Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


Grad Nova Gradiška
ŽUPNA CRKVA BEZGRJEŠNG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. siječnja 2018.

BOŽIĆNI KONCERT

U župnoj crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije članovi Udruge čuvari pučke kulturne baštine "Tkanica " iz Nove Gradiške organizirali su 7. siječnja 10. tradicionalni božićni koncert. Uz domaćine, pjevačku skupinu “Tkanica” sudjelovali , Hrvatsko kulturno društvo “Izvor” Donja Motičina, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Slavonija” Jakšić, Ženska pjevačka skuina “Skladovke” Đakovo, Kulturno umjetničko društvo “Repušnica” iz Repušnice, Pjevačka skupina “Vranovke” Bukovlje Vranovci i Kulturno umjetničko društvo “Matija Antun Relković” Davor. Sve nazočne pozdravio je Milan Rosić , predsjednik Udruge i zahvalio župniku Branku Gelemanoviću na gostoprimstvu i svim izvođačima među kojima poneki već deseti puta nastupaju i svima onima koji su pomogli u  realizaciji koncerta.

 
ŠIRINCI/ REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. siječnja 2018.

26. OBLJETNICA AKCIJE „ŠIRINCI“

Svetom misom  za  poginule, umrle i nestale  hrvatske branitelje  u crkvi Sv. Antuna Padovanskog  u Smrtiću  započelo je  3.sijećnja  obilježavanje  26. obljetnice Vojne  akcije  „Širinci 92“.

Radi se o akciji koja je neprijatelju pokazala  spremnost hrvatskih oružanih snaga  za napadna djelovanja i  oslobađanje okupiranih teritorija. Imala je  velik značaj, ne samo za novogradiško,  već i ukupno zapadnoslavonsko  ratište.   Akcija je počela 30. prosinca 1991. godine, a završila 3. siječnja 1992. godine. Izvojevana  je jednu od najznačajnijih pobjeda  na novogradiškoj bojišnici, koja je imala  velikog učinka na  daljnji tijek rata u zapadnoj Slavoniji i pripremi akcija „Bljesak“ i „Oluja“.

 
IZMJENA ZAKONA O PIROTEHNICI PDF Ispis E-mail
Autor PUBPŽ   
29. prosinca 2017.

Strože kazne za uporabu pirotehničkih sredstava

Policija brodsko-posavska na vrijeme je obavijestila građane o izmjenama zakona o uporabi pirotehničkih sredstva. Ponavljamo stoga postrožena pravila i veće novčane kazne o kojima bi ponajprije računa trebali voditi roditelji djece mlađe od 14 godina.

Izmjenom zakona i službeno je dopuštena i uporaba pirotehničkih sredstava prve i druge kategorije, no slijede i strože kazne za one koji se pravila ne budu pridržavali.

 
POSLJEDNJA SJEDNICA GRADSKPOG VIJEĆA OVE GODINE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. prosinca 2017.

Vijećnici HDZ-a napustili sjednicu

Iako je bila  predblagdanska, posljednja sjednica Gradskog vijeća  u ovoj godini, održana pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas-Vujčić,  bila je  itekako radna. Nije međutim, završila u blagdanskom ozračju jer su vijećnici HDZ-a  prosvjedujuću napustili vijećnicu prije kraja, jer su to prije njih zbog otvaranja Adventa u našem gradu učinili gradonačelnik i njegovi zamjenici. Sjednica je  i bez njih privedena kraju,  s Gradsko vijeće je  razmatralo sve točke dnevnog reda

 
USVOJEN REBALANS GRADSKOG PRORAČUNA ZA 2017. PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. prosinca 2017.

Gradonačelnik zadovoljan, oporba protivVijećnici HDZ-a napustili sjednicu

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj 21. prosinca  usvojena je druga izmjena gradskog proračuna za 2107. godinu. Prihodi u proračunu smanjeni su  za 6,6 milijuna kuna  za koliko su smanjeni i  izdaci, pa konačni prihodi i rashodi iznose  57 milijuna kuna. Rebalans je prihvaćen većinom glasova uz  5 glasova protiv oporbenih vijećnika HDZ-a koji nisu prihvatili  obrazloženje gradonačelnika Vinka Grgića zašto  se proračun smanjuje.

-Planirani proračun nije se realiziralo u dijelu   na koji  nismo mogli utjecati, a   ne zato  što nismo nešto dobro napravili.  Sve smo dobro napravili i ni jedan projekt nismo izgubili, a  ni dobili ni jednu primjedbu u tom smislu.  Nažalost, nismo ih   dobili  kada se to očekivalo.

Mnogu mirne duše sjesti i žaliti što to nije realizirano, a realizirat će se. Vodimo dobro  grad, financijski dobro stojimo, pazimo na svaku  kunu i  treba taj trend nastaviti. Razlika u prihodima  u sredstvima  koja smo trebali dobiti  je u sredstvima od Fonda, Države i Županije. Ta sredstva nisu izgubljena,  osim od Županije. Ništa nije našom krivnjom  nenaplaćeno i taj će se novac preselit  u 75 milijuna kuna  proračuna za 2018. godinu - kazao je gradonačelnik  Vinko Grgić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 253

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba