Grad Nova Gradiška
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. srpnja 2019.

NOVOGRADIŠKI SABORSKI ZASTUPNICI

 

Nova Gradiška trenutno ima dva saborska zastupnika. Već prekaljenom i u sabornici vrlo aktivnom dipl. ing. Davoru Vlaoviću (HSS), koji je do sada po istupima za saborskom govornicom sigurno i najaktivniji saborski zastupnik među dosadašnjim novogradiškim saborskim zastupnicima. Za razliku od Vlaovića neki su se za saborskom govornicom pojavljivali rijetko ili nikada.  Nedavno mu se  u oporbenim saborskim klupama  pridružio se i aktualni gradonačelnik Vinko Grgić (SDP) čiji se učinak tek očekuje. Dobro je startao i danas u  Saboru bio vrlo aktivan.  Od osnutka hrvatske države Nova Gradiška kao grad ne može se pohvaliti većim brojem saborskih zastupnika koji su izborili saborski mandat. Sa već navedenom dvojicom ukupno ih  ima  sedam.

 
LJETO U KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. srpnja 2019.

Danas održana likovno-literarna radionica   pod nazivom MORSKE SLIKE NA KAMENIM OBLUTCIMA

 

Još jedno kreativno i zabavno druženje  danas je  za  djecu  na Dječjem odjelu Gradske knjižnice organizirala knjižničarka  Mirjana Pranjić, a suvoditeljica je bila  Tea Jelinić, učiteljica  razredne nastave.

Bila je to  još jedna  likovno-literarna radionica organizirana   pod nazivom MORSKE SLIKE NA KAMENIM OBLUTCIMA u okviru ovogodišnjeg Ljeta u knjižnici.

Djeca su zabavljajući se oslikavala kamene oblutke alkoholnim flomasterima,a Jasminka Tihi - Stjepanić  čitala im je bajku  „Kako su nastali morski oblutci“. Razgovarali su o pročitanoj bajci  i  pričali  svoje priče  nastale na ljetovanju  na temelju  svojih  doživljaja, zanimljivosti i dojmova.

 
GRADSKA GLAZBA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vladimir Đurasek   
13. srpnja 2019.

Koncert „Trenkovi panduri“

 

Ukoliko vrijeme dozvoli, nadamo se da će se ove subote, 13. srpnja  (u 20,30 sati u gradskom parku) održati koncert  u kojem će nastupiti Gradska glazba Nova Gradiškavi gosti "Trenkovi panduri" iz  iz Požege. Koncert je prošlu nedjelju otkazan zbog lošeg vremena. Zato Vas pozivamo da dođete poslušati ovaj jedinstveni orkestar  koji je na nedavno održanom državnom natjecanju puhačkih orkestara RH, koji se održao u Novom Vinodolskom, u "A" kategoriji, osvojio zlatnu medalju s pohvalom!

 
„LJETO U KNJIŽNICI“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2019.

Čarobni svijet  oldtimera oduševio  novogradiške mališane


Edukativno, ali  ponajprije veoma zanimljivo i atraktivno bilo je današnje prijepodne na  Dječjem odjelu gradske knjižnice.   Da to bude tako  pobrinuli su se  Goran Bašić, dipl. knjižničar i suvoditeljica  Ljiljana Radanović koji su  pripremili atraktivnu radionicu pod nazivom  AUTOMOBILI NEKAD I SAD: ČAROBNI SVIJET OLDTIMERA ("Stariji su mi pričali...) , te vanjski suradnici Krešimir Knežević predsjednik  novogradiškog Oldtimer kluba "Classic 99,", Dejan Ivanković  glavni urednik i novinar  portala Novagradiska.EU i gl. urednik časopisa Oldtimer cluba NG.

 
„LJETO U KNJIŽNICI“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. srpnja 2019.

Održana Kreativno-ekološka radionica "OSMIJEH NA POLICI"

 

Na Dječjem odjelu gradske knjižnice 10. srpnja prijepodne vladala je velika gužva. Djevojčice i dječaci zainteresirani za kreativno-ekološku radionicu "OSMIJEH NA POLICI" jedva su stali u prostor Dječjeg odjela. Unatoč gužvi bilo je to još jedno lijepo druženje koje su im pripremili knjižničari gradske knjižnice i voditeljica radionice, vanjska suradnica i medicinska sestra Senka Serdar.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 362

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba