Grad Nova Gradiška
OŠ ANTE STARČEVIĆA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. rujna 2016.

„DA SE NE ZABORAVI“

Osnovna škola Ante Starčevića  u suradnji s Udrugom roditelja poginulih branitelja u Domovinskim ratu i Općinom Rešetari  tradicionalno početkom nove školske godine  organizira manifestaciju pod nazivom „Da se ne zaboravi“. Dan je to kada se evociraju sjećanja  na 28 hrvatskih branitelja s područja Općine Rešetari  koji su poginuli u Domovinskom ratu, a učenici i djelatnici škole druže  s njihovim roditeljima.

Govori se o Domovinskom ratu  i njegovim vrednotama, te braniteljima  koji su obranili domovinu, posebno onima koji su svoje živote ugradili i  temelje slobodne i neovisne Hrvatske

 
25. OBLJETNICA OKUPACIJE NOVOG VAROŠA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
16. rujna 2016.

Odana  počast  poginulim braniteljima

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, organizirala je 16. rujna, pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije i Općine Stara Gradiška, svečano obilježavanje dana velikih borbi i pogibije većeg broja pripadnika 1. gardijske brigade-Tigrovi u selu Novi Varoš.

Odana je  dužna počast poginulim braniteljima koji su suprotstavljajući se agresoru u starogradiškoj Posavini živote ugradili u temelje slobodne i neovisne Hrvatske. Odana je počast i ostalim poginulim braniteljima iz drugih postrojba koji su se suprotstavili agresorskoj  JNA  koja je  u kolovozu  1991. godine prešla Savu kod Stare Gradiške.

 
ZAHVALA BIRAČIMA PDF Ispis E-mail
Autor Željko Bigović   
14. rujna 2016.

Dragi prijatelji, poštovani sugrađani i birači,

prije  svega želim vam  zahvaliti na podršci koju ste ukazali MOSTU nezavisnih lista i meni u borbi za saborske mandate u V. izbornoj jedinici na prijevremenim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju. Zahvaljujem  od srca na podršci koju ste mi upućivali putem društvenih mreža, web portala, na ulicama Nove Gradiške te na kraju na biračkim mjestima.

Dragi prijatelji, hvala vam što ste prepoznali moju iskrenost i čvrst stav usmjeren ka promjenama, a koji sam prezentirao u svojim porukama. Poštujem volju  onih  birača koji nisu glasali za mene, pozivajući ih ovim putem da u bliskoj budućnosti razmotre moj politički program i platformu koju zastupa MOST nezavisnih lista. To  je  politika  čistih ruku protiv  korupcije  i  osobnih  interesa .

 
NA STRMCU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. rujna 2016.

„Pjesma i riječ na otvorenom“

Češka beseda Nova Gradiška i okolica, nakon Novogradiškog glazbenog ljeta,  organizirala je 11.9. drugi dio Dana češke kulture pod nazivom „Pjesma i riječ na otvorenom“. Bila je to prigoda da svoje aktivnosti na prostoru ispred Planinarskog doma na Strmcu predstave sekcije koje djeluju  u sastavu  Češke besede i druže se s gostima.

 
IN MEMORIAM FELIKS VALENTIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. rujna 2016.

Umro je prosvjetni i kulturni djelatnik, novinar i publicist

U 77. godini umro je Feliks Valentić,  prosvjetni i kulturni djelatnik, novinar i publicist, rođen 1939. godine. Nakon  završene  gimnazije u Novoj Gradiški završava studij hrvatskog jezika  i povijesti  na Višoj pedagoškoj akademiji u Banja Luci.

Čitav radni vijek djelovao je u Novoj Gradiški, najprije  kao prosvjetni djelatnik u  II.  osmogodišnjoj školi (danas OŠ Mato Lovrak, zatim od 1971.  je voditelj  Centra za kulturu i umjetnost Narodnog sveučilišta MAR i urednik u lokalnoj radiopostaji, dopisnik Večernjeg lista  i Radio Zagreba.

 
<< Početak < « 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 » > Kraj >>

Stranica 129 od 292

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba