Grad Nova Gradiška
UPRAVA ŠUMA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. ožujka 2018.

Podižu svijest  građana o šumama kao nacionalnom  bogatstvu i promiču  načela održivog razvoja

Uprava šuma novogradiške Podružnice Hrvatskih šuma  uz novinare, okupila je jučer na  tribini predstavnike lovačkih udruga,  Gorske službe spašavanja,  planinare i ekologe, te predstavnike   lokalne samouprave.

Kako je kazao Hrvoje Žakić,  voditelj Podružnice, povod su bili  interes i česta pitanja  što to šumari rade na području Brodsko-posavske županije i dvije šumarije u Sisačko-moslavačkoj županiji. Cilj je, kazao je, prezentirati  javnosti šumarske radove.

Djelatnici HŠ  govorili su o ustroju Uprave šuma, uzgoju, proizvodnim procesima  i osnovama gospodarenja. Treba naglasiti da je  uređivanje šuma  veoma kompleksna i odgovorna djelatnost koja se obavlja na temelju  propisanih zakona i pravilnika, a djelatnost Uprava šuma Nova Gradiška  značajan  gospodarski i  razvojni čimbenik.

O ustroju Podružnice Nova Gradiška, njenih 9 Šumarija od Jasenovca do Trnjana govorio je voditelj Uprave  Hrvoje Žakić.   U službi šumarstva i proizvodnje na 76.600 hektara,  od kojih  je  71.000 ha obraslog šumskog zemljišta,  zaposleno je    507  djelatnika  od koji su, uz administrativno osoblje,   90 dipl. inž.šumarstva, 109 šumarski tehničari i 223 proizvodni radnici koji rade na   poslovima od uzgoja do sječe.

 
SKUPŠTINA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. ožujka 2018.

Napokon dobili  sredstva s  kojima mogu provoditi aktivnosti

Nije nedostajalo zadovoljstva na redovnoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Nova Gradiška održanoj 9.3., a ni zahvale gradskom vodstvu  i Gradskom vijeću što je u gradski proračun  kao stavku  uvrštena tehnička kultura. Radi se, kako je kazao predsjednik  Velimir Vuković,  o  lijepim sredstvima   koja   udrugama iz oblasti tehničke kulture  jamče  godišnje aktivnosti.

U prošloj godini   iz gradskog proračuna za tehničku kulturu izdvojeno je  70.000 kuna. Doda li se tome  20.000 kuna iz županijskog proračuna  i  12.000 kuna od  županijske Zajednice tehničke kulture  novogradiška Zajednica tehničke kulture raspolagala je u 2017. godini sa  102.000 kuna.  Grad Nova Gradiška je za 2018. godinu  u proračunu povećao sredstva  za  10 posto  pa ona  iznose 77.000 kuna.

Ukazano je međutim i na probleme  koji prate rad.  Ponajprije cilj je  podmladiti  Zajednicu i što više učenika i mlađih ljudi uključiti u rad udruga. Smatraju da im treba prostor veličine jedne školske učionice  u kojoj bi  svaki dan u tjednu jedna od udruga imala svoje aktivnosti i prezentirala svoj rad. Branko Miletić, predsjednik Zrakoplovnog kluba  modelara i maketara, ukazao je na potrebu prostora (livade) bez kojeg klub nema uvjeta za rad.  Ni na ovoj skupštini nije izostala rasprava o položaju  tehničke kulture  u osnovnim školama koju je potaknuo Tihomir Batalo. Zbog samo   jednog  školskog sata tjedno, smatraju, da  Zajednice tehničke kulture, gradske i županijska, te pedagozi tehničke kulture  trebaju ponovo ukazati na problem.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
08. ožujka 2018.

Započela trodnevna edukacija: „Javna nabava u ESIF projektima“

"Javna nabava u ESIF projektima” naziv je trodnevne edukacije koja se održava u Velikoj vijećnici županijske uprave u sklopu projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova”, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 20014.-2020.”. Nositelj projekta je CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., stoga je okupljene polaznike pozdravila direktorica Mirela Brechelmacher koja je kao opći cilj ove edukacije istaknula veću informiranost djelatnika o specifičnim pravilima javne nabave za provedbu projekata financiranih iz ESIF-a.

 
HUMANITARNA AKCIJA PDF Ispis E-mail
Autor Terezija Grgić   
08. ožujka 2018.

NOVOGRADIŠČANI U AKCIJI ZA ZAKLADU ANA RUKAVINA

Hrvatska liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška , Gimnazija Nova Gradiška, POU Matija Antun Relković N. Gradiška i Opća bolnica Nova Gradiška organiziraju humanitarnu akciju za ZAKLADU ANA RUKAVINA.

Pozivamo vas da postanete članovi Hrvatskog registra matičnih stanica i potencijalni darivatelji koštane srži i matičnih stanica.

Uzimanje uzoraka krvi održat će se u četvrtak, 15. ožujka 2018. u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković Nova Gradiška (Relkovićeva 4), od 9 do 11 sati.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
08. ožujka 2018.

Tražimo pomoć  za otvaranje Sveučilišta Slavonski Brod

U Hrvatskom saboru se raspravljalo o Zakonu o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske koji  bi trebao biti pokretač  investicijskog ciklusa stvaranjem preduvjeta za povećanje investicija u hrvatsko gospodarstvo,onaj  koji uključuje unaprjeđenje uvjeta za gospodarenje dobrima od interesa za Republiku Hrvatsku. U ime Kluba HSS-a  o Zakonu je govorio narodni zastupnik Davor Vlaović rekavši kako je HSS uvijek podržavao i podržavati će zakonske prijedloge kojima se stvaraju pretpostavke za gospodarski rast i razvoj, olakšava  investiranje i stvaranje novih radnih mjesta , predloženi Zakon bi trebao bit alat za razvoj gospodarstva, onaj koji će ubrzati procedure i smanjiti administriranje.

U raspravi je upozorio na probleme s kojima se susreću svi investitori i jedinice lokalne i regionalne samouprave kad dođu u fazu realizacije investicijskih projekata.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 265

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba