Grad Nova Gradiška
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. studenog 2019.

HDZ PROTIV: Gradski proračun za 2020. iznosi 96,5 milijuna kuna

 

Središnja točna jučerašnje sjednice Gradskog vijeća, održane pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas Vujčić, bila je usvajanje  prijedloga  proračuna za 2020. godinu, a potom i prijedloga  programa i djelatnosti koje se financiraju iz gradskog proračuna.

Prijedlog proračuna, u kojem su u narednoj godini planirani ukupni prihodi u iznosu od   96,6 milijuna kuna, usvojen je sa 11 glasova  vijećnika SDP-a . Protiv je bilo  5 vijećnika  HDZ-a.  Prijedlog proračuna obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić, a potom i odgovarao na primjedbe oporbenog HDZ-a koje je obrazložila  mr. Ljiljana Lukačević.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2019.

Nova Gradiška i Šabac u zajedničkom projektu dobili po 840.000 eura

 

Nastavlja se i širi, na obostranu korist i zadovoljstvo, hvalevrijedna suradnja između Nove Gradiške i Šapca. Ta su dva grada zajednički kandidirala nekoliko  projekata. Jedan je i projekt međugranične suradnje BIOSOL koji je među 110 projekta ocijenjen najboljim. Svakom gradu projekt je osigurao po 840.000 eura. U novom prostoru Turističke zajednice Nove Gradiške, 12. studenoga potpisan  još jedan Sporazum o suradnji dva  grada.  Sporazum su potpisali gradonačelnici Nove Gradiške Vinko Grgić i Šapca Nebojša Zelenović u  nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina i predsjednika Skupštine Grada Šapca Nemanje Pajića.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. studenog 2019.

DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ

 

SRIJEDA, 20. 11. U 20,00 SATI

DOM KULTURE

Žanr: igrano-dokumentarni film, 88 min.

Diana Budisavljević sa suprugom liječnikom, kćerima i tek rođenom unukom živi životom zagrebačke visoke građanske klase. U jesen 1941. doznaje da se Židovke i Srpkinje s djecom odvode u logore gdje umiru od gladi i bolesti.

 
POUMAR PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. studenog 2019.

SVE O MUŠKARCIMA

 

SRIJEDA, 27. 11. U 20,00 SATI

I ČETVRTAK, 28. 11. U 20,00 SATI

DOM KULTURE

 

Autor: Miro Gavran

Glume: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radulović

Režija: Mladena Gavran

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
11. studenog 2019.

Osnovci iz Laza posjetili Gradsku knjižnicu

 

Dječji odjel Gradske knjižnice Nova Gradiška  tijekom cijele godine je mjesto u  koje se rado dolazi. Brojni sadržaji i događanja, vesela  druženja uz knjigu i kreativne radionice, koje organiziraju  knjižničari, privlače  pozornost  mališana  iz dječjih vrtića, malih i većih osnovaca. Ne dolaze samo osnovci iz novogradiških škola, već i škola novogradiškog kraja. U okviru događanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige  Dječji odjel  posjetili su  učenici od 1. do 4.  razreda Područne škole Laze, matične OŠ „Vladimir Nazor“ Adžamovci i bili aktivni  sudionici  radionice pod nazivom    „Lisica i gavran“ - hrvatska narodna basna u usporedbi s Ezopovom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 389

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba