Grad Nova Gradiška
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2017.

Davanjem svečane prisege Marija Karlovčan-Subić se uključila u rad Gradskog vijeća

Marija Karlovčan-Subić  na sjednici  Gradskog vijeća 13.studenog svečano je prisegnula i uključila u rad Gradskog vijeća. Podsjetimo.  Gradsko vijeće  je prihvatilo pismeni zahtjev  Željka Bigovića,  nositelja liste Grupe građana, kojim je iz osobnih razloga stavio mandat u mirovanje i aktivirao  mandat Marije Karlovčan-Subić sa 21. srpnjem. Nakon prisege Marija Karlovčan Subić se u vijećničkim klupama pridružila Marijani Škara-Ivković i druga je vijećnica  sa liste Grupe građana.

 
UDRUGA STVARATELJA U KULTURI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
13. studenog 2017.

Otvorena izložba “Kolonija 2017”

Likovna izložba radova nastalih na 17. Koloniji, održanoj početkom rujna ove godine ponovno na “Strmcu”, otvorena je 10. studenoga u novom galerijskom prostoru u Ulici Karla Dieneša 1.

Sudionici Kolonije, kao predstavnici svojih Udruga ili samostalni umjetnici, stigli su iz 7. županija, njih 55, od čega je 42 iz drugih hrvatskih gradova i mjesta: Slavonskog Broda, Zagreba, Velike Gorice, Slatine, Popovače, Belišća, Kobaša, Pleternice, Daruvara, Novske, Rešetara.

-Mi se već 17. godina okupljamo radi osobnog zadovoljstva i druženja, ali i stvaranja neke nove vrijednosti, a to su slike, potom radi razvijanja likovne forme, a to sve nas povezuje u jednu cjelinu, koja isijava pozitivnu energiju i ljubav za umjetnost. Kroz ovakva druženja, okupljanja i razmjenu iskustava dajemo si slobodu oblikovanja, likovnog izražavanja i mijenjamo po svojoj volji uvjete na slici, boju, oblik svog lika, prostora, pa čak stvaramo i nešto što ne postoji. Moram naglasiti da smo u razvoju našeg likovnog amaterizma zahvalni Gradu Nova Gradiška, koji nam daje financijsku potporu za provedbu programa i projekata od interesa za opće dobro, koje provode udruge. Međutim za ovako veliku međužupanijsku Koloniju zatražili smo pomoć i od sponzora i donatora, pa se od srca zahvaljujem obitelji Đurić, “Slavonskom zrnu”, “Gradskoj ljekarni”, “Ljekarnama Zubović” i pekarnici “Capan”- naglasila je, među ostalim, na otvorenju izložbe, Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška .

 
UDRUGA POZITIVA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
12. studenog 2017.

Predavanje  za osobe 3. životne dobi

Novogradiška Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „POZITIVA“   10.studeng  je u prostoru Udruge umirovljenika grada Nove Gradiške organizirala edukaciju i trening opuštanja za osobe 3. životne dobi. Predavanje "Najčešće bolesti starijih osoba" održala je  Kristina Terzić, dr. med. specijalizantica psihijatrije, a zatim je   Ivana Mikanović, mag. psihologije održala radionicu „Vježbe opuštanja uma i tijela“ po metodi progresivne mišićne relaksacije. Nastavak je to projekta „Za  aktivno i zdravo starenje“, koji Udruga „Pozitiva“ provodi  uz potporu Grada Nova Gradiška. U  listopadu je za  novogradiške umirovljenike  Ksenija Ivošević,  dipl. ing. prehrambene tehnologije održala predavanje  „Prehrana u starijoj životnoj dobi“, a za kraj projekta studentica medicine Iva Lukačević priprema edukativnu brošuru "Aktivno starenje".

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. studenog 2017.

DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA

Na Dječjem odjelu  Gradske knjižnice Nova Gradiška danas je obilježen Dan hrvatskih knjižnica. Za centralni vedro-edukativni program   pobrinuli su se  prije podne učenici 3.a razreda  i Male dramske scene OŠ "Mato Lovrak" sa svojom učiteljicom Ivanom Franić-Galik. Izveli su  dramsko-recitatorsko-glazbeni program o knjižnicama, čitanju, školi, djetinjstvu i jeseni, te razgledali  oba odjela knjižnice i Dom kulture.

U poslijepodnevnim satima održani su  edukativno-kreativni susreti s 2.c i 2.d razredom OŠ "Mato Lovrak" i njihovim učiteljicama Biljanom Milobarom i Ivanom Marković.

Gosti su bili mališani iz starije grupe Dječjeg vrtića "Maslačak", a i građani koji su odlučili danas doći u Gradsku  knjižnicu, družiti  se  i vedro obilježiti ovaj, za knjižnice, knjižničare i sve ljubitelje knjige,  važan dan.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
11. studenog 2017.

Županija plaća 50 kuna  po zaklanom tovljeniku

Brodsko-posavska županija nastavlja program sufinanciranja trihineloskopskog pregleda svinjskog mesa u registriranim klaonicama i zbrinjavanja animalnog otpada.   U šesnaestogodišnjem razdoblju provedbe ovog Projekta ukupno je trihineloskopski pregledano i zbrinuto animalnog otpada za 30.513 tovljenika, a županija je krajnjim korisnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i privatnim osobama, preko registriranih klaonica, ukupno sufinancirala klaoničarsku uslugu s 1.402.226,03 kuna.

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o provedbi veterinarsko-zdravstvenog pregleda tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama nastavljena je provedba započetih mjera i u 2017. godini, u kojima će se za obavljenu uslugu klaonicama platiti 50,00 kn po zaklanom tovljeniku. Za tu aktivnost Županija je planirala 100.000,00 kn proračunskih sredstava.

Kako je naglasila viša veterinarska inspektorica Gordana Ravlić, Brodsko- posavska županija je jedina u Republici Hrvatskoj koja  se na ovako sustavan način uključila u program omogućavanja  niže cijene uslužnog klanja, borbe protiv trihineloze i primjerenog  zbrinjavanja primarnog klaoničkog otpada.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 244

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba