SUNCOKRET“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. srpnja 2018.

Tomislav će  biciklom preći 2.300 kilometara ukazujući na probleme osoba s intelektualnim teškoćama


U vrijeme dok se na  središnjem gradskom trgu pripremalo gledanje finalne utakmice svjetskog prvenstva u  nogometu između Hrvatske i Francuske desio se hvalevrijedan događaj  koji je  trebalo zabilježiti. Tomislava Gregurića  iz Virja  kod Koprivnice, koji kako kaže, bicikl vozi iz hobija, organizirano su dočekali  članovi Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška predvođeni predsjednicom  Katom Vukšić.

Tomislav je sudionik  humanitarne akcije  „Mali korak za veliki start“ koju organizira  Udruga  za pomoć osobama s  intelektualnim teškoćama  „Latica“ i prikuplja  novac za novi prostor udruge, njegovo uređenje i opremanje.  Biciklom će , kako kaže, okružiti Hrvatsku i  pod motom „ 2 kotača uz vas su jača“ prijeći 2.300 kilometara izazova za one  koji imaju drugačije prepreke.

 
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
13. srpnja 2018.

Demokršćane zadivio Biblijsko-arheološki muzej


U srijedu, 11. srpnja, u prostoru Franjevačkog samostana u Cerniku održana je sjednica predsjedništva Hrvatske demokršćanske stranke. Prije sjednice, gosti su mogli čuti o bogatoj prošlosti, kulturi i baštini cerničkog samostana i župne crkve sv Petra apostola, jer ih je ispred crkve dočekao i toplo pozdravio domaći sin iz Cernika,  prof. dr.  fra Tomislav Vuk, dugogodišnji profesor biblijskih znanosti na postdiplomskom studiju u Jeruzalemu. Održana je tiskovna konferencija koju je otvorio i novinare pozdravio  Zoran Jukić, dr. med. jedan od dopredsjednika HDS-a i domaćin skupa. Novinarima su za njihova pitanja na raspolaganju bili predsjednik stranke, Goran Dodig, glavni tajnik  Petar Kaćunko, zamjenik predsjednika Branko Hrg i dopredsjednici Jozo Rogošić i  Zoran Jukić. Pitanja su se najviše odnosila na iseljavanje mladih iz Slavonije i konkretno - kako ga zaustaviti te kako povećati zaposlenost u Slavoniji.

 
DOM ZDRAVLJA „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. srpnja 2018.

Odobrene ljekarnička i djelatnost palijativne skrbi

 

Županijska skupština je na sjednici održanoj 9.srpnja donijela odluku kojom se  djelatnost Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška, uz postojeće registrirane djelatnosti, proširuje i na djelatnosti  palijativne skrbi bolesnika i ljekarničku djelatnost.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba